Thomas GA Jackson hoppas att alla förstår hur farligt SARS-CoV-2 viruset är

PANDEMI. Thomas Jackson, född i Lund, svensk läkare och psykiater som blev aktuell i debatten kring barn med uppgivenhetssyndrom åren 2006–2007. Under 2008–2009 kom han ut med två böcker i ämnet och var regeringen Perssons utredare 2005 rörande apatiska flyktingbarn som han ansåg var manipulerade av omgivningen och fick efter många år rätt.

Thoms GA Jackson Foto: Nya tider

Thomas GA Jackson, skälet att jag nu twittrar några dagar om pandemin är att läkaretiska riktlinjer kräver det av mig. Som punkt 4 i Läkarförbundets etiska regler ”Läkaren ska handla i enlighet med vetenskap och beprövad erfarenhet, sträva efter att utveckla sina kunskaper och färdigheter, efter
Thomas GA Jackson
bästa förmåga utveckla och förmedla kunskap till gagn för patienter och hälso- och sjukvårdens utveckling samt påtala brister i verksamheten.”.

Mot bakgrund av den kunskap och kritiska tänkande jag besitter bör jag ej vara tyst och lämna ut oskyldiga till konspriationsteoretiker

***

TIDIGARE 2020-04-21. SVT erkänner att de ljög om de apatiska barnen år 2006

PROPAGANDA. SVT:s Uppdrag gransknings program om de apatiska flyktingbarnen 2006 får hård kritik i en ny rapport, rapporterar SVT Nyheter. I programmet granskade journalisten Gellert Tamas en statlig utredning som gjorts om barn med utmattningssyndrom. I rapporten skriver utredaren Johan Åsard att skildringen av problemet är ”förenklad och ensidig”.

Åsard säger till SVT att programmet inte berättade om alla omständigheter kring barnen, till exempel att de flesta tillfrisknade när de fick uppehållstillstånd.

Uppdrag gransknings dåvarande ansvarige utgivare Nils Hanson säger att rapporten är gedigen men att den är för ”ensidigt negativ”. SVT Nyheter har inte lyckats nå Tamas för en kommentar.

-Pettersson tycker detta är en skandal, värre är att SVT fortsätter i samma stil, nu är det klimat och invandring där rapporteringen är okritisk och ensidig. SVT ägnar sig åt ren propaganda.

Sammanfattning, rapport om de apatiska barnen

***

TIDIGARE. 2020-02-23 Thomas Jackson hade rätt – etablissemanget fel, de borde be om ursäkt

MEDIA. När välviljan och godtrogenheten hos lättmanipulerade svenskar slår till, är sanningen det första offret. I nästan 20 år blåljög politiker, barnläkare och journalister om de ”apatiska” flyktingbarnen, skriver Elisabet Höglund på Expressen Debatt

Elisabet Höglund har säkert rätt i sak men ägnar sig lite väl mycket åt självskryt. Höglund borde ha ägnat några rader åt Thomas Jackson, en psykiater som blev aktuell i debatten kring barn med uppgivenhetssyndrom åren 2006–2007. Jackson var Regeringen Perssons utredare 2005 rörande apatiska flyktingbarn som han ansåg var manipulerade av omgivningen.

Dr. Thomas Jackson

Jackson blev kraftigt kritiserad av bland annat Gellert Tamas som då arbetade åt SVT:s Uppdrag Granskning som granskade de statliga utredningar om apatiska flyktingbarn. Reportaget hävdade att bevis för manipulation saknades. Reportaget belönades med Ikarospriset för årets bästa samhällsreportage. Tamas TV-program fick även kritik – bland annat för journalistisk ohederlighet.

Nu när sanningen om de apatiska barnen krupit fram, bland annat har nu vuxna barn berättat att de var manipulerade och att Jackson hade rätt så beskyller Gellert Tamas Jackson för att ha ”högerextrema värderingar”, vad nu det har med saken att göra.

-Pettersson säger att det minsta man kunde begära är att SVT, SR, DN med flera ber Thomas Jackson om ursäkt. Thomas hade rätt och PK-etablissemanget fel…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

31 thoughts on “Thomas GA Jackson hoppas att alla förstår hur farligt SARS-CoV-2 viruset är

 1. Petterson kritiserar SVT för ”ensidig och okritisk” rapportering kring invandringsfrågan och klimatfrågan.
  Håller med fullständigt. Definitivt.
  Men var är den mångsidiga och kritiska rapporteringen kring de sk vaccinerna?
  Var är granskningarna? Följdfrågorna? Grävandet?
  Just det…

  12
  7
  • Det säger mannen som inte kan skilja på 179 miljoner och 179000.

