Varför går bröderna Fakhro lösa?

BROTTSLIGHET & INVANDRING. De libanesiska och kriminella bröderna Fahkro filmade när den 76-åriga kvinnan skrev på ett kontrakt där hon bytte bostad. Nu används mobilklippet mot bröderna, när de ställs inför rätta för ännu en lägenhetskapning.

Bedragarbröderna Fahkro filmade när den 76-åriga kvinnan skrev på ett kontrakt där hon bytte bostad. Nu används mobilklippet mot bröderna, när de ställs inför rätta för ännu en lägenhetskapning.

-Pettersson undrar hur det är möjligt att bröderna Fahkro är på fri fot efter många år som yrkeskriminella? Tidigare fanns en stigande straffskala vid upprepat brottslighet.

Exempelvis:

 • Första grova stölden: 1 års fängelse
 • Andra grova stölden, samma typ av brott ger 3 års fängelse
 • Tredje grova stölden, samma typ av brott ger 6 års fängelse

Med en sådan straffskala hade bröderna Fahkro kvalificerat sig för livstid för länge sedan, givetvis borde straffet kunna bytas mot att klanen tog en enkelbiljett hem till Libanon.

***

TIDIGARE 2022-01-22 Den kriminella klanen Fakhro nekas miljoner i rutavdrag

BROTTSLIGHET. Skatteverket har stoppat utbetalningar av rutavdrag på över 1,5 miljoner kronor till Malmöbrödernas trädgårdsbolag. Nu försöker de kräva beloppen av kunderna istället. Bröderna Fakhro och deras bolag, Lomma trädgård, Bosab, Gröna teamet och Mitt trädgård, lurade både kunder och kommuner på miljontals kronor genom att inte utföra avtalade jobb, salta fakturor och komma med rena lögner i upphandlingar med förfalskade handlingar, rapporterar SVT.

Sedan dess har Skatteverket prioriterat kontroller av bolagens ansökningar av rutavdrag, som ger rätt till utbetalningar på 50 procent av arbetskostnaden.

Hittills har Lomma trädgård, som numera har bytt namn och heter MSA Service Entreprenad Skötsel AB, nekats utbetalningar på 1,3 miljoner kronor och ytterligare 900.000 kronor är under utredning.

Även Bosab, som numera heter FMAS Anläggning Snickeri Service AB, har nekats utbetalningar på nästan 190.000 kronor och närmare 300.000 kronor håller på att utredas.

Detsamma gäller brödernas andra bolag, Gröna teamet, där nästan hälften av deras begärda rutavdrag har stoppats av Skatteverket. – Vi har hittat mer systematiskt och upprepade fel. De har sökt utbetalningar för jobb som inte är gjort eller på för högt belopp. I vissa fall har företaget inte kunnat berätta vad de har gjort för jobb på kundens tomt, säger Pia Blank Thörnroos, skattejurist på Skatteverket.

Närmare 15 kunder som SVT har varit i kontakt med berättar hur bröderna nu försöker kräva de nekade rutpengarna av kunderna istället. De skickar brev där de hotar med att dra kunden inför “svensk domstol” eller “Högsta domstolen” om de inte betalar inom några dagar.

Det handlar om hot och det är för att de vill ha in sina pengar. Men det rådet jag har gett är att bestrida fakturan, säger Elin Fexner, konsumentrådgivare i Lomma kommun.

SVT har sökt brödernas bolag, men inte fått något svar. I över 40 fall har de överklagat Skatteverkets beslut och skriver i sina överklaganden att kunderna talar osanning och att de har lämnat korrekta uppgifter till Skatteverket.

-Pettersson säger att svenskt rättsväsende är kvar i Bullerbyn på 1950 och 1960-talen när till och med kriminella hade ett visst mått av heder inombords, det funkar inte mot Mellanösterns rövare.

