Arab häktad misstänkt för att ha sprängt polisbilen i Malmö

BROTTSLIGHET. Den 22-åriga mannen, misstänk för den polisbilsexplosion som inträffade i Malmö den 29 december, har häktats på sannolika skäl för grov skadegörelse.

Explosionen skedde utanför polisens lokaler i centrala Malmö. Utredningsläget bedömer polisen som gott. Bilder från övervakningskameror har säkrats från platsen och en man klädd i samma kläder som 22-åringen har fångats på bild.

– Vi tycker att vi har bra bilder i vår besittning, säger Ewa-Gun Westford, pressinformatör vid polisen region Syd, till TT.

Den misstänkte 22-åringen greps bara några kvarter från brottsplatsen, kort efter explosionen.

Nationella bomskyddet har ännu inte återkommit med en rapport om vad som orsakade smällen, enligt Westford lutar det dock åt en så kallad banger.

Malmö Tingsrätt, Mål nr B 11791-17

-Pettersson noterar att den misstänkte mannen heter Omar Fakhro, född 1995 och tillhör en känd släkt som kom till Sverige för runt 30 år sedan. Jag misstänker också att i andra länder hade brottsrubriceringen varit än annan än grov skadegörelse.

Om Fakhro står detta på bloggen…

Omar Fakhros officiella meritlista ser ut som nedan:

2017-10-30: fängelse 1 år, 5 månader: Grovt bedrägeri, Grovt bedrägeri medelst brukande av falsk urkund, Försökt till grovt bedrägeri, Missbruk av urkund
2015: Skyddstillsyn för försök till bedrägeri, missbrukande av urkund
2014: dagsböter, narkotikabrott, ringa
2013: dagsböter, övergrepp i rättssak, vapenbrott
2013: Kontaktförbud mot en kvinna
2013: Dagsböter, knivlagen
2010: Ungdomsvård, olaga hot, skadegörelse

29 thoughts on “Arab häktad misstänkt för att ha sprängt polisbilen i Malmö

 1. Rätta mig om jag har fel, Malmöbor, men Fakhro är väl den mest kända kriminella arabklanen i Malmö? Kanske “Aina” inte har visat “respekt” för hans “bruschor”?

 2. Attacker på polis och övrig blåljuspersonal borde innebära rubricering terrorbrott och då innebära flera års fängelse och därefter livstid utvisning om möjligt. I Absurdistan kommer dock det inte detta att ske utan det blir lite myspys och tycka synd om reportage och sedan ute på gatan igen.

 3. Billen tur att Löfven nu tar de så många gånger utlovade ”hårda tagen” mot de kriminella i vårt land.
  Eller skojar han bara?

 4. Lite off topic…..men tänk på vad som händer i Iran……Hur många i Iran har inte släktingar i Sverige (90 % av alla afganska ensamkommande bl a). Det kommer att bli ett nytt stort invandrarår 2018……….

 5. De bästa vi kan göra nu är att vi Svenskar att visa vårat missnöje. En gemensam demonstration mot våldet och korruption som sker i landet. Om alla hjälps åt att samla människor i respektive kommun man bor i och sen samlas på olja orter i hela Sverige på ett utsatt datum kommer politikerna se missnöjet ibland befolkningen lagom till valet. Jag är inte delaktig på sociala medier men tillsammans får vi de kontaktnätet vi behöver. Att politikerna nu kommer att se missnöjet bland hederliga medborgare kommer att bli svårhanterat för medierna. De börjar bli ont om tid så de är på tiden att vi hjälper SD att få ut sitt budskap.

  • Precis … Jag har också tidigare uppmanat till aktion .. skriva namnlista , #ageranu , boka tid med regeringen och experter för debatter om situation .. Men en ” landet runt” demonstration vore effektiv…. Det är bara att starta ….
   Vi är tröta på all brott , bidragsfusk ,våld , särbehandling ,all prioritering med hemspråk , tolk ,gratis tandvård , betalda kurser för de som inte ens går , särskilda tider på gym ,bad , frisörer ,allt detta för personer som inte tänker integrera sig ,som vill öka segregering genom att implementera deras religion och kultur som inte är kompatibelt med demokrati eller ett modernt land , som sätter eld och skräck på allt och alla ( t.o.m polisen)och går ändå fria …och kräver mer… och det är alltid Sveriges fel . De spelar alltid offers och trycker på diskriminering ,rasism och fobier knappen ….
   Man måste sprida sanningen genom att publicera alla brott som invandrare begås . Igår såg jag på en video där de frågade kvinnor om de tycket att våldtäkt ökningen hade med migranterna att göra och alla svarade: nej det är bara en sak män gör…..självklart att de tror det när man skriver ” en man” våldtog .. “en 22 åring” sprängde .. “ett gäng kilar” osv…. har svensk befolkning inte kunskap om vad deras kultur ,religion lär ut om kvinnor som inte täcker sig förstår de inte heller att dessa män anser har rätt till det.
   Förresten borde all fusk som begås av invandrare namnges .. som den syrianska paret … Folk som kommer för att lura skall sättas dit.. Sverige är ansedd ut i världen att vara blåögt, lätt lurat och det drar personer med ond avsikt…. Är man här skall man anpassa ….
   #ageranu…

 6. Ännu en Stefan import som skulle bli lönsam efter ett tag. Kom håg valet 2018 SD. Hoppas även att vi kan sända med Stefan till något Arabland han verkar ju gilla araber……………………

 7. 20171030 Fängelse 1 år 5 månader. Varför är han ut på gatan??? Får man välja när man ska sitta sitt straff. Eller var det villkorat??