   Bloggen är en hobby och jag en amatör som återger vad andra skriver.

   Var är den mångsidiga och kritiska rapporteringen kring de sk vaccinerna? Var är granskningarna? Följdfrågorna? Grävandet? Av den kunniga experten herr Lundin. Varför har inte han som är så duktig en egen blogg och förklarar allt.
   Just det…

   7
   7
   • Och frågan förblir obesvarad. Både av dig och alla andra som köper det officiella C19-narrativet.
    För dig återstår uppenbarligen endast plumpa påhopp. Osakligt, modell skolexempel.

    9
    6
 2. Så mycke snack om antikroppar. Det är inte antikropparna som gör dig immun!
  Antikropparna är visserligen ett av immunförsvarets viktigaste verktyg för att bekämpa en infektion, men det är T- och B-minnesceller som gör dig immun. Det är dessa celler som ”minns” patogenen (smittan) och det är dessa T-minnesceller som som snabbt kommer att producera nya antikroppar om samma smitta dyker upp igen och B-minnescellerna kommer att producera vita blodkroppar som angriper smittade celler.
  Alla ni som är gamla nog för att ha fått smittkoppsvaccinet och faktiskt fortfarande är mer eller mindre immuna, tror ni verkligen ni har antikroppar från vaccinet ni fick för 20-40 år sen, eller alla ni som haft vattkoppor?
  Ingen kommer att hitta några antikroppar mot vare sig mot smittkoppor eller vattkoppor i ert blod efter så lång tid, men minnesceller kan stanna kvar livslångt och vakna till liv så snart de känner igen den patogen som en gång skapade dem.
  Ett vaccin som inte kan få immunförsvaret att skapa minnesceller är ett dåligt vaccin, sen har vi problemet med mutationsbenägenheten hos många virus. Ett års virus kan mutera så nästa års variant kringgår immuniteten och därmed får immunförsvaret börja om med en vad det uppfattar som en ny patogen istället för att förlita sig på sina minnesceller.

  15
 3. 4 av 5 personer på mitt jobb blev positiva av PCR testet. De som blev positiva var dubbelvaxxade. Den 5:e ovaxxad.

  Vid årsskiftet 21/22 kommer Pcr testen att bli ogiltigförklarade pga de inte är tillförlitliga.

  30
  29
 4. 97 procent av smittad vårdpersonal var fullvaccinerade.

  Vårdpersonal som av någon anledning inte vill ta det så kallade vaccinet mot covid-19 ”får inte göras till syndabockar”, skriver nu en norsk läkare i NRK. Vaccinen skyddar dåligt mot covidinfektion och det är mer sannolikt att en patient smittas av fullvaccinerad vårdpersonal, påpekar han i tidningen.

  Allt skulle bli bra om bara alla tog det fantastiska vaccinet lovade man oss.

  35
  37
  • Vem har lovat att allt skulle bli fantastiskt bra om alla tog vaccinet? Det är inget jag har hört.

   Tvärtom sägs det att inget vaccin är 100-procentigt och att antikroppar inte finns kvar så länge som de trodde, men färre vaccinerade dör och blir allvarligt sjuka. Så vaccinet gör nytta.

   97 procent fullvaccinerade och smittade. Var?

   28
   16
   • Nästan tre av fyra svenskar måste vaccinera sig mot covid-19 om vi ska kunna leva som vanligt igen, utan restriktioner. Det säger vaccin-forskaren Matti Sällberg som jobbar vid Karolinska Institutet.
    – Jag skulle ju gissa, om vi vaccinerar mer än hälften av svenskarna så har vi kommit väldigt långt. Helst ska vi nog komma upp till de här kanske 70 procenten, säger han.

    Det är lika med att mellan fem till åtta miljoner människor i Sverige behöver vaccinera sig. Då kan vi nå flockimmunitet. Det betyder att de allra flesta i samhället är skyddade mot viruset och därför inte smittar andra.

    Som du ser Pettersson så var en den korrupte Matti en av de som sa att allt skulle bli bra om vi bara vaccinerade oss.
    Matti som du skrev inte hade några intäkter i Svenska Vaccinfabriken, men som visst hade det ändå.

    22
    30
   • ”Jag skulle gissa…” gör du om till ”Allt skulle bli bra om bara alla tog det fantastiska vaccinet lovade man oss”

    Vem är det som ljuger?

    Svenska Vaccinfabriken har en årsomsättning på 179.000 kronor och gör förlust och har gjort förlust de senaste fem åren. De har heller inga anställda och ingen synlig verksamhet.

