Koranbrännaren Momika har gripits i Norge, ska utvisas till Sverige

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Koranbrännaren Salwan Momika, som varit en följetång på bloggen, har gripits av norsk polis och kommer att utvisas till Sverige, rapporterar VG. Gripandet skedde den 28 mars.

”Utvisningen kommer att ske så snart de formella och praktiska arrangemangen är på plats”, skriver Oslo tingsrätt i sin dom.

Momika beskrivs som ett hot mot nationella intressen i Norge.

Irakiern Momikas tillfälliga uppehållstillstånd i Sverige återkallades i oktober då det framkommit att han bedömdes ha lämnat oriktiga uppgifter. I samband med utvisningsbeslutet beviljades Momika ett nytt tillfälligt uppehållstillstånd som sträcker sig till den 16 april, eftersom han inte kan utvisas till hemlandet på grund av hotbilden där.

Om han har tänkt sig att stanna i Sverige måste han ansöka om ett uppehållstillstånd på nytt. Och då får vi pröva om det föreligger några hinder för att utvisa honom eller inte, säger Jesper Tengroth på Migrationsverket.

37-årige Momika har under de senaste åren stått bakom en stor mängd koranbränningar runtom i Sverige. Flera av dem har lett till upplopp och oroligheter.

-Pettersson säger att norrmännen är smarta. De skickar Momika till det land han kom från, helt enligt reglerna. Det skulle Sverige också ha gjort med Momika och några hundratusen andra…

Nu borde han få välja på att lämna landet frivilligt eller tvingas på ett plan till Bagdad.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Koranbrännaren Momika har gripits i Norge, ska utvisas till Sverige

  1. Eventuell hotbild mot Sverige är inget svenskt rättsväsende tydligen tar hänsyn till i det här fallet heller. Skärpning tack!

  2. VARFÖR, VARFÖR håller Sverige på att alltid daltar med importpersonerna ?
    Denna Momika har kostat oss Skattebetalare 5.000.000 kr i bevakningar och andra poliskostnader. Betala en enkelbiljett till hans hemland så är allt avklarat.

    29
  3. Det finns det en hel värld därute. Om man inte vill åka hem så kan man åka någon annanstans. Detta är varför det är irrelevant hur ”hotbilden” ser ut i hemlandet.

    27
  4. För Salwan Momika finns bara en destination och det är Bagdad.
    Nu är det färdigdaltat med Momika.
    Det behövs inga andra prövningar bara ett flyg till Bagdad.
    Och utvisningen är naturligtvis på livstid.
    Svårare än så är det inte.

    38

KommenteraAvbryt svar