Muslimsk massbön i Slottsskogen och kvinnoförtryck ska bli ny tradition i Sverige 2024

ISLAM. Tusentals människor böjde sina huvuden i bön under bar himmel i Slottsskogen, Göteborg på söndagen. Förutom muslimer som firade eid-al adha var också kommunstyrelsens ordförande Socialdemokraten Jonas Attenius på plats och höll ett tal, rapporterar Göteborgs-Posten.

Förhoppningen är att göra bönen till en årlig tradition – även om vädret lär ställa till det då högtiden kommer hamna tidigare och tidigare på året. Bild: Badereddin Moukayed

Det var för andra året i rad som Göteborgs Moské tillsammans med Frölunda multikulturella förening under söndagen arrangerade muslimsk massbön i Slottsskogen, som en del i firandet av högtiden eid-al adha. I år var uppslutningen betydligt större än förra året, uppskattar Faraj Semmo som är vd för Göteborgs moské.

– Vi har inte fått siffrorna ännu, men jag tror att vi kan ha varit uppåt 15.000 personer som bad tillsammans. Det var i alla fall betydligt fler än förra året, och vi hade också mycket större yta att vara på.

”Det var faktiskt helt magiskt – en stor gemensam bön där göteborgare från olika kulturer samlades”, säger Faraj Semmo, vd för Göteborgs moské. Bild Badereddin Moukayed

-Pettersson tycker också det är fantastiskt. Jag tittar på bilderna och letar men hittar inte en enda kvinna. År 1921 vann de svenska kvinnor fullständiga medborgerliga rättigheter. Kvinnokampen kunde fortsätta och för första gången föras upp på den politiska dagordningen, nu verkar det som muslimerna med de vänsterblivna och kommunstyrelsens ordförande Socialdemokraten Jonas Attenius hjälp ska flytta tillbaka utvecklingen till Medeltiden. Jag tror säkert det är kvinnor barn på plats med de får hålla sig i bakgrunden.

De är fan i mig inte kloka, varken muslimerna eller de som låter det ske. Islam hör inte hemma i vår tid och har inget berättigande någonstans.

Kvinnornas ingång i Bellevue moské i Göteborg. Bilden från Google 2022. Sedan har de och barnen en egen avdelning där de inte stör männen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Muslimsk massbön i Slottsskogen och kvinnoförtryck ska bli ny tradition i Sverige 2024

  1. De har spårat ur rejält i Göteborg, först bojkott av israeliska varor, sen dessa bönestunder. Kanske är det läge att skriva till dem och berätta vad man tycker och tänker om deras galenskaper och ifrågasätta vad de håller på med?

    Här kommer först e-postadresserna till två herrar som är ordf. (S) respektive 1:e vice (V):

    Jonas.attenius@politiker.goteborg.se
    Daniel.bernmar@politiker.goteborg.se

    Och så har vi mailen till övriga vänsterblivna i kommunstyrelsen, nämligen fem damer (!):

    Karin.pleijel@politiker.goteborg.se
    Viktoria.tryggvadottir@politiker.goteborg.se
    Jenny.broman@politiker.goteborg.se
    Blerta.hoti@politiker.goteborg.se
    Marina.johansson@politiker.goteborg.se

    Info om hela kommunstyrelsen:
    https://politiker.goteborg.se/organisation/75ac2ef7-a31f-4fbd-ac7e-127e688d9524

    10
  2. Haha… sossarna fiskar röster och tror det lönar sig på sikt. De kanske skall studera revolutionens Iran 1979. Islam lönar sig aldrig för röda, inte ens på sikt. Tvärtom!

    32
  3. Det bör våras för Korsriddarna!

    Korsriddare kallas de andliga riddare som deltog i medeltidens korståg, efter att ha svurit en helig ed på att befria Jerusalem från islam. Korsriddarna bildade Korsfararstaterna under Första korståget. Korsriddarna hade som kännetecken ett kors på skölden eller på sin rustning.

    31
  4. (S) saknar förmåga till konsekvenstänk. (S) vänsterextrema politiska aktivister vill (eller kan eller får inte?) inte ta in fakta om islams historia:

    The following is adapted from Dr. Peter Hammond’s book:
    Slavery, Terrorism and Islam: The Historical Roots and Contemporary Threat:

    ”As long as the Muslim population remains around 1% of any given country they will be regarded as a peace-loving minority and not as a threat to anyone. In fact, they may be featured in articles and films, stereotyped for their colorful uniqueness:

    United States — Muslim 1.0%
    Australia — Muslim 1.5%
    Canada — Muslim 1.9%
    China — Muslim 1%-2%
    Italy — Muslim 1.5%
    Norway — Muslim 1.8%

    At 2% and 3% they begin to proselytize from other ethnic minorities and disaffected groups with major recruiting from the jails and among street gangs:

    Denmark — Muslim 2%
    Germany — Muslim 3.7%
    United Kingdom — Muslim 2.7%
    Spain — Muslim 4%
    Thailand — Muslim 4.6%

    From 5% on they exercise an inordinate influence in proportion to their percentage of the population.

    They will push for the introduction of halal (clean by Islamic standards) food, thereby securing food preparation jobs for Muslims. They will increase pressure on supermarket chai ns to feature it on their shelves — along with threats for failure to comply. ( United States ).

