Skattebetalarna ger 13,3 miljoner till bygge av radikal moské

ISLAM. Bloggen skrev om Skärholmens moské första gången år 2011. Det har varit många turer sedan dess men nu är bygget på gång. Den stora moskén som byggs i Skärholmen har nära anknytning till den islamistiska rörelsen Milli Görüs, (även Islamische Gemeinschaft Milli Görüs, IGMG) är en religiös islamistisk rörelse grundad av den turkiske politikern Necmettin Erbakan 1969 som arbetar för att ersätta den västerländska samhällsmodellen med en islamisk samhällsordning.

Den planerade moskén i Skärholmen

På moskéns hemsida står det att majoriteten av alla muslimer vill ha sharialagar. Skattebetalarna bidrar till projektet med drygt 13 miljoner, rapporterar Lars Åberg på Kvartal, bakom betalvägg.

På den utjämnade marken i slutet av Äspholmsvägen i Stockholmsförorten Skärholmen ligger fullt med stenblock i olika storlekar. ”Vi hoppas att moskén ska stå färdig 2025”, säger Talha Okur som är talesperson för insamlingsstiftelsen bakom bygget, Islamiska stiftelsen i Skärholmen. ”Vi vill att den ska bli ett allaktivitetshus. Min pappa har kämpat länge för det här och han är fortfarande kvar i stiftelsen.”

Moskén sprider västfientligt budskap: Mosképrojektet har under mer än femton år tröskats i olika kommunala instanser. Det har handlat om markanvisningsavtal, ny detaljplan, tomträttsavtal och till sist beslut, i maj 2022, om markarbeten betalda av kommunen till en kostnad av 13,3 miljoner kronor. Inte någonstans på vägen har frågor ställts på allvar om idéinnehållet i projektet – sådant som synen på demokrati och jämställdhet – eller om hur finansieringen går till.

Läs vidare kvartal…

-Pettersson säger att den dåvarande bostadsministern Mehmet Kaplan (MP) tvingades 2016 lämna regeringen på grund av sina kontakter med de båda turkiska organisationerna Grå vargarna och Milli Görüs.

När mosképlanerna började diskuteras rådde tveksamhet bland Moderaterna i Skärholmens stadsdelsnämnd. I en intervju 2007 sa lokalpolitikern Andrea Fermell att det fanns en risk ”att muslimerna sluter sig mer och förmedlar en syn på kvinnor och män som går stick i stäv med svenska lagar”. Men för ett år sedan, den 12 maj 2022, beslutade Stockholms stads exploateringsnämnd att efter många år av oklarheter godkänna utgifter på 13,3 miljoner kronor för markarbetena på den aktuella tomten i Skärholmen.

De politiker som röstade ja i exploateringsnämnden i fjol vill inte svara på frågor om projektets idéinnehåll eller vilka som står bakom stiftelsen och dess finansiering.

Den ende i exploateringsnämnden som ifrågasatte projektet var Sverigedemokraten Anders Edin, som ville utreda möjligheterna att riva upp markanvisningsavtalet. I sin reservation skrev han: ”Stoppas inte denna typ av allvarlig segregation i tid riskerar konsekvenserna att bli oöverblickbara.”

Nu vill muslimerna ändra grundlagen med sin steg för steg taktik

Några exempel:

Det började med att de ville komma hit, sedan ville de ha särskild mat och någonstans att be, sedan ville de ha böneutrop en gång i veckan, sedan sju dagar i veckan fem gånger om dagen, sedan vill de ha sharialagar och sedan vill de ha vårt land och dårarna tror att de inte ska ta ett steg till. Det är dag att börja återvandringen, så kan de ha sina böneutrop och halalstränder hemma…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Skattebetalarna ger 13,3 miljoner till bygge av radikal moské

 1. Min far hade ett bra uttryck för dylika idiotier… ”Än är den sista idioten inte född” Vi ser dagliga bevis på det…

 2. Så blir det när skillnade mellan svenska politikers åsikter och svenska folkets verklighet blir för stor.
  Bara att se skattepengarna jobba åt kalifatet.

  10
 3. Det låter som antingen en “insider” att ge “sär-förmåner”, eller har det har något med att blidka turkarna för ett Nato-ja att göra?

 4. Fyll dom till max och sen genomför en controlled demolition, problem solved?
  Gör om tills de försvinner för gott, har ingen funktion alls i svenskt samhälle, bygg där ni kommer ifrån/flytta och kör er fredliga religion dito.

 5. Islam stärker sin ställning och sprider sig som en löpeld, i t.ex. Helsingborg har det påbörjats bygge av en ny moske som ska innehålla undervisningslokaler och bönehall för 1 000 personer, klar nästa år (bild):
  https://bildix.mmcloud.se/bildix/api/images/890408f7-0cca-42fc-9b29-d64f2116563e.jpeg?fit=crop&w=1280&h=796

  Under senaste ramadan samlades rekordsummor in till olika moskébyggen runt om i Sverige, ”så mycket som 50 miljoner kronor”, säger pressansvarig på islamiska föreningen Ahel al-Sunnah i Helsingborg.
  https://sverigesradio.se/artikel/rekordsummor-samlades-in-till-olika-moskebyggen-under-ramadan

 6. Allt som krossar det svenska gillas av makten. Målet är att svensken inte ska ha en nation kvar!
  Försök hitta ett argument som bevisar att Sverige kommer fortsätta vara Sverige om 10 år, 20 år eller 50 år. Det är nämligen den tidsrymden de som hatar Sverige räknar med.

