Bortrövade ukrainska barn läggs ut på rysk adoptionssajt

UKRAINA. Nästan 20.000 ukrainska barn uppges ha rövats bort av den ryska ockupationsmakten. Nu har några av dem dykt upp på en rysk adoptionssajt, avslöjar Financial Times.

Under två år har Ryssland systematiskt tagit tusentals barn från Ukraina och omplacerat dem i ryska familjer eller satt dem på ryska barnhem.

”Fruktansvärt, de förs bort från sin egen identitet och sina familjer”, säger Mikael Ekman, folkrättsjurist på organisationen Civil Rights Defenders.

Jeander
Vladimir Putin och Maria Lvova-Belova är efterlysta av ICC för kidnappning av Ukrainska barn.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Bortrövade ukrainska barn läggs ut på rysk adoptionssajt

  1. Detta är inget dom man bör gnälla om i Sverige gjorde man lika dant på 60 talet man stal ungar och satte dom i olika fosterhem .

    3
    1
  2. Gubben till vä börj se rätt säckig och tärd ut..,
    och hon till hö – vad bjuder hon barnen på, förgiftade äpplen..

    9
    7
  3. Detta är så fruktansvärt så det finns inte ord.
    Putin gör sig skyldig till alla brott som finns inklusive grova krigsbrott.
    Haag tribunalen borde ta hand om Putin så han en gång för alla blir inlåst och det för resten av livet.
    Detta med kidnappade barnen är så hjärtlöst, man fattar inte hur det kan finnas sådan ondska i en människa.
    Ryssland bör straffas och det betydligt mer än sanktionerna som finns idag.
    Hoppas dom nya vapensystemen som är på väg till Ukraina når Moskva och Kreml med full kraft.

    20
    8
  4. Gud vet vara dessa barn hamnar i slutändan ! Småflickor är väl begärliga i pedofilringar o.dyl.kan jag tro.Eller slavarbete i rika familjer.Varför skulle man annars röva bort barn från ex.ett Ukrainskt barnhem för att sätta dom till försäljning i ett Ryskt barnhem om man inte vill tjäna pengar på barnen ? Tro inte ett ögonblick att det finns ett gott syfte med detta….

    23
    6
  5. Det finns olika grader i helvetet. Jag såg ett program på tv igår. Jag skulle tro att det finns samma slags adoptionsbyråer här i Sverige:

    S2022:E5 Sri Lanka: 43-årige Karin ønsker brændende at finde sin biologiske mor i Sri Lanka. Men da hun skriver til den kvinde, som stod for hendes adoption, får hun at vide, at hun bare skal opgive det på forhånd, Karin har kun een mor, og det er hendes adoptivmor. Men Karin er klar til at lede efter sine rødder og giver ikke op. Sammen med Sporløs tager hun afsted for at undersøge sin fortid i et land, hvor fusk og bedrag med adoptioner var almindeligt kendt. Er det også tilfældet i Karins sag? Udløber: 25. apr 2026

    Har ni inte tittat på ’Vi ska ha barn’ på SVT Play? Om inte så gör det. Om ni orkar med allt gullande och tycka synd om.

    Det som händer i Ukraina och Ryssland är fruktansvärt, mycket fruktansvärt. Men det förekommer barnhandel här också. Och grov barnmisshandel. Vi ska inte förhäva oss.

    12
    6
    • Pelle Jöns, det förekommer skit överallt, men Ryssland har statlig organiserat kidnappning av tiotusentals ukrainska barn, det går inte att jämföra med Sverige, så förhäv dig inte.

      19
      13
    • Jens H, jag har läst flera av dina inlägg. Att du är positiv till det auktoritära och ser fascisten Putin som en riktig ledare står klart för de flesta som läser vad du kladdar ner.

      Jag är fullkomligt övertygad att statsledningen i Fascist Ryssland kommer att bjuda in dig till KREML när kriget är över och OM fascismen har segrat om de läser det du skriver.

      Du kanske t.o.m belönas med en liten sunkig lgh med utedass

      Vill bara att du tänker efter hur du skulle känt dig om något av dina barn eller barnbarn förts bort till främmande fascistland.

      17
      8

KommenteraAvbryt svar