    France — Muslim 8%
    Philippines — Muslim 5%
    Sweden — Muslim 5%
    Switzerland — Muslim 4.3%
    The Netherlands — Muslim 5.5%
    Trinidad &Tobago — Muslim 5.8%

    At this point, they will work to get the ruling government to allow them to rule themselves under Sharia, the Islamic Law. The ultimate goal of Islam is not to convert the world but to establish Sharia law over the entire world.

    When Muslims reach 10% of the population, they will increase lawlessness as a means of complaint about their conditions ( Paris –car-burnings). Any non-Muslim action that offends Islam will result in uprisings and threats (Amsterdam – Mohammed cartoons).

    Guyana — Muslim 10%
    India — Muslim 13.4%
    Israel — Muslim 16%
    Kenya — Muslim 10%
    Russia — Muslim 10-15%”

    Read more here:
    http://www.virtueonline.org/what-islam-isnt-dr-peter-hammond

    26
  5. Vad skall vi som INTE vill leva under Islamska oket med stening av kvinnor, be fem gånger per dag, låta våra kvinnor gå klädda i en sopsäck ,hata alla som inte är muslimer,döda alla otrogna ,tro på de 72 oskulderna när vi kommer till himlen osv, osv.

    Skall vi tvingas överge vårt land ? eller skall vi bocka och låta Islam styra våra liv ?

    57
    1
  6. Forskaren och biologen Jerker Vinterstare har bott en tid i ett utanförskapsområde i Helsingborg. Han menar att vår moral gör oss skyldiga att bekämpa dåliga idéer. Detta är ett mycket kort utdrag hans berättelse om mötet med islam:

    ”Jag har en fästmö, en dotter och en bonusdotter, de är tre av de viktigaste personerna i mitt liv, och jag bosatte mig i den homogena islamiska enklaven Söder i Helsingborg – ett av landets nyetablerade islamiska parallellsamhällen.
    I detta för mig nya habitat är man överens om att kvinnans kropp är awrah. Ordet är arabiska och översätts till ”defekt” eller ”bristfällig”. Kvinnans kropp ska med anledning av awrah skylas. Om inte, kan kvinnans kropp i värsta fall leda männen till sådan frestelse att de ej kan ansvara för sina instinkter. Hur kan svenska intersektionella feminister vara för import av islam, när islam som idé är ett direkt hot mot jämställdhet? Det är en tankeekvation jag aldrig har lyckats lösa.”

    ”Jag tror att många av oss innerst inne är varse att islam inte är kompatibelt med ett jämställt och demokratiskt samhälle. En tro på Koranen frontalkrockar med ett fritt och jämställt samhälle, men om du påtalar detta möts du av motstånd. Min kritik mot islam har fått människor att stämpla mig som rasist. Det är ironiskt eftersom jag som biolog inte ens tror på raskonceptet hos Homo sapiens. Islam har en syn på jämställdhet och frihet som inte går i hand med västvärldens sekulära och liberala värden. Min dotter är inte, och kommer aldrig vara, awrah!”
    https://kvartal.se/artiklar/for-din-dotter/

    …dessutom, angående islams ökade inflytande i Sverige:
    ”Arabiskan har gått om finskan och utvecklingen har gått väldigt snabbt, arabiskan är numera det andra största språket i Sverige”, säger Andreas Hallberg, docent i arabiska vid Göteborgs universitet:
    https://www.gu.se/nyheter/ny-bok-ska-oka-kunskapen-om-arabiska

    51
  7. Islam är en medeltida våldsideologi för erövring, plundring och underkastelse (islam), där döden är större än livet. (Det största mörkret i det Nordiska Ljuset) Är Putin muslim?

    36
    3
  8. Så behändigt för sossarna, här kan dom hålla tal till hela sin målgrupp i kommunen på en gång. Faktiskt den enda gruppen sossarna på allvar bryr sig om numera.

    65
  9. Nu bör alla Svenskar inse och förstå att Sverige/ vårt land är slut ,som ett kristet ärligt,tryggt välståndsland Ingen tvekan ISLAM kommer att ta över Sverige.
    Våra politiker har med berått mod sålt ut vårt land till Islam.
    Svenska folket har varit godtrogna nicke dockor till falska politiker och trott på vad dom sagt och gjort.
    Ps. lita aldrig på en politiker !!!

    66
    1
  10. Tycker AS-politikerna borde passat på att informera om återvändarbidragen och uppmuntra alla de kulturberikare som inte vill vara en del av det svenska samhället att åka hem nu när många av dem var samlade på en plats.

    50
  11. Multikulturförespråkarna sossarna, som för övrigt säger sig alltid varit för en stram invandringspolitik, sade ju att svenskarna måste integrera sig i det nya Sverige, är det det vi ser här?

    55
    • Det är det som är integration. Vi ska också anpassa oss, bli mer arabiska/ afrikanska. Annars hade det hetat assimilation.
      Fyller man på befolkningspyramiden underifrån med utomvästlig invandring och deras barn blir ur svenskarna/skandinaver en minoritet. Inte så konstigt, och inget problem för politiker som ser medborgarna som skatteproducerande grå pluppar. Jag tror inte ens de förstår varför det är ett problem.

      Sverige kommer att bli en plats där skandinaver är i minoritet. Dominerande religionen kommer bli islam. Så är det bara.

      27
      1

KommenteraAvbryt svar