Nassir Abdullahi Ali (S) har beslutat om miljonbidrag till närstående

KORRUPTION. Bör en politiker bevilja bidrag till sin egen familj? Den frågan ställer sig Medborgerlig Samling i Stockholms stad i samband med en granskning av föreningsbidrag i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.

Mohamed Nassir Abdullahi Ali (S),

En av ledamöterna i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, Mohamed Nassir Abdullahi Ali (S), har suttit med när nämnden har beviljat bidrag åt en förening där båda hans föräldrar är styrelseledamöter – utan att anmäla sig jävig. De senaste åren har hans föräldrars förening mottagit miljonbelopp i bidrag av Stockholms stad.

Företrädare för Medborgerlig Samling i Stockholms stad har skickat ett öppet brev till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd med ett antal frågor om de föreningsbidrag som nämnden betalat ut. Sedan 2010 har stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta delat ut över 30 miljoner kronor till drygt 350 olika föreningar som är verksamma i stadsdelen.

Det sticker verkligen i ögonen när en ledamot är med och beviljar bidrag åt sina egna familjemedlemmar. Nu vill vi veta om övriga ledamöter i nämnden kände till att Mohamed Nassir Abdullahi Ali (S) var jävig när de här besluten fattades. Det är oerhört viktigt att våra folkvalda hanterar skattebetalarnas pengar ansvarsfullt, säger Mikael Flink, ordförande för Medborgerlig Samling i Stockholms stad.

Stadsdelen Spånga-Tensta har en märkvärdigt hög föreningstäthet, och många föreningar har bidragssökande som sin huvudsakliga intäktskälla. Utöver föreningsbidragen har stadsdelen även avtal om s.k. IOP, Idéburet Offentligt Partnerskap, med ett antal organisationer där man vill etablera ett långsiktigt samarbete. För att ytterligare underlätta för föreningar att beviljas bidrag beslutade Stadsdelsnämnden 2020 att uppdra åt Medborgarkontoret att bistå föreningarna med själva ansökningsprocessen.

Jag förutsätter att Socialdemokraterna i Stockholms stad har ett intresse av att deras nämndledamöter sköter sina uppdrag på ett korrekt sätt. Därför har jag vidarebefordrat denna information till Karin Wanngård, gruppledare för (S), och Jan Valeskog, vice gruppledare för (S) i Stadshuset. Jag undrar om de tänker vidta några åtgärder med anledning av den information som framkommit, säger Mikael Flink.

De öppna breven till Spånga-Tensta Stadsdelsnämnd och Socialdemokraternas gruppledare i Stadshuset bifogas detta pressmeddelande.

-Pettersson noterar att ska det vändas på några stenar får andra än Socialdemokraterna göra det…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Nassir Abdullahi Ali (S) har beslutat om miljonbidrag till närstående

 1. Kan man säga något annat än åk hem till Afrika ne*****vel. Man blir förbannad på dom som kommer hit och stjäl våra skattepengar.

  21
 2. Brev med frågor till Spånga – Tensta stadsdelsnämnd… vilka sitter i den nämnden? Sture, Kristina, Bertil, Ellen Jonas och Erika? Förhoppningsvis ingen fler som är jävig…

  22
 3. Bilda en förening med lite sosse floskler, sedan kan du leva gott på honungen som flödar in med regelbundenhet. Dock ej för etniska svenskar..

  35
 4. Klanen ! Det är klanerna som ”bestämmer” i våra Fgetton och No Go Zoner !

  50
 5. Socialdemokraterna är ett till 100% bidragsparti.
  Det är skrämmande hur korrupt Socialdemokraterna är.
  Man beskattar ex. Elen och drivmedlet sanslöst, sen slänger man bort våra skattepengar
  på helt vansinniga grejor som oftast gynnar dom själva.
  Ex. Socialbidrag till människor som inte vill jobba, gynnsamt för människor som utnyttjar
  sjukskrivningar som extra ledighet.
  Den här företeelsen är inget nytt i Socialdemokraternas Sverige.

  66
 6. Om Karin Vanvård garanterar att det går rätt till är jag lugn . Hon har en otroligt klar verklighetsbild och vill alltid vara ärlig mot sina väljare . Kommer ihåg hennes omdöme om ”vår otroligt fina stadsdel Tensta ”.
  Hon vill nog omforma fler förorter efter samma framgångsrika socialdemokratiska mall.
  Att några invandrarföreningar bluffar till sig några skatte miljoner är helt enligt värdegrunden.
  Det tackar vi skattebetalare extra för.

  50
 7. Helt OK enligt sossarna, så de kan lugnt fortsätta plundra Sverige. Finns det fortfarande politiker som inte förstår varför det finns en strid ström av migranter till vår kalla nord.

  34
 8. Några av oss såg det inte komma.

  De flesta svenskar förstod omedelbart vad som skulle komma. Och nu ser vi svaret!

  Korruptionen har funnits som en del i somaliska, afghanska, ………….. samhällena i århundrade och självklart har de tagit med sig sina sedvänjor hit. Här är det fritt fram. Rättsväsendet har abdikerat. Det räcker med att säga rasist så får du rätt.

  Socio-kulturella skillnader kommer man inte så lättvindigt undan. Vad säger Södermalms folket som ivrat så för att vi skall ta emot fler??

  44
 9. Med rätt färg i ansiktet gör man som man vill, media och övriga hycklare tittar åt andra hållet och lotsas inte se.

  53

Kommentera