Stäng

S-politikern Mohamed Abdi Elmi greps på flygplats i Grekland med falska dokument

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Den tidigare socialdemokratiske politikern i Växjö, Mohamed Abdi Elmi, greps i juli månad i Grekland, enligt källor till P4 Kronoberg.
Grekisk polis bekräftar att han blev arresterad på flygplatsen i Aten efter att ha ”rest med falska dokument”. Enligt uppgift ska det ha handlat om svenska pass, som inte var hans egna.

Mohamed Abdi Elmi, bidrags och konkursmakare som utnyttjar flata svenskar…

Gränspolisen i Sverige menar att det är vanligt att svenska pass används av flyktingar för att ta sig till Sverige, men huruvida detta gäller den sortens brottslighet vill inte grekisk polis bekräfta.

Sedan gripandet inträffades har Elmi, enligt uppgift, släppts mot borgen. P4 Kronoberg har sökt Abdi Elmi utan framgång.

-Pettersson är kluven, hur kan man släppa någon som misstänks ha blåst skattebetalarna på 25 miljoner å andra sidan kanske det är bäst att han aldrig någonsin visar sig i Sverige igen.

Alla somalier begår inte brott, bara 62 % av de unga är dömda 

TIDIGARE 20201-01-25. S-politikern Mohamed Abdi Elmi jagas av polis, misstänks för att ha lurat skattebetalarna på över 25 miljoner

INVANDRING. Förra veckan slog polisen till mot flera adresser som kopplas till skandalklubben Växjö Uniteds ordförande Mohamed Abdi Elmi. Vi och andra har i flera publiceringar granskat Elmi och kunde senast i december visa hur han lockat en stor mängd ugandiska ungdomar till Sverige via Gothia Cup, nu är den 39-årige somaliern och tidigare s-politikern Mohamed Abdi Elmi efterlyst, enligt uppgifter i Expressen.

Polisen har slagit till mot en adressen kopplad till Mohamed Abdi Elmi, den före detta socialdemokratiske kommunpolitikern och mannen bakom fotbollsklubben Växjö United. Man beslagtog bland annat datorer och hårddiskar.

I lördags kväll stoppades även en närstående till Elmi på Arlanda när denne var i färd med att lämna landet. Personen i fråga nu är anhållen, misstänkt för grovt bedrägeri.

Mohamed Abdi Elmi är nu efterlyst. Han är i huvudsak misstänkt för grovt bedrägeri och utreds för att bland annat ha lurat Arbetsförmedlingen på över 25 miljoner kronor. Enligt uppgifter har ett 20-tal brottsmisstankar figurerat i utredningen.

– Det är en pågående insats. Vi söker efter minst en person. Vi kan inte gå ut med mer information än så får vår sida just nu, säger Fredrik Gårdare som leder polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Efterlysningen innebär ytterligare ett kapitel i en lång historia som på många sätt kretsar kring fotbollsklubben Elmi styrt, Växjö United.

Växjö United uteslöts ur Svenska fotbollförbundet i april 2019. Klubben har granskats åtskilliga gånger av svenska medier de senaste åren och återkommande varit anklagad för matchfixning, men även andra oegentligheter.

-Petterssons har tidigare skrivit om Växjö United och Mohamed Abdi Elmi, och det är ingen snygg läsning. Man förstår varför inte skatterna räcker, när det finns många som Abdi Elmii och flata handläggare i vårt land…

Fotbollslaget Växjö United, tidigare registrerat som Sufstars – en del av Somaliska ungdomsföreningen, SUF, gick i konkurs 2015 – misstänks för uppgjorda fotbollsmatcher och falska identiteter på sina spelare.

Växjö United vann match efter match för att sedan börja förlora matcher på märkliga sätt. I samband med lagets suspekta matchresultat har det samtidigt placerats onormalt stora summor pengar i matcherna genom asiatiska vadslagningsbolag.

Växjö United FC. Bild från klubbens Facebooksida. Växjö United har en märklig bakgrund, laget tappade formen dramatiskt under säsongsavslutningen 2018. En rad konstiga resultat sammanföll med anmärkningsvärda förändringar på spelmarknaden.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 reaktioner på “S-politikern Mohamed Abdi Elmi greps på flygplats i Grekland med falska dokument

 1. Det är fina kolorerade kandidater Sossarna har,på sina valsedlar….
  Sanna förebilder för de yngre uppåt 1 miljon importerade !!
  Inte märkligt BRÅ´s rapport klassas som ”rasistisk”.

 2. Där är många som tjänat pengar på falska så kallade borttappade pass, en stor
  aktör har varit tidningen Sydsvenskan som dag efter dag haft annonser om borttappade pass, hur kan folk helt plötsligt tappa så många pass, och varför slog inte tidningen larm
  om att något inte stod rätt till? Tja är man PK så hjälper man regimen som ju varit för
  massinvandring! Tycker mig åtminstone förr att den tidningen marknadsförde sig som
  oberoende? Men man valde heller att tjäna pengar på cirkusen!

  29
 3. Som vanligt ställer jag frågan till Löfven,
  – när ungefär är det lite längre fram? Synd att inte gammelmedia ställer den frågan också.

  25
 4. Vad kan han skylla på, förstörd av sossarna, eller vad?

  De som funderar på varför svenskfödda barn med två utrikes födda ofta blir kriminella, är kanske inte så konstigt eftersom en f.d medlem i partiet S blir det.

  Samma skäl religion, kultur ej överensstämmande med västerländsk kultur.
  Inga gissningar ren fakta, vilket bevisas gång på gång av dem själva.

  19
  1. Valentin.
   Grekerna bör nog först lära sig att ta hand om sig själva, att sköta sin egen ekonomi och inte ligga andra läder till last.
   Dessa pladdrande, kaffedrickande och rökande individer, kan inget annat, dom är lata och odugliga.

   1
   2

Kommentera

%d bloggare gillar detta: