Xi Jinping uppmanar Orbán att ta mer plats i EU

UTRIKES. Kinas ledare Xi Jinping uppmanar Ungern att spela en större roll i EU efter ett möte med premiärminister Viktor Orbán i Budapest, skriver GP.

Viktor Orbán och Xi Jinping

Xi mottogs med högsta hedersbetygelser när han anlände från Serbien under sin rundresa i Europa. Samtidigt som den kinesiska diktatorn hyllar Ungern och Viktor Orbán i ett öppet brev, ingår Kina och Ungern 16 nya samarbetsavtal som omfattar allt från bilar till kärnkraft och en kinesisk investering på 16 miljarder euro, rapporterar Politico.

Trots att Orbán styr ett land som har varit medlem i Europeiska unionen i 20 år, identifierar den ungerska premiärministern Viktor Orbán sig närmare med Xi än med sina kamrater i EU, och gnäller ofta på europeisk byråkrati, förkastar dess invandrings- och socialpolitik och fördömer dess kritik av hans regerings avfall mot rättsstatsprincipen.

-Pettersson har noterat att Viktor Orbán verkar gilla diktaturer, han har visserligen rätt i att kritisera EU, men Kina är värre, mycket värre. Xi Jinping skrattar nog gott när han försöker splittra Europa och Nato…

Xi Jinpings val av länder att besöka under sin Europaresa i veckan kan förefalla märkligt men är allt annat än en slump. Kina ser Frankrike, Serbien och Ungern som länder med vänlig inställning till Peking i ett Europa som bland annat kritiserat Kinas band till Ryssland.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Xi Jinping uppmanar Orbán att ta mer plats i EU

  1. Ja allt går att sälja iPhone det finns a ledig att tro att kineserna betalar bättre än EU dessutom har dom ju yen som valuta somär den nya starka valutan som gör att man kan köpa. ALLT

    6
    3

KommenteraAvbryt svar