Hård utrensning väntar i Ryssland

UTRIKES. På kort tid har sex högre tjänstemän rensats ut från Rysslands försvarsdepartement. Frågan är nu var Putin slår ner yxan nästa gång, skriver franska Le Figaro. Enligt flera källor till oberoende Moscow Times väntar en ”hård utrensning” som beskrivs som den största i modern tid. Det hela inleddes efter att försvarsministern Sergej Sjojgu oväntat fick sparken för två veckor sedan.

Innan årsskiftet kommer dussintals, kanske hundratals personer på olika nivåer av försvarsdepartementet, att gripas, säger en källa i den ryska regeringen.

Kremls officiella förklaring är korruption. Men enligt Moscow Times källor pågår en hätsk fejd mellan de två huvudsakliga krigsmyndigheterna: underrättelsetjänsten FSB som lovade en blixtsnabb krigsseger och armén som inte levererade på löftet. En strid som FSB nu ser ut att vinna.

Det måste finnas en enskild part som kan få skulden för den misslyckade invasionen, säger källan.

Putin drömde om att ta Ukraina på några dagar. Undrar vad han drömmer om idag? Bild från SVT Play

-Pettersson säger att Vladimir Putin är den mest korrupte av alla och han har misslyckats totalt.

Idag har det gått 821 dagar sedan Vladimir Putin inledde sin olagliga och onödiga fullskaliga invasion av Ukraina som han dagarna innan den 24 februari 2022 lovat att inte invadera. Putin ljög. Oavsett hur kriget slutar har Putin och Ryssland förlorat militärt, ekonomiskt och moraliskt.

När Vladimir Putin invaderade Ukraina den 24 februari 2022 hade han fyra mål. Putin har inte lyckats uppfylla ett enda. När Putin höll ett tal till nationen tidigt på morgonen den 24 februari listade han upp fyra mål för Rysslands ”militära special operation”.

  1. Invånarna i Donbass skulle skyddas
  2. Ukraina skulle avmilitariseras
  3. Ukraina skulle avnazifieras
  4. De ”som begått blodiga brott” skulle ställas inför rätta.
  • Punkt 1: Invånarna i Donbass har inte skyddats, tvärtom. Städer har förvandlats till grushögar och männen i Donetsk och Luhansk har tvångsinkallats och stupat i tusentals.
  • Punkt 2: Ukraina skulle avmilitariseras men Ukraina har aldrig varit så militariserat som nu.
  • Punkt 3: Ukraina skulle avnazifieras, det målet var omöjligt från början eftersom det inte fanns något att avnazifiera.
  • Punkt 4: De som begått blodiga brott är mest ryssar och dom tänker knappast Putin ställa inför rätta.

-Pettersson säger att det enda vi vet är att kriget inte är över än och krig går sällan som planerat, så vi får se, men hittills har Putin misslyckats totalt medan den skröplige och gaggige Biden har lyckats betydligt bättre.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Hård utrensning väntar i Ryssland

  1. Jepp. när fallet kommer så kommer Putin stt mörda fler ryssar än någon annan gort . Stalin kommer att ses som en dålig kopia av putin det viktiga är att se till så satelit staterna inte dras med i mass morden . Det kan format vara svårt att se vilka satelitstatet som hamnar på den vinnande sidan. .
    O h det är farligt att satsa på fel sida.

    2
    3
  2. KGB-mannen Putin håller greppet om makten med hjälp av sina gamla kompisar i det som nu heter FSB. Militären är ett hot mot hans makt, samtidigt som de är ett nödvändigt verktyg för hans ambitioner att skapa ett nytt ryskt imperium. De massiva förlusterna i Ukraina har orsakat ett växande missnöje i officerskåren, särskilt bland de som nått sina positioner pga sin kompetens och inte korruption och nepotism. Ivan Popov är det tydligaste exemplet, ryssarnas troligen bäste general som fick kicken efter att han kritiserade krigföringen. Nu är han gripen och kastad i KGB-fängelset Lefortovo. I samma fängelse sitter nu de flesta av de andra gripna officerarna. Putin upprepar det som Stalin gjorde mot armen på 30-talet, en utrensning av alla militärer som har kompetens och ledarskap för att kunna utgöra ett hot. Förhoppningsvis leder detta till en kollaps vid fronten och/eller en militär revolt mot regimen.

    4
    3
  3. Putler har en enda dröm kvar i livet, att straffet och döden för förräderiet mot det ryska folket kommer snabbt så han slipper förnedringen och ett långt utdraget lidande i ett kallt och mörkt Gulagläger i Sibirien. Jag hoppas däremot att de lägger honom levandes och insmord i en myrstack, bör ta lagom tid för att tänka över sina synder.

    6
    4
  4. Kanske även fascisten Putin blir sparkad?
    Vad har han tillfört landet annat än elände, hat, ondska, terror och fattigdom

    29
    7
  5. Han har ju en bra lärare att ta efter, Stalin, en massmördare av gigantiska mått.
    Jag har just lyssnat på ”Brev Från Nollpunkten” av Peter Englund rekommenderar denna bok/talbok , där han tar upp vad som hände under tiden före, under och efter Stalin hade härjat.
    Skrämmande.

    25
    7

KommenteraAvbryt svar