Nej till hijab

ISLAM. I Sverige som påstås ha världens första feministiska ser och hör vi ofta om kränkta muslimska kvinnor och krav på att de, inklusive små flickor ska ha rätt att bära hijab som täcker håret.

-Pettersson har inte sett att svenska politiker och svensk media uppmärksammat de kvinnor som inte vill bära denna huvudbonad och riskerar stränga straff i Iran för sina protester.

Medan iranska kvinnor postar inlägg på sociala medier något som kan ge dem långa fängelsestraff väljer SVT och andra stora etablerade mediebolag att lyfta fram kvinnor med hijab i TV-rutan och hijab på barn kryper allt längre ned i åldrarna.

Sedan den Iranska revolutionen 1979 är det förbjudet för kvinnor i Iran att röra sig utomhus utan hijab. Regimens stränga hijab-regler har lett till allt starkare protester de senaste åren.

I Sverige är det tvärtom, ledande politiker kryper för de muslimska medeltidsmännen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Nej till hijab

 1. Tyvärr syns de på badstranden också!
  Osvenskt och fult, tycker de illa om oss och vill provocera oss?

  24
 2. Den feministiska regeringen vet att kvinnan röstar som sin make. Så länge det är fördelaktigt ser de inte, hör de inte, talar de inte.

  24
  1
 3. Margret Thatcher besökte Saudi för nästa 40 år sedan. Tror ni att hon spökade ut sig som de ryggradslösa mähän som intelligentian i Rosenbad skickar till muslimska länder.

  43
  1
 4. En kvinna som tillhör en muslim ska ha på sig hijab så att andra muslimer vet om detta och inte trakasserar henne. Det är enda funktionen med hijab.

  26
  3
  • Nej. Det är ingen ägarmarkör för maken.
   Funktionen är att täcka håret så att inte män blir upphetsade. I en västerländsk kontext blir det dessutom i praktiken en uppvisning i att bäraren av plagget är en ärbar kvinna, till skillnad från övriga svenska kvinnor i samhället som inte bär det.

   3
   1
 5. Tänk vad rädda männen är nu när kvinnan kanske slipper kedjan vid järnspisen och barnvagnen?
  Ska dom stena alla, då kanske det blir musfritt helt så småningom?

  51
  3

Kommentera