Stäng

S-politikern Abdi Elmi ägnade sig åt förtroendeskadligt fusk med 25 skattemiljoner

BROTTSLIGHET. Man förstår att statsminister Stefan Löfven påstår att det inte går att sänka skatterna. Det kostar på att vara halva världens socialbyrå och en humanitär stormakt. 

Abdi Elmi, bidrags och konkursmakare som utnyttjat flata svenskar…

Den förre socialdemokratiske politikern och somaliern Abdi Elmi har fått ut 25 miljoner kronor från Arbetsförmedlingen, bland annat för att betala lön till personer som stått långt från arbetsmarknaden.

Nu bekräftar en utredning från Skatteverket att pengarna många gånger istället hamnat i Abdi Elmi eller hans närståendes fickor. ”Stora delar av de pengar som blir över efter hyror och annat har ju senare hamnat hos den faktiske företrädarens konto”, säger Magnus ”Budo” Eriksson på Skatteverket enligt Sverige Radio.

-Pettersson undrar hur många som Abdi Elmi det finns? Arbetsförmedlingen har under en lång följd av år haft 80 miljarder om året att göra slut på, det mesta läggs på de invandrare som ska rädda vår välfärd. Varför inte lägga pengarna på välfärden i stället…

Mohamed Abdi Elmi, född 1980, bor fortfarande kvar i Växjö och är inte inlåst.

 • TIDIGARE. 2019-12-11 S-politiker lurade till sig många miljoner, var samtidigt god man för 25 barn

BROTTSLIGHET. Den tidigare socialdemokratiske politikern Abdi Elmi är en gammal bekant på bloggen. se nedan och mer HÄR, nu rapporterar Sveriges Radio P4 Kalmar att Abdi Elmi även har varit god man åt Växjö kommun för åtminstone 25 flyktingbarn – samtidigt som han granskades för skattefiffel.

Abdi Elmi misstänks just nu för bedrägeri efter att ha drivit ett tiotal bolag i konkurs – trots minst 20 miljoner kronor i bidrag från Arbetsförmedlingen.

Nu kan P4 Kronoberg avslöja att han mellan 2009 och 2015 varit god man i Växjö kommun för åtminstone 25 barn . Herr Elmi har även använt ett eller flera av de ensamkommande flyktingbarn som han var god man för som målvakt i flera av hans numera konkursade bolag.

Skatteverkets granskning visar stora brister i hur han skötte sin enskilda firma redan 2011. Men det var inget som fick överförmyndarnämnden att reagera:

– Uppenbarligen hade vi inte årliga kontroller. Hade vi haft det kanske vi inte hade missat detta, säger Hanna Fransson på överförmyndarnämnden.

-Pettersson säger 20 miljoner i bidrag från Arbetsförmedlingen utan kontroll till en somalier och ingen har ställts till ansvar. Hur många som Abdi Elmi finns det? Arbetsförmedlingen har haft en budget på 80 miljarder om året som till stor del används som bistånd till invandrare.

Steget Efter

TIDIGARE 2019-06-14. Somalisk S-politikerns fotbollsförening – miljonbidrag, bokföringsbrott, konkurser och matchfixning

BROTTSLIGHET. Växjö kommuns kommunalråd Oliver Rosengren (M) är skarp i sin kritik efter P4 Kronobergs granskning om tio konkursade bolag knutna till Växjö United och dess frontperson, den före detta S-politikern Abdi Elmi.

Affärsverksamheten bakom fotbollsklubben Växjö United, dess styrelse och frontperson Abdi Elmi visar på tio konkurser på fyra år – präglade av bidrag från Arbetsförmedlingen, stora skatteskulder och saknad bokföring och årsredovisning.

Oliver Rosengren (M), kommunalråd i Växjö kommun med ansvar för integration, är skarp i sin kritik. Han tycker den statliga kontrollen måste bli bättre.

– Är detta polisanmält? Om inte behöver i första hand Arbetsförmedlingen göra det, men annars får nästan jag själv göra det. För de uppgifter som presenteras gör det svårt att dra någon annan slutsats än att det handlar om kvalificerat fiffel och båg, säger Rosengren.