Varför försöker inte SVT skydda allmänheten och varna för bröderna med namn och bilder? En har till och med bytt namn till Gabriel Bergkvist, som låter seriöst om man inte vet att han tidigare hette Ibrahim Fahkro!

De hånskrattar: ”Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”. Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

2022-01-02. Klanen Fakhro blåser ännu en äldre människa

BROTTSLIGHET. Benny Sköld, 82 år, anlitade företaget Seniorhantverkarna för städning. Då försvann pengar och ett gåvobrev skickades till bostadsrättsföreningen. En man påstod att Benny skänkt bostaden till honom. Under hösten kände 82-årige Benny Sköld att han behövde få sin lägenhet i Malmö storstädad, skriver Sydsvenskan, tyvärr bakom betalvägg.

82-årige Benny Sköld ville bara ha hjälp att storstäda. Men den anlitade städfirman dumpade skräpet på en cykelväg i Lund. Och nu hävdar en man med koppling till firman att Benny skänkt sin lägenhet till honom.

Ett bankkort var borta och någon hade tagit ut 5.000 kronor vid åtta tillfällen. Dessutom fattades nycklar i Bennys nyckelknippa. Benny fick även reda på att ett gåvobrev hade skickats till bostadsrättsföreningen. Där stod det att Benny skulle ha skänkt sin lägenhet till en man med kopplingar till Seniorhantverkarna. Det förnekar Benny bestämt – varför skulle han skänka bort sin barndomslägenhet? Han har polisanmält händelsen samt kontaktat en jurist, Benny bor kvar och låset är utbytt.

Firman – Seniorhantverkarna – verkade seriös, och affärsidén sympatisk: Att hjälpa äldre som ”har problem att utföra vanligare vardagssysslor pga risken att falla och slå sig”. Reklambladet bär loggor av Malmö stad, Ikea, Riksbyggen och HSB. De tar alla avstånd från Seniorhantverkarna. Riksbyggen har anmält Seniorhantverkarna.

Besöksadressen till Seniorhantverkarna är också en bluff. På adressen finns endast Malmö stadsserviceförvaltning och de hyr inte ut någon lokal.

Benny Sköld är både ledsen och arg över att någon försöker ta hans barndomshem ifrån honom. Förslagenheten är alarmerande, menar han. – Man kan inte skydda sig från det. Det är hemskt. De är så sluga och lurar folk.

Seniorhantverkarna har en tydlig koppling till familjen Fakhro, som de senaste åren har förekommit i flera uppmärksammade härvor i Skåne. Flera medlemmar i släkten Fakhro har bytt namn och en av dem har, bytt till samma namn som den tidigare ägaren av Lomma trädgård.

Fahkros är omskrivna på grund av härvorna kring Sularpsfarmen, Gröna Teamet Syd AB, Mitt trädgård och fastighetsskötsel AB, Lomma Trädgård och markentreprenad AB och Bosab fastighetsförvaltning AB, som anklagats för att bluffa till sig miljonavtal med skånska kommuner och lämna många besvikna kunder bakom sig.

Senaste tiden har de startat en rad olika sajter med uppdiktade företagsnamn som erbjuder tjänster inom allt från måleri, bygg, fastighetsförmedling och handel med begagnade bilar. Alla sajterna saknar organisationsnummer och alla telefonnummer går till kontantkort.

De har även bolag som vid ytlig betraktelse ser lagliga ut men tittar man på siffrorna så…

I styrelsen för flera bolag sitter Gabriel Bergkvist, det låter seriöst om man inte vet att han tidigare hette Ibrahim Fahkro! Möjligen har flera Fahkros bytt till svenska namn. Den riktiga Gabriel Bergkvist drev tidigare en seriös handelsträdgård i Lomma och det utnyttjar klanen.

