C stänger inte dörren för soldater från EU i Ukraina

UKRAINA. Centerpartiets toppkandidat i EU-valet, Emma Wiesner, öppnar för att skicka stridande soldater från EU till Ukraina. I studenttidningen Lundagård säger hon att det vore ett ”logiskt nästa steg” att fundera på hur man kan bidra vid fronten.

Emma Wiesner har köpt 250 kg chokladbitar för 126.000 kronor av kontorspengarna.

I SVT:s ”Utfrågningen” utvecklar Wiesner genom att säga att diskussionen ännu inte är på den nivån, men att det är en ”dörr” som inte bör stängas.

På en direkt fråga om det även skulle gälla soldater från Sverige svarar hon: – Jag tycker inte att vi ska utesluta det som en del av diskussionen, att prata om hur EU kan stärka Ukraina även militärt.

Det framgår inte hur en sådan insats skulle samordnas eller fungera i praktiken. Centerpartiet vill se ett utökat försvarssamarbete men säger nej till att skapa en EU-kontrollerad armé.

-Pettersson tycker tanken är god. Vi (Sverige, EU och Nato) ska inte utesluta något. En tanke jag tidigare haft är att Nato kunde sätta upp frivilliga förband som kunde bevaka gränsen mot Belarus och avlasta Ukraina där.

Västvärlden kan om viljan finns hjälpa Ukraina att bevaka gränsen mot Belarus helt enligt internationella regler. Ryska trupper invaderade Ukraina från Belarus den 24 februari 2022 och har trupper kvar i Belarus.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “C stänger inte dörren för soldater från EU i Ukraina

  1. Annie Lööf kan gå i spetsen för den centrala framryckningen medan Wiesner och våffel-Turken kan leda varsin flank.

    8
    1
  2. I första hand ska dessa krigshetsare beväpna sig och åka ner och ställa sig i första ledet vid fronten. Då får vi se om dom ändrar åsikt.
    Tiggaren från Kiev borde förhandla om fred med Ryssland, medan det finns något att förhandla om.

    15
    61
    • Olof P, Emma Wiesner har helt rätt. Vi ska inte stänga några dörrar det hjälper bara krigsförbrytaren Putin.

      Det har förvandlats om fred med Ryssland så det räcker.

      Putin har brutit mot minst tolv internationella och bilaterala avtal som Ryssland godkänt och som garanterat Ukrainas oberoende och gränser.

      Putin kan börja följa de avtalen.

      18
      6

KommenteraAvbryt svar