-Petterssons har tidigare skrivit om Växjö United och Abdi Elmi, och det är ingen snygg läsning. Det handlar om att Växjö Unitid FC mottagit statligt stöd med 6,4 miljoner kronor under ett år. Detta trots att föreningen saknade bokföring och gick i konkurs. Bakom verksamheten står den tidigare S-politiker och konkursmakaren Abdi Elmi.

Fotbollslaget Växjö United, tidigare registrerat som Sufstars – en del av Somaliska ungdomsföreningen, SUF, gick i konkurs 2015 – misstänks för uppgjorda fotbollsmatcher och falska identiteter på sina spelare.

Växjö United vann match efter match för att sedan börja förlora matcher på märkliga sätt. I samband med lagets suspekta matchresultat har det samtidigt placerats onormalt stora summor pengar i matcherna genom asiatiska vadslagningsbolag.

Vid sidan om konstiga matchresultat har även otillåtna spelare deltagit i matcher. Fotbollslaget har använt sig av spelare som tidigare dömts i rättegångar rörande uppgjorda matcher. Dessa spelare har därför varit avstängda från att delta i spel av Svenska fotbollsförbundet.

När svenska Fotbollsförbundet föranmälde! att de skulle komma och gör ID-kontroll så försvann 7 av spelarna.

År 2015 figurerade den Somaliska ungdomsföreningen tillsammans med ett kopplat bolag i ett misstänkt ekobrott. Det var mellan juni 2014 och juli 2015 som verksamheten tog emot 6,4 miljoner kronor av Arbetsförmedlingen. Det statliga stödet var ämnat för att möjliggöra en etableringslots av nyanlända. Men så blev det aldrig och verksamheten försattes i konkurs.

Arbetsförmedlingen försökte kräva tillbaka pengarna utan resultat. En konkursförvaltare förklarar att den totala skulden vid konkursen var 977 167 kronor och verksamhetens tillgångar var 94 kronor.

I samband med att konkursförvaltaren granskade den somaliska ungdomsföreningen upptäckte man att bokföringen var spårlöst försvunnen. Det misstänktes därför att det handlade om ekonomisk brottslighet och konkursförvaltaren upprättade en polisanmälan.

Ekobrottsmyndigheten tog hand om ärendet och kunde se att det redan fanns en tidigare nedlagd polisanmälan från Skatteverket. Kammaråklagare Sara Bjerefeldt vid Ekobrottsmyndigheten i Malmö valde därför att också lägga ned ärendet.

Enligt polisen handlar det inte bara om uppgjorda matcher och otillåtna spelare. Det har även framkommit information om personer som vistats i landet med falsk identitet och även en fotbollsspelare som utsatts för olaga hot.

Bakom Somaliska ungdomsföreningen, Sufstars och numera Växjö United står en tidigare socialdemokratisk politiker, 38-årige Mohamed Abdi Elmi. Det är samma person som Växjö tingsrätt försatte i personlig konkurs med 1,2 miljoner kronor i skulder efter situationen med bland annat Somaliska ungdomsföreningen och etableringslotsning av nyanlända.

Här har vi ett typexempel på flathet. Tio konkurser på fyra år, skatteskulder, bidrag, illegal invandring, bokföringsbrott, spelfusk med mera och det har varit allmänt känt i åratal men ingen törs ta tag i brottslingarna för man kan bli kallat rasist…

Det finns ytterligare två konkurser kopplat till Adbi Elmi. Den ekonomiska föreningen Elmaani och ett lokalvårdsföretag som även bedriver arbetsträning för arbetssökande. Vid konkurserna fanns skulder på omkring 840 000 kronor. Herr Almi är också skyldig Växjö pengar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 reaktioner på “S-politikern Abdi Elmi ägnade sig åt förtroendeskadligt fusk med 25 skattemiljoner

 1. Leila Ali Elmi, som kuppade in MP i Riksdagen. Troligen är de här två kusiner och Abdi har väl bidragit med att betala en lön för alla som sprang runt och knackade dörr i Malmöområdet och samlade röster för sossar! Fy fan.

