Bashir Ali tömde muslimska skolorna på 10 miljoner: ”För barnens bästa”

BROTTSLIGHET & ISLAM. Imamen och skolföretagaren Bashir Ali har nyss släppts fri efter tre års fängelse för grova ekobrott. Det senaste året har myndigheterna stängt flera skolor och förskolor i hans koncern Al-azhar. Men i Rinkeby tas han emot som en hjälte. ”Jag väntade mig en medalj från kung Carl Gustaf – inte Kumla,” säger Bashir Ali. Han hade en vision om att rädda muslimska barn från “ghettot”. Men allt gick fel, skriver Aftonbladet bakom betalvägg.

Bashir Ali. Skärmdump från Aftonbladet

-Pettersson säger att Bashir har stulit pengar från svenska skattebetalare och muslimska barn och hyllas ändå som en hjälte i Rinkeby. Är det någon som tror att integrationen bland somalierna fungerar?

Säpo anser också att Bashir Ali är en säkerhetsrisk. Varför är muslimen i Sverige och inte i Somalia?

***

TIDIIGARE 2019-09-30. Skolverket kräver tillbaka drygt en miljon av muslimsk friskolekoncern

BROTTSLIGHET. Skolverket kräver tillbaka drygt en miljon kronor av den muslimska friskolekoncernen Al-Azhar. Företaget driver bland annat en skola i Vällingby. Enligt skolverket har skolorna inte kunnat redogöra för att statsbidragen använts på rätt sätt, rapporterar Sveriges Radio

Pettersson kan garantera att den här bilden på Stockholms stads hemsida inte föreställer barnen på Al-Azhar…

Det handlar om pengar som skulle ha gått till enskilda lärare inom ramen för de statliga satsningarna Lärarlyftet, Karriärtjänster och Lärarlönelyftet.

– Det vi kan se är att i vår kontroll så finns det vissa brister hos de här tre huvudmännen när det gäller den interna dokumentationen, säger Andreas Spång, chef för statsbidragsenheten på Skolverket.

Bland annat berättar Spång att man inte fått tagit del av lönespecifikationer från koncernen.

-Pettersson säger att en miljon verkar löjligt lite…

***

TIDIGARE 2019-06-27. Ledare för för muslimska friskolekoncernen Al-Azhar döms för grova ekobrott – svenska flata myndigheter klarar sig dock

ISLAM. Grundaren av den muslimska friskolekoncernen Al-Azhars ägarstiftelse, somaliern Aman Bashir Ali, döms till fängelse i 4,5 år för grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och grovt penningtvättsbrott.

Ytterligare tre företrädare döms samtidigt till fängelse i drygt två år vardera för bland annat grovt skyddande av brottsling och grovt bokföringsbrott.

Grundaren ska enligt domen ha fört över tio miljoner kronor från stiftelsen till ett planerat bankprojekt – Sveriges första räntefria islamiska bank. Uttagen ska enligt domstolen inte ha varit förenliga med stiftelsens ändamål som är att bedriva skolverk­samhet.

Pressmeddelandet från Stockholms tingsrätt

-Pettersson säger att denna typ av brottslighet är inte möjlig utan hjälp av svenskar och svenska myndigheter…Det är detta som statsminister Stefan Löfven menar med att det blir lönsamt på sikt, vissa tjänar enorma pengar på skattepengar, ja, ja, ni fattar, år efter år, men vad de tillför samhället får man leta efter…

***

TIDIGARE 2019-04-25. Muslimska friskolans förra styrelse åtalas för ekobrott, flata myndigheter borde hållas ansvariga

ISLAM.  I november slog polisen till mot toppskiktet i den muslimska friskolekoncernen Al-Azshar efter misstankar om ekonomisk brottslighet. Nu åtalas sammanlagt sju personer för brott som grov trolöshet mot huvudman i två fall, grova bokföringsbrott samt grovt penningtvättsbrott.

Fem av dem har tidigare suttit i Al-Azshars styrelse.

Brottsmisstanken om grov trolöshet mot huvudman består av att den tidigare styrelsen ska ha fört ut sammanlagt 11 miljoner kronor från friskoleverksamheten, vilken i princip till fullo finansieras med skolpeng från offentliga medel.

De 11 miljonerna har förts över till en bolagsgrupp där den tidigare styrelseordföranden ingår. Syftet har varit att pengarna skulle gå till bankverksamhet som skulle startas i bolagsgruppen.

