Är islam smartare än det judisk-kristna arvet

IDEOLOGI. Den judisk-kristna föreställningsvärlden utgör stora delar av grunden för den västerländska civilisationen och för vår demokrati med för och nackdelar. Det vi talar om är kunskapssyn, moraltradition och om hur kyrkans idéutveckling lagt grunden för och ersatts av sekulära värden och tron på vetenskapliga framsteg.

Hur kommer det sig att islam som kommer från samma grund har utvecklats så radikalt annorlunda?

För 20 år sedan gick c:a 40 nationer med USA i täten in i Afghanistan med målet att krossa terrorismen och döda al-Qaida-ledaren Usama bin Ladin samt på sikt införa demokrati i landet.

Nu, efter tusentals miljarder i ekonomiska kostnader och över 100.000 döda visar det sig att väst får dra sig tillbaka och terroristerna är tillbaka vid makten.

Under dessa 20 år har det även skett en invasion åt andra hållet, miljoner muslimer har invaderat västvärlden och ifrågasätter våra västliga judisk-kristna värderingar och får oss att backa steg för steg och de gör det på vår bekostnad.

De är inte dumma muslimerna. De lurar oss att lägga tusentals miljarder på deras skitländer till ingen nytta, samtidigt invaderar de och ockuperar våra länder och låter oss betala.

Det började med att de ville komma hit, sedan ville de ha särskild mat och någonstans att be, sedan ville de ha böneutrop en gång i veckan, sedan sju dagar i veckan fem gånger om dagen, sedan vill de ha sharialagar och sedan vill de ha vårt land och dårarna tror att de inte ska ta ett steg till.

Läraren Naouel Aissaoui möter politikern Loubna Stensåker Göransson (M) som var med och drev  igenom slöjförbud i Skurups skolor – Jag upplever inte att min slöja går emot Sveriges lagar och värderingar. Men ert beslut går emot Sveriges värderingar och mänskliga rättigheter, säger Naouel Aissaoi när hon träffar sin motdebattör, skriver SVT. Utbildningen vid skolor med ”offentlig huvudman”, det vill säga skolor som drivs av kommuner, ”ska vara icke-konfessionell” alltså fri från religiösa inslag.

-Pettersson ser att muslimerna lägger förslag efter förslag, många verkar obetydliga, men målet är solklart en islamsk stat och våra godtrogna politiker och journalister går på det, böneutrop låter rimligt, vi har ju kyrkklockor, slöja är en baggis, varför ska inte vi få särskild mat, osv…

Ändå står det i koranen att kommer en muslim till ett land där sharialagarna inte gäller ska muslimerna anpassa sig efter det landets lagar och regler. Det kallas Darura och är inget muslimerna vill kännas vid så vi måste påminna dem…

Böneutropen i Växjö fortsätter…

Förklara för mig vad som är bra med det facit som vi ser varje dag!!! PK-etablissemanget verkar blinda och ser inte islams steg för steg taktik  säger Pettersson som är en stolt islamofob.

Islam handlar om förtryck och kontroll, av kvinnor, av oliktänkande, av kristna, av judar, av muslimer, av alla. Islam är farligt, facit finns.

Iran 1970

Iran idag

Afghanistan

Kairos universitet 1959

Kairos universitet 2004

Amsterdam 1980

 Amsterdam 2011

 Falun 1971

Året är 1971, det är en solig sommardag utanför Bürens herrekipering i Falun. 22 medlemmar av familjen bin Ladin är på besök i Dalarna, Sverige. Usama bin Ladin är tvåa från höger. − Pettersson tittar på bilden, ser att flickor och pojkar bär tidstypiska 70-tals kläder, de ser helt enkelt normala ut. Det har gått utför för Saudiarabien, framförallt för flickorna.
Året är 1971, det är en solig sommardag utanför Bürens herrekipering i Falun. 22 medlemmar av familjen bin Ladin är på besök i Dalarna, Sverige. Usama bin Ladin är tvåa från höger.
− Pettersson tittar på bilden, ser att flickor och pojkar bär tidstypiska 70-tals kläder, de ser helt enkelt normala ut. Det har gått utför för Saudiarabien.

Borlänge 2010

2015-01-21_1322

Mogadishu 1880

1880-talet kom engelsmän och senare italienare.
1880-talet kom engelsmän och senare italienare.

Mogadishu 1950

2015-01-21_1749

Mogadishu 1960

Somalias blev självständigt 1960
Somalia blev självständigt 1960

Mogadishu 2009

Muslimer har makten och skyller på att väst och kolonialmakterna har förstört landet.
Muslimer har makten och skyller på att väst och kolonialmakterna har förstört landet. Allvarligt talat så hade nog både muslimerna och vi det bättre under kolonialtiden.

Strand i södra Europa 1970

Beaches 1970

Strand i södra Storbritannien 2016

Brighton_2016

Behövs fler bevis?

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Är islam smartare än det judisk-kristna arvet

 1. Smartare eller inte, den som koloniserar och fortplantar sig är smartare än den som blir koloniserad och dör ut. Evolutionen delar inte ut hedersbetyg.

 2. Här luktar det vänsterfeminism. Vänsterfeministernas paradgrenar är förtal och lögner.

  4
  1
 3. Jag läste någon nyhetspuff att kina stöttar talibanerna. Kina/Ryssland-alliansen är det inga länder som vågar gå emot.
  Det verkar logiskt att Biden drar tillbaka USAs armé för att ge plats åt kina, som vill åt jordartsmetallerna som finns i Afghanistan. Dessa eventuella uppgörelser får vi inte reda på förrän om 30 år.

 4. Enligt Svenska nyhetsprogram är Afghanistan viktigast i hela världen, är landet en
  del av Sverige? Man skulle kunna tro det som SVT öser på, tror inte ens 10% av
  Svenska folket bryr sig om vad som händer i dessa skitländer, långa reportage
  i TV, fem sidor om Afghanistan på Text tv, men att två hundra bilar eldats upp i
  Stockholm blir en liten nyhet långt ner i fältet, Suck!

  11
 5. ”Hur kommer det sig att islam som kommer från samma grund har utvecklats så radikalt annorlunda?”

  Ummm.. för att det inte kommer från samma grund.
  Den primära skillnaden är att de som hittade på islam sa att koranen som utgör grunden för islam den var från gud och eftersom den var från gud är den oföränderlig. I detta lade de in bland annat att de som lämnar islam ska dödas, detta för att enklare kunna kontrollera folket. Samma sak om du ifrågasätter islam eller dess ledare.
  Nu, ett dödsstraff är ett ganska bra sätt att motivera folk till att inte ändra på sig när de väl har blivit muslimer.

  Men i och med internets intågande så har fler och fler muslimer börjat bli varse om hur falsk deras ideologi är. Precis som det romerska vägnätet lade grunden för kyrkans snabba växande under den första tiden, från ca. 300 till 30 miljoner medlemmar de första 300 åren så lägger internet grunden för islams kollaps.
  Kristna apologeter och ateistiska debattörer vinner mer och mer gehör bland de muslimerna i muslimska länder och avfällingarna från islam i länder som Iran med flera är 10 000-tals per vecka.

  Dessutom ska man ha i åtanke att Saudiarabien är på väg in i en helt ny typ av islam där kronprinsen har annonserat att de ska omvärdera och, vi skulle nog säga, reformera islam så istället för att den ska baseras på koranen och haditherna (tolkningarna) så ska bara de hadither som stämmer med koranen gälla, vilket bara är ca. 10% av de hadither som betecknas som starka.
  Detta kommer att resultera i stora förändringar av hur islam tolkas i det land där nöjesfälten Mekka och Medina ligger. Vilket i sin tur kommer att påverka resten av sunnit-islam.

  Men vill du som kristen eller sekulär ha kul med en muslim så kan du bara fråga vad deras gud heter. Det första svaret kommer att bli ”allah” men allah är bara arabiska för gud, vilket är en titel. Sedan kommer de bli förvirrade men då kan du bara säga; vet du vad, fundera inte på det nu utan kolla upp det och återkom.
  Kollar de upp det kommer de snabbt att inse att den muslimska guden har inget namn. Vilket den judeo-kristna guden har.

  5
  1
  • Bra Niklas. Det finns många som har åsikter om islam och muslimer men få som vet vad de talar om. Risken finns dock, i och med att du överskred 100 ord, att du tappade dem som verkligen behöver förstå det du skriver 🙂

  • Vi har tydligen läst olika. Jag har lärt mig att…

   Abraham anses ha grundat de tre religionerna islam, kristendom och judendom, och därför kallas dessa religioner för abrahamitiska religioner. Abraham fick många barn men de som har fått störst betydelse för religionerna är hans söner Isak och Ismael.

   Hade jag fått bestämma i forntiden skulle Abraham ha slagit ihjäl Ismael så hade världen varit bättre idag.

   • Vad du hänvisar till är den islamiska berättelsen som rullades ut på 900 och 1000-talet.
    Vad däremot historisk forskning påvisar är att det fanns inget som kallades islam, ingen profet som hette Muhammed eller några som kallades muslimer på 600-talet. Det första som kan härledas till en ny arabisk religion dyker upp i slutet av 690-talet.
    Därefter skrivs koranen under 700-talet. Under andra halvan av 700-talet växer kulten runt Mohammed och han upphöjs till att bli likvärdig med allah och hans ”biografi” skrivs under 800-talet. På 1000-talet kommer haditherna/ tolkningarna av koranen.

    Det som var avgörande för mig att islam är påhittad var två saker;
    1 Det finns ingen koran innan 1000-talet. Enligt den islamiska standard berättelsen fastställdes och nedtecknades koranen av kalifen Uthman 652 eKr i fem exemplar. Trots att de borde varit gjorda av pergament i god kvalité har ingen sett dem. Det ska jämföras med den äldsta kompletta Bibeln som finns hos Vatikanen som sammanställdes i pergament på 400-talet. Innan skrevs Bibeln vanligtvis på papyrus som är väldigt kortlivad och ömtålig men billigt.
    2 Det finns inte ett enda mynt från detta islamiska kalifat som upprättades på 620-talet och framåt. Trots att de hade flera myntverk inom gränserna, speciellt från 630-talet. De första ”islamiska” mynten kommer inte förrän på 690-talet som slogs av umaddianen al-Makr. Samma person som skriver den första versionen av de första verserna i koranen i klippmosken i Jerusalem. Det finns däremot mängder av mynt från dessa ”islamiska” områden som inte är islamiska utan visar kristna eller zorastisk symbolik.

    Jag kan fortsätta, men det blir för långt.

    2
    1
   • Bra att du vet hur det gick till och vad jag hänvisar till.

    Jag skriver som du påpekar ”Hur kommer det sig att islam som kommer från samma grund har utvecklats så radikalt annorlunda?”

    Hur kan du påstå att det är 900 till 1000-talet efter Kristus, när grunden för de tre religionerna i själva verket ligger tusentals år före Kristus. Om berättelserna är sanna eller inte har ingen betydelse. De har påverkat oss och vår livsstil.

    Ska fråga dig nästa gång…

  • Visst Niklas!
   – men vad är då ”gud”?
   – det måste nog alla tänka läng innan de har ett svar,
   som är förankrat i verkligheten.

 6. Varför har Afghanistan ej blivit en demokrati, därför att för många tror på vad som sägs i moske’erna.
  Islam är ej förenlig med demokrati

  Hur tror ni Sverige sett ut om vi fortfarande idag levt som Vikingarna gjorde?
  Vi hade varit längre komna än många muslimska länder, eftersom vikingarna var nyfikna på hur andra levde
  och inte var konservativa.

  Vi firar jul istället för midvinterblot, och midsommar utan att slakta något för att blidka gudarna, men bägarna lyfter vi och skålar och sjunger precis som våra förfäder gjorde.

  Vi, riktiga män, respekterar kvinnor och erkänner våra fruar som jämlikar, vi har har slavar som då men nu är ordet skatteslavar, för övrigt liknar vi våra föregångare eftersom vi är ett resande folk.

  De styre som då härskade var närmare folket än idag, de samlades till ting och röstade fram sina hövdingar utan att blanda in partier.

  17
 7. 50% av alla människor är dummare än genomsnittet !

  Kan det vara så att de som ”ligger över snittet” börjar förstå
  att islam utgör ett allvarligt hot mot Vårt Fosterland ?

  Utgör moskéerna en risk, ett hot ?

  Sverige har tillåtit dessa stridsledningscentraler i varje samhälle och
  i varje stadsdel (nästan)!

  De verkar inte vilja anpassa sig till vår kultur?

  Jag är rädd !

  22
  • Inte kul att vara muslim. 50% bär på anlag för inavel på grund av kusingifte. Kan vara en orsak till deras aggressivitet och inkompetens. Verkar tyvärr vara tabu att forska om.

Kommentera