  Människan är väldigt formbar, vi anpassar oss. Sverigehatare säger till utlänningarna att “Ni behöver inte ändra er, vi vill ha er kultur här. Svensken ska förändras”. Se bara hur barnen indoktrineras i mångkultur och sverigebrytande normer, det ligger i läroplanen!

  Vi måste därför hålla fast vid Sd, det stora partiet som ensamt vurmar för Sverige. Det går inte att reparera det som de andra partierna träget förstört i 50 år.
  Kom också ihåg att arbetarrörelsen kämpade i över 30 år för att skapa en välfärdsnation.

  De som här uttrycker sin frustration över att Sd inte förändrar Sverige på några månader är antagligen vänsteraktivister som envist hängt här på forumet och nu vill demoralisera och splittra Sd-anhängare.
  Vi måste alla berätta att vi gillar Sd, att vi fortsätter rösta på dem och uppmana andra att rösta på Sd. Skicka dem gärna länken till Sd:s valfilm och partiprogram. Sikta på att Sd måste sitta i regeringsposition i minst tre mandatperioder för att Sverige ska kunna räddas. Håll ut!

  23
 7. I dagens SvD skriver ledarsidan om annat och större slöseri med skattepengar. Även här med vissa religiösa undertoner:

  “några som kan vara på väg att bli miljardärer på premisser som framstår som /–/ orimliga är investerarna bakom H2 Green Steel, det fossilfria stålverket i Norra Svartbyn utanför Boden i Norrbottens inland.”

  “Fast än så länge finns inget stålverk, bara ett utpekat markområde och en förhoppning om tillräcklig finansiering och att få miljötillstånd (Mark- och miljödomstolen lämnar besked i dag torsdag). Huruvida stålverket, som enligt H2GS ska starta sin produktion 2025, kan få tillräckligt med el är fortfarande oklart, och bolaget vet ännu inte varifrån järnmalmen ska hämtas. Nyligen meddelade gruvbolaget LKAB att kapaciteten på malmbanan är för dålig för att frakta mer malm från Kiruna.

  Trots det värderades H2GS redan förra året till nästan tio miljarder kronor.
  /–/
  Investerarna själva – finansmännen Harald Mix och Carl-Erik Lagercrantz holdingbolag Vargas är huvudägare – har själva bara bidragit med en bråkdel. Totalt har H2GS lyckats ragga ihop ett riskkapital på drygt tre miljarder kronor. Ska man tro förra årets värdering har huvudägarna gjort en mycket bra affär långt innan bolaget har skickat sin första faktura.
  /–/
  Tidigare i år meddelade vd:n Henrik Henriksson att bolaget har sökt 3,8 miljarder kronor från Energimyndighetens stödprogram Industriklivet. Men inte för att finansiera forskning och utveckling, utan som en ren påfyllning av kassan.”

  https://www.svd.se/a/XbJX7W/inga-gratismiljarder-till-h2-green-steel

  Det är ta mig fan inte klokt detta. De gör ingenting annat än att producera fluff, foldrar och powerpoints men pengarna flödar in som från ett vattenkraftverk…

  Snacka om sol och vårare. Eller kanske vind och vårare?

  13
  1
 8. “Allaktivitetshus…” jo tjena.
  Den har man hört rätt många gånger nu. Så fort det skall byggas jättemoskéer så brukar det snackas om “allaktivitetshus” men det är ju bara skitsnack. Den enda aktivitet som kommer pågå därinne är islam. Det är därför det heter moské.
  Här ser vi också M och KD bekänna färg om de alltså inte protesterat mot skiten utan tycker det är väl använda skattepengar.

  21
 9. ISLAMSKA dårskapet fortsätter som planerat i Sverige. Varför vaknar inte folket och ser vart vi är på väg ? Vilket år kommer lagen att träda ikraft om att alla innevånare måste stå på knä på sina bönemattor och be till profeten ? samt besök i mosken varje fredag ?
  Kvinnor skall vara klädda i svarta sopsäckar utan för hemmet ?

  38
 10. TACK ALLAH NI GODA och NAIVA IDIOTER SOM SITTER I VÅRA KOMMUNLEDNINGAR OCH I RIKSDAGEN!!

  DEN ISLAMISTISKA ONDSKAN SPRIDER SIG TACK VARE ERT BISTÅND!

  Snart kommer även KARLSTAD att berikas med en moske! Betald av vem???

  46
 11. Kyrkan har skiljts från staten. I stället tvingas nu skattebetalare bidra till moskégygge.

  45
  • Vi får väl vara glada så länge det inte införs en obligatorisk moskéavgift, men det är väl bara en tidsfråga på lite sikt.

   12

Kommentera