 8. Åter en av dem som EU-alkoholisten Junker kallar “rena guldsmycken” !
  Tydligen är fängelserna nu så fulla av detta arabiska drägg,att en som dömes 30 oktober, till 1 år och 5 månader kan vandra kring i Pangstaden, och fortsätta den brottsbana han började som tonåring….
  Ett mönsterexemplar av dårarnas importer !

  • På tal om fängelser skedde i Berlin under juldagarna 4 rymningar,2 av dem kunde med slipmaskin och slägga ta sig ut genom väggen !
   Två var s.k. frigångare som inte återvände efter permission.
   Inga efterräkningar att vänta eftersom ansvarige Senatorn, tillhör de röd/gröna kommunisterna. Någon förvånad när sådana länder verkar tilldragande,för all världens avskum ?

   • I kvällens nyheter kryper nu fram att ytterligare 5 fångar har rymt under sista veckan. Fängelsechefen påstår att detta beror på för lite personal !!!! Tacka vet jag de gamla tukthusen härifrån rymde ingen…..Men så satt inte hellre vakterna och gullade med asen.

 9. Brottsrubriceringen “grov skadegörelse” är ett skämt, det betyder att straffet blir obefintligt, kanske några månader.
  Detta är politik, ett NORMALT Åklagarmyndighet i en NORMAL rättsstat skulle satt en HÅRD BROTTSRUBRICERING som placerat den här araben bakom lås och bom för många år framåt.
  SVERIGE måste kunna ta medborgarskapet för grova kriminella och helst hela släkten/klanen.
  SKA DE VARA I SVERIGE MÅSTE ALLMÄNHETEN SKYDDAS, ETT SÅDANT HÄR BROTT SKA GE MINST 8 ÅRS FÄNGELSE!!!

 10. Förbannade invandring !!! Låt 2018 få bli vändpunkten för allt
  Dalt med dessa svin.
  Och kom ihåg det finns bara ett parti som är beredd att ta ansvar
  För att lösa detta gigantiska samhällsproblem och det är SD.
  Så valet kommer vara avgörande hur vi vill ha det i Sverige i framtiden.
  Låt inte dom andra partierna bilda nån terrorliberal regering mot oss
  Som som fattar vart vi är på väg.
  Rösta på SD och inget annat fjant !!!

 11. Just nu letar dialogpoliserna i Malmö efter lämpligt stycke i Koranen för nattinatti läsning för Omar, “för vi är inte rasister”, låter man hälsa alla, PK jublar.

 12. Hur kan man kalla en sprängning av en polisbil för grov skadegörelse? De betyder att allt grovt våld som igentligen är ett lågintensivt krig har förmildrats på grund av vetskapen att de är ett importerat våld. De gäller att valboskapen inte sitter bakom lås och bom på valdagen. De som den Svenska befolkningen har blivit utsatta för av MENA politikerna ska inte glömmas på valdagen.

 13. Feministregeringen, 7-klövern o PK och i synnerhet Eliten bara älskar sitt nya Sverige, stort grattis och jag hoppas innerligt att Ni drabbas stenhårt o våldsamt av mångkulturen Ni verkar älska mer än Era egna nära o kaära

 14. Ja det var verkligen ingen oväntad nyhet. Vilka respektfulla och tacksamma människor som vi härbergerar. Söndercurlade babbar.

 15. Varför är dom här?Varför släpper man in dom?Vanligtvis städar man ut ohyran,dags att vakna svenskar och kasta ut ohyran.Upp till kamp .Mvh Adolf

 16. Vad har han för värdegrund?Är det samma som byfånen till statsministern? MVH adolf

 17. Polisen vill att “kvinna i vitt” ska offra sitt liv.
  —————
  Polisen vill komma i kontakt med en kvinna som befann sig vid busshållplatsen nära där en polisbil sprängdes i Malmö den 29 december.
  Kvinnan sågs av en polis i samband med brottet men polisen hann inte ta några kontaktuppgifter av henne. Hon var klädd i en vit eller ljus jacka.

  OT – bomben i Helsingborg i natt
  ——————————————–

  Bomben small på 3:e våningen. I trappen bor bara “svenskar”. Utom på 3:e våningen, för där bor BARA folk med invandrar-namn.

  https://www.hd.se/2018-01-02/grannar-om-explosionen-pa-soder-det-sag-ut-som-en-krigszon

 18. Återkalla hans svenska medborgarskap pch skicka honom tillbaka till den sandhög där han hör hemma. Hans släktingar kan åka med.

  • Han kan inte ha fått medborgarskap i mitt land, aldrig i helvete att en sådan avföring får kalla sig svensk.

Kommentera