Föreningsfusket är värre än man trott

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Flera av de fem kulturföreningar som fastnade i kommunens stickprovskontroller och blev av med sina bidrag i våras, förklarade felen med att misstag och missförstånd uppstått. Men nu framgår att minst en av föreningarna skrivit in personnummer på personer som inte är medlemmar. – Jag tycker att det är ett glasklart brott, säger en ledamot i Kultur och fritidsnämnden, rapporterar LT.se i Södertälje, bakom betalvägg.

Idag är Sverige drabbat av enorma stölder från folket

Fem kulturföreningar har i år blivit nekade bidrag på grund av kraftig överrapportering av sina medlemstal. Föreningarna har förklarat det hela med att många medlemmar inte betalat avgiften under pandemin eller att man har olika sätt att se på medlemskap.

Men fusket är grövre än så, vissa föreningar har skrivit in personers personnummer på medlemslistorna fast de inte varit medlemmar.

Nämndens ordförande David Winerdahl (KD), säger att tjänstemännen på kultur- och fritidskontoret haft en dialog med polisen i frågan och säger att uppgiften om hur fusket gått till stämmer.

Jag kan bekräfta att det stämmer, säger Winerdahl.

Men någon polisanmälan har inte gjorts, enligt Maria Lindberg, kultur- och fritidschef på Södertälje kommun.

Nej, det är ingen polisanmälan gjord, vi har haft en dialog med polisen och alla föreningar och utifrån den har vi gjort en del avvägningar och beslutat oss för att inte polisanmäla. Istället ska vi göra extra kontroller av föreningarna i höst för att hålla extra koll, säger Lindberg.

De fem föreningar som fått sina bidrag indragna i år är Assyriska föreningen i Södertälje, S:t Ignatius Norono scoutkår, S:t Jacob scoutkår, Jazire familjeförening och Södertälje syriska förening, samtliga med invandrarkopplingar.

Den förening som särskilt pekas ut av personer på kultur- och fritidskontoret är S:t Jocob scoutkår.

-Pettersson håller inte med om att föreningsfusket är värre än “man” trott. Jag har trott att många av dessa etniska kulturföreningar är bildade för att komma åt bidrag.

De hånskrattar åt oss

”Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Föreningsfusket är värre än man trott

 1. Överallt där det går att luras ser invandrare sin chans till enkla pengar!
  Ställ dig och kolla en invandrare som säljer blommor frukt och grönt. Hir ofta går pengen rakt i fickan, swisch är en fusksignal, ser ni kvitton?

 2. De flesta är initierade av sossarna.
  Precis som de importerade rösterna korrumperas dessa föreningar med bidrag .
  Södertälje är ett sosselett rövhål .
  Kolla inte Malmö före valet.
  Det orkar vi inte med .
  Och dessutom kan det gynna SD .
  Om vi ska lyckas med folkutbytet , måste vi mörka sådana här grejer .

  10
 3. Polisen har en skyldighet att upprätta anmälan om brott kommer till deras kännedom!?

  29

Kommentera