-Pettersson konstaterar att en del av Fahkros är kriminellt driftiga, och att Sveriges rättsväsende inte förmår stoppa dem, så de fortsätter blås enskilda personer, företag och skattebetalarna…

***

TIDIGARE 2021-12-31. De kreativa entreprenörerna Fakhro

INSÄNDARE. Vill härmed gratulera bröderna Fakhro för ännu ett lyckat bedrägeri där man denna gång lyckts med att lura en äldre dam på ca 100 000 kr. Familjen Fakhro från Libanon och deras suspekta affärer har ju varit en följetång på bloggen och i massmedia i ett antal år och dom kan tydligen fortsätta i samma eleganta stil ganska obehindrat från allt vad inblandning från myndigheter heter.

Bilden har inget med Sandors insändare att göra, den kommer härifrån

Det enda vi kan vara säkra på är att detta inte är sista gången vi får läsa om denna fantastiska brödraskara och deras far.

En sak är säker, denna familj och många andra som ”flytt” från påstått våld och förföljelse har absolut valt det rätta landet om man vill leva enligt sitt hemlands traditioner som innehåller allehanda olagligheter utan att riskera några rättsliga följder.

Damen som man denna gången lurat har uppsökt polis i ett försök att få tillbaka sina pengar men fått det fantastiska svaret att detta inte är ett polisärende.

Att bli avlurad ca 100 000 kr är i Det Nya Sverige alltså inte ett polisärende! Rådet från polisens sida var att ta kontakt med en jurist!

Det enda som hon troligtvis uppnår med denna eventuella kontakt med en jurist är att hon kommer att förlora ännu mer pengar i form av arvodet till denne.

Ett polisärende i Det Nya Sverige är däremot sådana hemska brott där en svensk på något sätt framför kritik mot den rådande invandringspolitiken. Då har polisen resurser att hålla både ett och två förhör med den grovt kriminelle svensken som tagit sig friheten att våga öppna munnen.

Så ännu en gång vill jag gratulera familjen Fakhro och andra kreativa invandrare för ert val av land att ”fly” till. Här kan ni leva ut ert hemlands traditioner oavsett om dom är lagliga eller olagliga utan rättsliga påföljder.

Till polisen vill jag bara önska ännu mer framgång i jakten på grovt kriminella svenskar som domstolarna senare kan döma för hatbrott och hets mot folkgrupp.

Sandor Herold, Malmö

***

Pettersson har skrivit om släkten Fakhro från Libanon många gånger:

***

Viktigt meddelande, ta bort bloggen om Omar Fakhro

MORDHOT. -Pettersson fick i natt, 8 oktober 2018, klockan 03:21, ett mejl från “Malmöbon” Omar Fakhro eller i varje fall någon som utger sig för att vara herr Fakhro. Det har dessutom kommit tre kommentarer från samma avsändare.  

Mejlet, ordagrant:

“Ett viktigt meddelande
Ta bort bloggen om Omar fakhro
Detta är ett varning och ett löfte men lite mer som en varningsklocka.
Om du Petterson inte tar bort det så får du skylla dig själv . Vi vet vart du bort och har din ip adress
Skott kommer . De har inga namn”

Kommentarerna:

03:27 “Jag tycker synd om Petterson . Förr på någon ut samma info om en fakhro eller zein sen hade man skjutit mot bloggarens lägenhet när barnen befann sig i salongen”

03:26 “Jag tycker synd om Petterson . Förr på någon ut samma info om en fakhro eller zein sen hade man skjutit mot bloggarens lägenhet när barnen befann sig i salongen. Hej oki”

03:15 “Skott kommer De har inga namn Knulla era mammor och heder”

Om Omar Fakhro står detta på bloggen: 

BROTTSLIGHET. Den 22-åriga mannen, misstänk för den polisbilsexplosion som inträffade i Malmö den 29 december, har häktats på sannolika skäl för grov skadegörelse.

Explosionen skedde utanför polisens lokaler i centrala Malmö. Utredningsläget bedömer polisen som gott. Bilder från övervakningskameror har säkrats från platsen och en man klädd i samma kläder som 22-åringen har fångats på bild.