I flera andra fall har större summor hanterats med bristfällig verifikation och insyn, enligt åtalet.

Rättegången börjar den 9 maj 2019 vid Stockholms tingsrätt och beräknas pågå i cirka fem veckor.

-Pettersson säger att det är dessa personer som låg bakom att starta en muslimsk bank och som ville bygga Rinkeby moské. Läs NCC drar sig ur bygget av moské i Rinkeby

Regeringen vill förbjuda vinster i privata vård och skolföretag, det är bättre vore att förbjuda onödiga förluster i offentlig sektor. Där finns de stora pengarna. Vi har idag mins hundra somaliska föreningar av olika slag som påstår sig verka för integration men som har som huvudsakliga syfte att mjölka flata myndigheter på bidragspengar.

Det finns två saker som får myndigheter att ösa pengar över invandrare:

 1. för integration
 2. mot extremism

och skulle dessa invandrarföreningar och alla bidrag fungera skulle det inte finnas en enda ointegrerad invandrare. Jag tror inte ens muslimer tycker det är brottsligt att snuva svenska skattebetalare på pengar, vi är kuffar, på gränsen till dhimmies.

När det regnar…

– När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen.

– När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?

– Abdulahi Mohammed, somalisk tolk i Göteborg

TIDIGARE 2018-11-19. Fem personer i muslimsk friskolestyrelse häktade

ISLAM. Som Stefan skrev i tidigare inlägg har fem personer i styrelsen i den muslimska friskolekoncernen Al-Azhar häktats misstänkta för bland annat grov trolöshet mot huvudman och grovt bokföringsbrott. 

Bashir Aman, affärsman och vd för Al-Azhar samt den som har ansökt om tillstånd för islamsk bank.

Fyra av dem greps vid en gryningsräd i onsdags förra veckan. Dagen före hade den tidigare ordföranden gripits. Under torsdagen och fredagen häktades samtliga.

Det var länsstyrelsen i Stockholm, som är ägarstiftelsens tillsynsmyndighet, som anmälde styrelsen till Ekobrottsmyndigheten.

Styrelsen ska ha lånat ut tio miljoner kronor till ett företag som vill starta en muslimsk bank. Samtliga nekar till brott.

Pettersson säger att de häktade är gamla bekanta från bloggen…

…och det är långt ifrån allt.

Frågan är varför myndigheterna och politikerna låter muslimerna hållas år efter år?

Det är detta som statsminister Stefan Löfven menar med att det blir lönsamt på sikt, vissa tjänar enorma pengar på skattepengar, ja, ja, ni fattar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Bashir Ali tömde muslimska skolorna på 10 miljoner: ”För barnens bästa”

 1. Kanske är det en smyg taktik som implementerats via rättslig subventionering av
  invandrar brottslingar, som de illasinnade invandrarna till slut, eventuellt skrattar
  ihjäl sig åt Svenska myndigheters flathet/agerande !?

  25
 2. – och den sekten har socialdemokraterna kontrakt med sedan 1999 !

  ” socialdemokraterna skall bidra till att muslimer får positioner i alla
  viktiga styrelser i Sverige, inklusive regeringen ”

  – en del av texten i kontraktet som socialdemokraterna har ÄNNU !

  => sug på den !
  => de har sålt Vårt Fosterland till muslimerna !
  => invasionen av islam pågår konstant !
  => de får bygga ”stridsledningscentraler” i varje tätort i Sverige !
  => vet vi om de har vapenlager där ?
  => vad säger Me Too om detta ?
  => är du kvinna, vill du då att kvinnor ska bli slavar ?
  => vill du tvingas bära ”sopsäck” över huvudet ?

  Varför är det bara Pettersson och jag som uppmärksammar detta ?
  – är alla som läser bloggen socialdemokrater ?
  – ser du inte utvecklingen, eller
  – förstår du inte utvecklingen?
  – vad vill du lämna över till dina barn?
  – är du kanske redan hjärntvättad ?

  Känner du dig trygg i Sverige ?
  Jag är RÄDD ! ! !

  36
  • age!
   Förta dig ej ”bara Pettersson och jag som uppmärksammar detta?”
   Om du läste andras KOMMENTARER skulle du hålla inne med ditt eget lilla ego.
   Vi är många som sett och förstått allt sedan hösten 1969, vart vi är på väg.
   Men vi måste bli fler, så rösta rätt nästa höst!

   22

Kommentera