Två evakuerade afghaner gripna i Sverige – tidigare brottsdömda och utvisade

BROTTSLIGHET. Två afghanska män som tidigare utvisats och belagts med återreseförbud greps under gårdagen i Sverige, rapporterar TV4 Nyheterna. Afghanerna är dömda för brott i Sverige och dömda till utvisning men blir svåra att skicka tillbaka med nuvarande regler.

De två greps i onsdags när de kom med evakueringsflyg till Sverige. Det upptäcktes vid gränskontrollen att de två dömts för brott här och utvisats efter avtjänat straff.
Eftersom utvisningen kombinerats med ett återreseförbud greps de två.

På frågan hur de två brottsdömda männen kunnat komma med ett evakueringsflyg till Sverige, säger Carina Skagerlind, presstalesperson för polisen i region Stockholm till TV4 Nyheterna:

– Jag tror att alla som sett bilderna från Kabul och flygplatsen inser att situationen inte är helt enkel när det gäller att bedriva gränskontroll där.

-Pettersson säger att det finns möjligheter i internationella konventioner och lagar att skicka tillbaks dem men sillmjölkarna tycker afghanernas välbefinnande är viktigare än svenskarnas säkerhet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Två evakuerade afghaner gripna i Sverige – tidigare brottsdömda och utvisade

  1. Vad då, svårt att utvisa? Flyg dit utvisade och släng ut dem i fallskärm!
    Så enkelt är det.

    20
  2. SVT skrev att det var 900 svenskar som var evakuerade från Afghanistan. Undrar hur många fler än 10 som var svenskar egentligen?

    37

Kommentera