– Vi tycker att vi har bra bilder i vår besittning, säger Ewa-Gun Westford, pressinformatör vid polisen region Syd, till TT.

Den misstänkte 22-åringen greps bara några kvarter från brottsplatsen, kort efter explosionen.

Nationella bomskyddet har ännu inte återkommit med en rapport om vad som orsakade smällen, enligt Westford lutar det dock åt en så kallad banger.

Malmö Tingsrätt, Mål nr B 11791-17

-Pettersson noterar att den misstänkte mannen heter Omar Fakhro, född 1995 och tillhör en känd släkt som kom till Sverige för runt 30 år sedan. Jag misstänker också att i andra länder hade brottsrubriceringen varit än annan än grov skadegörelse. En hel del av personerna i samma släkt har en minst sagt frisinnad inställning till de svenska lagarna.

Uppdaterat: Omar Fakhro frikändes från sprängningen av polisbilen. LÄS HÄR. 

Om Fakhro står detta på bloggen…

Omar Fakhros officiella meritlista ser ut som nedan:

2017-10-30: fängelse 1 år, 5 månader: Grovt bedrägeri, Grovt bedrägeri medelst brukande av falsk urkund, Försökt till grovt bedrägeri, Missbruk av urkund
2015: Skyddstillsyn för försök till bedrägeri, missbrukande av urkund
2014: dagsböter, narkotikabrott, ringa
2013: dagsböter, övergrepp i rättssak, vapenbrott
2013: Kontaktförbud mot en kvinna
2013: Dagsböter, knivlagen
2010: Ungdomsvård, olaga hot, skadegörelse

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Varför går bröderna Fakhro lösa?

 1. Ja hade dom varit födda av Svenska föräldrar hade dom suttit ni Fängelse för länge sen,
  men den Sossefierade rättsapparaten skyddar alltid brottslingar från andra länder!

  12
  1
 2. En kopp the med lite tallium i botten, så kan man säga att de d… av c-19, löst.
  Sen finns ju den ryska varianten med, som “god” gärning.
  Ingen nämnd. ingen glömd?

  21
  1
 3. Fakhro-klanen måste förstås verkligen förstå och uppleva att Sverige är en rättsstat! Att den insikten är omöjlig för en del människor, och hela grupperingar, är något som företrädare för en civiliserad demokrati, i sin tur, ofta inte kan begripa. En rättstat är inte alls vad ”alla” vill ha.

  Ju mer ”rätt” som ges till Fakhro-klanen o.dyl. varelser dess mindre tillit till rättsväsendet från dem som betalar, dvs brottsoffer och skattebetalare. Oftare än man tror måste grupper ställas mot varandra: Vilka ska ha förtroende för rättsstaten, de kriminella eller de hederliga? Vilka ska tillåtas utnyttja rättsstatens svagheter? De hederliga lär inte göra det. Än.

  32
 4. Det är dags för en storstädning efter sozzzar mp v och cp vad dom ställt till med
  under alla dessa år,så ut med skiten ur landet fortast möjligt.

  51
 5. Det finns tusentals liknande fall som detta i dagens Sverige. Importfolken kan på sina fem fingrar hur man skall LURA SVENSKA FOLKET SAMT MYNDIGHETERNA.

  59
  1
  • Det svenska rättssystemet måste ändras.
   Så länge politikerna är korrupta blir det ingen ändring.
   Vi måste få hjälp utifrån.

   19
   1
 6. Det är inte kriminellt i Malmö. Allt som görs av invandrare är helt sanktionerat av det Socialdemokratiska styret . Samma sak gäller i Södertälje . Det blir lite besvärligt när Sossarna skapar sina idealsamhällen .
  Men det får vi Svenska skattebetalare tugga i oss , så länge det finns folk som röstar på den sortens styre .

  77

Kommentera