    Betalar dom ut ersättning till Sällberg ändå?

    https://www.ratsit.se/5590019823-Svenska_Vaccinfabriken_Produktion_AB

    22
    6
   • Men Pettersson jag tror inte att du förstått att det är hur många som krävs för att vi ska få flockimmunitet är det han gissar på.
    Vaccinet effekt är inget han gissar på.

    9
    19
   • Vem har lovat att det skulle bli fantastiskt om alla tog vaccinet som du skrev.

    Matti Sällberg har inte lovat så vem är det då?

    ”Forskningen hittills tyder på att vaccin ger immunitet i åtminstone sex månader. Matti Sällberg tror att det kan räcka för att få pandemin under kontroll och undvika återkommande vågor som överbelastar sjukvården, men det återstår att se”,

    Står i en artikel från januari 2021, inget löfte där inte så jag tror du hittar på.

    https://ki.se/forskning/vaccinutveckling-i-raketfart

    18
    4
   • Men Pettersson om Sällberg i en artikel säger att vaccinet är fantastiskt så kan du inte påstå att han inte sagt det eftersom du hittat en annan artikel där han uttrycker sig mer försiktigt.
    Det måste vi väl ändå vara överens om, eller?

    10
    17
   • Vaccinationerna är den enda vägen ut ur pandemin och en förutsättning för att vi ska kunna öppna samhället på ett säkert sätt, säger Jan Kilhamn, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.

    Den enda chansen att vi ska kunna leva ett så kallat normalt liv igen är att få bukt med pandemin och vaccinationen är ett av de viktigaste verktygen vi har, säger smittskyddsläkaren Bengt Wittesjö.

    Folkhälsomyndighetens hemsida:
    De vacciner som är godkända mot covid-19 skyddar effektivt mot allvarlig sjukdom.

    Efter en vaccination bygger kroppens immunförsvar upp ett skydd mot covid-19. Men inget vaccin skyddar till hundra procent. Detta gäller för alla vacciner, inte bara de mot covid-19. Om du ändå skulle bli sjuk efter vaccinationen, får du med största sannolikhet en lindrigare form av covid-19.

    Så att 89% av de som dör med Covid-19 i Skottland är vaccinerade hur stämmer det med de hyllningar av vaccinet som bl.a. FHM skrev?

    12
    13
   • Pettersson har du glömt att jag redan har gjort ett inlägg om vad Vaccintillverkaren Matti Sällberg sa?
    ” Det är lika med att mellan fem till åtta miljoner människor i Sverige behöver vaccinera sig. Då kan vi nå flockimmunitet. Det betyder att de allra flesta i samhället är skyddade mot viruset och därför inte smittar andra.”

    Om vi då går tillbaka vad jag skrev i mitt första inlägg ” Allt skulle bli bra om bara alla tog det fantastiska vaccinet lovade man oss.”
    Pettersson som du nu ser så blev vi lovade guld och gröna skogar med vaccinet. Vi blev lurade.

    Pettersson jag undrar om du märker att du är arg på budbäraren dvs mig när jag säger sanningen till dig, istället för att bli arg på de som lurat dig.

    4
    2
   • Problemet är att du fortfarande svamlar och inte svarar på frågan om vem som har lovat att ”Allt skulle bli bra om bara alla tog det fantastiska vaccinet lovade man oss.”

    Detta trots att jag frågat flera gånger.

    För mig är du ingen budbärare utan en desinformatör, likt Bagdad Bob och har väldigt svårt att leva upp till din valda signatur.

    2
    2
   • Pettersson förstår du inte det jag skrivit?
    På kort tid hittade jag 4 exempel på där man lovade att vaccinet skulle lösa problemen med Covid-19.
    Det finns massor av fler exempel om man tittar tillbaka vad som skrevs och sas för 6-11 månader sen.
    Du skriver att dessa myndigheter inte sagt så, men alla kan se att du har fel.

    Matti Sällberg
    ” Det är lika med att mellan fem till åtta miljoner människor i Sverige behöver vaccinera sig. Då kan vi nå flockimmunitet. Det betyder att de allra flesta i samhället är skyddade mot viruset och därför inte smittar andra.”

    Folkhälsomyndigheten
    Folkhälsomyndighetens hemsida:
    De vacciner som är godkända mot covid-19 skyddar effektivt mot allvarlig sjukdom.

    Efter en vaccination bygger kroppens immunförsvar upp ett skydd mot covid-19. Men inget vaccin skyddar till hundra procent. Detta gäller för alla vacciner, inte bara de mot covid-19. Om du ändå skulle bli sjuk efter vaccinationen, får du med största sannolikhet en lindrigare form av covid-19.

