Varning för sommaren!

VÄDER. Sommaren är magisk och det är svårt att inte bli upprymd mellan juni och augusti. Naturen står i blom, dagarna är långa och det är skönt att bada i svala vatten. Det sämsta är att sommaren går alldeles för fort.

Men de senaste åren har något hänt. Sommar och sol har blivit farligt.

-Idag på eftermiddagen fick Pettersson en vädervarning från SMHI:s app.

Den statliga vädertjänsten varnar för att det kan bli 26 grader i morgon, måndag den 24 juni…

SMHI vädervarning Södermanland

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Varning för sommaren!

  1. Herregud vilket trams!
    -26 utgör garanterat en farligare påfrestning på kroppen. Tja, allt under tio plus torde vara farligare än +26. Brukar de varna då det är noll grader också?

  2. Arbetsmiljöverket skriver: ”Hur varmt får det vara på arbetsplatsen?
    Det finns inga krav enligt lag eller föreskrift, men är det sommartid 26 grader varmt eller mer i någon vecka, bör det termiska klimatet undersökas närmare och arbetsgivaren bör se vad som kan åtgärdas för att sänka temperaturen för att öka komforten för arbetstagarna.”

    Den ena myndigheten säger si, den andra myndigheten säger så. Är det inte dags att fastställa diagnosen för klimatalarmister och förklara dem icke arbetsföra?

    36
  3. Tidningen Barometern skrev för några år sedan om samhällets nya varningskultur:
    ”Den senaste tiden har en ny varning börjat utfärdas av SMHI. Det är klass ett-varning hit och klass två-varning dit. SMHI har till uppgift att rapportera temperatur, vind och nederbörd. Det är detaljerad, praktiskt användbar information. Nivå-varningen med sina olika farlighetsnivåer är en mer vag beskrivning av tillståndet i samhället. Den blir mer av myndighetsutövning, som bestämmer vad folk får göra eller inte. SMHI har därmed tagit på sig ett ansvar utan att ta på sig några förpliktelser. Om klass ett-varningen betyder ”gå inte ut i onödan”, vem avgör vad som är nödvändigt? Vem tar ansvar för alla som ändå måste ut i klass ett-vädret?
    Vid entrén till ett av Kalmars hotell fanns en lapp med texten:
    ”Varning för fallande istappar!”
    Vad förväntades besökaren göra? Avstå från att gå in? Rusa in på egen risk? Stå kvar utanför tills alla istappar ramlat ner?
    Svaret är bara ett. Hotellet ska inte varna, utan skicka upp någon på taket för att avlägsna faran.”
    https://www.barometern.se/ledare/varning-for-varningar/

    44
    • Gävlebo kan nog ha rätt,
      Erika Bjerström har varit i farten bakom många kulisser tidigare, som reporter på Miljöpartiets veckotidning ”Alternativet i svensk politik”, som miljöjournalist på SR i Dagens Eko och kallades för ”lilla grönstrumpan” på redaktionen, varefter Europaparlamentet anställde henne som informationssekreterare för Green Progressive Alliance, och är nu s.k. ”global klimatkorrespondent” på SVT.
      …en professor emeritus i fysikalisk kemi, som såg ett av hennes reportage i Aktuellt, skrev att: ”ur vetenskaplig synpunkt är det totalt horribelt, och i övrigt i det mesta direkt lögnaktigt”.
      https://klimatupplysningen.se/vem-tror-vetenskapsredaktionen-pa-svt-att-de-lurar/

      36

KommenteraAvbryt svar