 2. Hon som blev inröstad i Riksdagen för MP, och som förde sin valkampanj huvudsakligen på somaliska, hett inte hon också Elmi?
  Släkt?

 3. Social distansering är inte bra för människor !
  Däremot är Socialistisk distansering ett absolut måste.
  Undrar förresten om Ebba Busch-Thor som tillhör den landsförädiska familjen 7 har förstått att hennes kristna parti KD inte längre kommer att existera när Musse tagit över Sverige, det står nämligen i Koranen att alla otrogna ska elimineras och kristna är Musses fiende nummer ett.
  Som Ebba tillsammans med sina landsförädiska kamrater i 7:an bäddat lär hon som kristen få ligga framöver.

 4. Naivisternas Sverige styrda av dåligt förberedda politiker som tror sig företräda en stornation då de är våra företrädare oberoende av plats eller ärende. Se bara dessa vi sänt till EU, ett ego som är stort dock ej större än deras käft, ur vilken det strömmar en mängd ja och löften om nya pengatillskott. Ingen har varit befullmäktigad men det har senare godkänts med acklamation av en PK-elit här hemma.

 5. Det är ju sådana som socialdemokraterna
  har skrivit nytt kontrakt med!

  Läs om kontraktet här på bloggen!
  Det är skräckinjagande läsning!
  Vårt Fosterland är sålt till främmande makt!

  Allt du äger, har jobbat för och vill ha kvar,
  är skänkt till muslimerna!

  LANDSFÖRRÄDARNA har sålt Vårt Fosterland!

  Sprid kunskapen om detta!

 6. När ska brottsligheten inom 7-klöverpartierna komma in som rubrik i Wikipedia? Nu är endast dömda i partier som t ex SD och NMR presenterade med sina ”kriminella”, och då rör det sig oftast om låtsasbrott som t ex ”hets mot folkgrupp”. Jag har själv ändrat vissa saker i Wikipedia, det kan man göra. Men när ska rättvisa i denna fråga komma in? Det finns hundratals dömda i de övriga partierna som INTE redovisas!

 7. Jag kan rekommendera den här videon på SVTPlay Dokument Utifrån om förhållandena som råder i herr Abdi Elmis hemland Somalia.

  Somalia – ett land i fritt fall. Fransk dokumentär från 2019
  Sedan 1991 har Somalia saknat en fungerande centralmakt. Landet har ingen infrastruktur, inget bankväsende. En splittrad och försvagad armé och en dåligt utrustad polis har svårt att stå emot de dagliga attackerna från terrorgrupper som al-Shabaab. Hur kan det komma sig att Somalia, trots miljarder i årligt internationellt stöd, fortfarande är ett land i kaos?
  (Publicerades 2020-08-23)

  https://www.sv-tplay.se/video/27781719/somalia-ett-land-i-fritt-fall?start=auto

  När de lyckats ta sig till det utvecklade Europa och blivit korrekt mottagna här så stjäl de, klagar på den sociala servicen, klamrar sig fast vid sin muslimska ”religion”, åberopar obegränsat med skäl för att undvika integrera sig och att slippa arbeta, försörja sig och betala skatt etc, etc.

 8. Tänk om vissa personer var lika duktiga på hederligt jobb som på att lägga kraft på att fuska och lura systemet!

  1. ”– Det är ju ammunition som avser att göra så mycket skada som möjligt, säger en källa till tidningen.”

   Det fixar Steffe&co ”så bra” utan ammunition.

 9. Vad gör en Revisor på statliga verk och myndigheter Försäkringskassan arbetsförmedlingen Muigrationsverket? vad är deras arbetsbeskrivning? Pilla Navelludd? Hur F-N kan sådant slöseri av skette pengar få förekomma utan Någon Reagerar Inför tjänstemanna ansvar Omedelbart

Kommentera

%d bloggare gillar detta: