Varför startar vården inte egna bemanningsföretag?

ARBETSMARKNAD & SJUKVÅRD. Vårdförbundet har inlett blockad i alla regioner och fyra kommunala företag i Stockholm. Åtgärden består av övertids-, mertids- och nyanställningsblockad och omfattar omkring 68.000 medlemmar. Vårdförbundet har också varslat om strejk som kan bryta ut tisdag 4 juni 2024. Kraven handlar bland annat om stegvis arbetstidsförkortning, hållbara scheman och god löneutveckling.

Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro, borde starta bemanningsföretag.

-Pettersson kan inte avgöra om kraven är rimliga, men noterar att en del regioner påstår att blockaden/strejken är samhällsfarligt och att Vårdförbundet kritiserar regeringen för att sjuka till för lite pengar. Det är lite märklig.

  • Majoriteten av regionerna styrs av S.
  • Regionerna styr vården.
  • Regionerna har beskattningsrätt.
  • Nivån på statsbidragen 2024 är högre än 2019, alltså året innan pandemin slog till.

Det har varit högkonjunktur och goda tider med stora överskott. och sedan 2013 har regioner och kommuner haft möjlighet att spara ihop till en resultatutjämningsreserv, alltså en buffert. Det är bara en tredjedel av alla regioner som gjort så, konstaterar Finanspolitiska rådet i en granskning som släpptes i veckan. Man ska komma ihåg att konjunkturen fram till nu varit god och flera av regionerna slösat bort överskotten.

Nåväl, Pettersson har konstaterat att Bemanningsföretagen får enormt mycket kritik för att de gör enorma vinster på att tillhandahålla personal till vården där det saknas folk.

Jag undrar varför våra otroligt skickliga politiker och offentliga tjänstemän inte startar egna bemanningsföretag. Det måste vara perfekt att ha en stab av duktig personal att sätta in där behoven är störst och de ”enorma vinsterna” kan då stanna i det offentliga.

Vårdförbundet borde starta ett bemanningsföretag och höja lönerna, korta arbetstiden, schemalägga bättre och dela ut vinsterna till medlemmarna. Det låter som ett självspelande piano, enkelt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Varför startar vården inte egna bemanningsföretag?

  1. Att pressa människor eller företag på pengar är det samma som utpressning/beskyddarpengar, och är straffbart i normala länder.
    Därför är fackföreningar att likställa med maffian/samhällsparasiter och borde naturligtvis vara totalförbjudet.
    Fackföreningarna själva kallar sin illegala verksamhet för ”den svenska modellen” d.v.s. lagstadgad kriminalitet och dom har fått fotfäste i vårt i Sverige p.g.a. socialisternas mångåriga och korrupta vanstyre!

    11
  2. (S)vensk logik är att ALLTID ÖKA SKATTERNA:

    Tex; målet med bistånd under vd Carin Jämtin, har varit att SIDAS BUDGET PENGAR SKALL TA SLUT, inte vad pengarna används till. Tex. korruption inom SIDA har inte utretts!
    De pengar som finns kvar hos SIDA när året är slut ges till FN utan villkor.

    Det är fel PRIORITERINGAR som har gjorts de senaste 3o åren! BISTÅND prioriteras FÖRE Sveriges infrastruktur, vården och äldrevården.

    Svenskt bistånd går till al-Qaidas allierade i Syrien:
    https://proletaren.se/inrikes-politik/svenskt-bistand-gar-till-al-qaidas-allierade-i-syrien?

    133 miljarder i bistånd till länderna som kampanjar mot Sverige:
    https://kvartal.se/artiklar/133-miljarder-i-bistand-till-landerna-som-kampanjar-mot-sverige/

    En tredjedel av biståndet försvinner i korruption:
    https://omni.se/en-tredjedel-av-bistandet-forsvinner-i-korruption/a/LAqRx1

    Sveriges världssamvete gav 928 miljarder kr! i bidrag under 2015 till 2022 till bistånd!
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=6868043753241373&set=p.6868043753241373&type=3

    10
  3. Man måste vara bra dum i huvudet om man inte förstår att det saknas pengar i Sverige. Det är pengabristen som är roten till allt ont i Sverige. Orsaken till pengabristen är i sin tur att politiker inte kan hantera våra skattepengar utan tror det finns oändligt av dom. Det enklaste sättet att skapa ordning i Sverige vore att slut skicka alla miljarder till utlandet och skicka tillbaka alla ekonomiska flyktingar som inte bidrar till välfärden.
    Antar att det är en för enkel lösning för våra komplicerade politiker.

    22
    • Olof P. ”Man måste vara bra dum i huvudet om man inte förstår att det saknas pengar i Sverige. Det är pengabristen som är roten till allt ont i Sverige, skriver du”. Jag tycker man är bra dum i huvudet om man inte fattar att det finns massor av pengar i Sverige, inte obegränsat men väldigt mycket pengar i vårt land och det hjälper inte att mata dem som inte kan hantera pengar med mera pengar.

      16
      2
  4. Du vet väl hur Socialdemokraterna sköter företag .
    Vad tror du har förstört elmarknaden i Sverige ?
    -Socialdemokraterna och Stefan Löfven och Magdalena Andersson.
    Vad är vårdens problem I Sverige?
    -Socialdemokraterna och Facken
    Vad beror kriminaliteten I Sverige på?
    -Socialdemokratisk invandringspolitik.
    Osv,osv,osv
    Det enda som Socialdemokraterna utvecklat de senaste 20 åren är att gnälla på andras politik .
    Det behärskar de å andra sidan till fulländning .
    Producera och sälja in en egen politik som är bra för SVERIGE är inte paradgrenen precis .

    28
    1
    • Tror du satt fingret på nåt där Svenne. Vi som kan minnas tillbaka i tiden till när facket var som starkast minns också det hat som fanns mot alla som tjänade mycket pengar. Så att mjölka pengar från dom närande till dom tärande är liksom hela grundtanken.

      19

KommenteraAvbryt svar