    Jan Kilhamn, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.
    Vaccinationerna är den enda vägen ut ur pandemin och en förutsättning för att vi ska kunna öppna samhället på ett säkert sätt

    Smittskyddsläkaren Bengt Wittesjö.
    Den enda chansen att vi ska kunna leva ett så kallat normalt liv igen är att få bukt med pandemin och vaccinationen är ett av de viktigaste verktygen vi har

    I Skottland så är 89% av de som dör med Covid-19 vaccinerade.
    Pettersson det måste du kunna erkänna är ett stort fiasko för vaccinet.

    2
    3
   • Bagdad Bob, jag har frågat vem som sagt att vaccinet är fantastiskt om alla vaccinerar sig, som du påstår.

    Svara på det istället för en massa annat och länka till uttalandet.

    2
    2
   • ”jag har frågat vem som sagt att vaccinet är fantastiskt om alla vaccinerar sig, som du påstår.”
    Ok, så när jag nu för tredje gången svara på samma fråga tror du då att det räcker.

    Matti Sällberg säger följande: ”Det är lika med att mellan fem till åtta miljoner människor i Sverige behöver vaccinera sig. Då kan vi nå flockimmunitet. Det betyder att de allra flesta i samhället är skyddade mot viruset och därför inte smittar andra.”
    Pettersson, det blev inte som Matti lovade, smittspridningen slår rekord i många länder. Den är alltså upp till 40% högre i t.ex. Tyskland än innan en enda person var vaccinerad.
    Folkhälsomyndigheten säger följande: ”Om du ändå skulle bli sjuk efter vaccinationen, får du med största sannolikhet en lindrigare form av covid-19.”
    Pettersson det blev inte som FHM lovade i Skottland är 89% av de som dör med Covid-19 vaccinerade.

    Jag förstår att du är arg och besviken på vaccinet, men de du ska vara arg på är de som lurade dig inte mig för att jag säger dig sanningen.

    Känns det bättre för dig när du går på mig som person och kallar mig olika nedvärderande benämningar när du inte gillar att höra sanningen?

 5. Någon som förstår vad den här fina beskrivningen betyder ?

  Är vi, som är vaccinerade med mRNA vaccinet dömda för resten av livet?
  Har vi utsatts för en icke reversibel förändring av vår kropp/DNA ?
  Är det vi, som ska ”saneras” bort ?

  29
  21
 6. De är inte Sars-Cov-2 viruset som är de farliga utan ACE2 receptorn S1 som är grundläggande i vaccinet.

  Adaptiv immunitet och Mekanistiskt fann de att spikproteinet tar sig in i cellkärnan och hämmar reparationen av DNA-skador genom att hindra reparationsproteinerna BRCA1 och 53BP1 att ta sig till skadan.

  Detta innebär att spikproteinet, som genereras i ribosomerna efter att cellerna har tagit upp mRNA-vaccin, inte alltid lämnar cellen och kommer ut i blodomloppet som vi fått höra tidigare. I vissa fall tar sig spikproteinet in i cellkärnan. Där stör det mekanismen för DNA-reparationer som beskrivs här. Forskarnas resultat avslöjar en potentiell molekylär mekanism genom vilken spikproteinet kan hämma adaptiv immunitet och förstärka de potentiella biverkningarna av de spikprotein baserade vaccinerna

  37
  25
  • ja dett verkar vara fallet med peipers vaccin. och det är uppenbart inte effektivt.
   sen vad den ljugande läkaren svamlam om undrar man ju historien om apatiska barn var uppenbart något denna idioten hittat på det är ju inte särskilt konstigt att alla studier man gort konstatera att det är ett falsarium samma som läkaren med luft struparna alla dog direkt.
   det är konstikt att man har kvksalvare som man tillåter sprider falsarum om kring sig dra in läkarlegitimation av idioten omedelbart

   15
   20
  • När människor förlitar sig mer på en politisk agenda än på vetenskapliga studier så är de illa.
   De bådar inte gott för mänskligheten.
   Jag hoppas jag har fel.
   🙏

   17
   25
  • Tumme ner utan att ha ett argument till beslutet.
   Har ni inga kunskaper i ämnet eller drivs ni av ett flock beteende?
   Är inte Ace 2 receptorn S1 farlig?
   Existerar inte koagulations problemet (d-dimer och fibrinogen)?
   Ger myokardit och perikardit lite ont i bröstet?
   Är de inga problem med att de syntetiska mRNA vaccinet inte transkriberats i DNA utan går direkt till cytoplasman?
   Vore glad för ett svar på mina frågor.

   18
   26

Kommentera