Medias censur


CENSUR & MEDIA. Journalister och deras chefer talar ofta och fint om att alla åsikter ska få komma till tals, de säger till och med att utan dem så är demokratin hotad. I verkligheten ligger det inprogrammerad i många av journalisternas DNA att de tror att deras uppdrag är att få läsarna att tycka rätt, i rätt frågor. Olyckligtvis är många av dessa journalister relativt högt uppsatta i redaktionsleden. Deras riktlinjer följs av yngre journalister, som hoppas på fasta anställningar efter sina många vikariat.

Chefredaktör Eva Burman

-Pettersson fick tips om nedanstående censur som är alltför vanlig i dagens medielandskap.

Hej Boris!

Tack för insändaren. Ansvarig utgivare, Eva Burman, vill att du gör ändringar i texten om vi ska publicera den. Jag har gulmarkerat det som behöver tas bort. Du får göra en omskrivning utan citaten.

Vänliga hälsningar, Marie Bremberg, Insändarredaktör Sörmlands Media

Insändare 2021-06-02

VAD ÄR HETS MOT GRUPP?

Bertil Malmberg sade att Sydsudaneser hade lägre IQ. Försvarsministern kallade Sverige Demokraterna för grisar även om man sminkade dom. Helt ovärdiga uttalande från båda! Malmberg  (SD) blev omgående utfryst ur partiet och åtalad.  Hultqvist har sänkt sig till en absolut bottennivå i debatten, men det var tydligen ok att kalla över 1,3 milj  SD väljare för grisar.

Jimmy Åkesson sänkte sig inte till denna låga debattnivå.  Hedervärt!

1,3 milj SD väljare fick inte vara representerade när man diskutera kriminaliteten. Stefan Löfvens beslut? Är detta demokrati?

Vart är vi på väg?

Boris Klintsjö

-Pettersson vet inte om Sörmlandsmedia med Eskilstuna-Kuriren, Strengnäs Tidning, Södermanlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren och uppköpta av NTM-koncernen med chefredaktör och ansvarig utgivare Eva Burman är värre än andra tidningar men de är bra på att prata om demokrati och yttrandefrihet, betydligt sämre i praktiken och att göra en omskrivning av citaten som Sörmlands Media vill gör insändaren meningslös.

Några exempel:

Det är några få exempel, använd sökrutan och lämpligt sökord om ni vill läsa mer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Medias censur

 • Kristina von heland

  Ab har idag flera artiklar ommoetiskt och stoppa pressarna.
  Ni kan googla Marlene Hamachi som jobbade på kuriren. Om hästmisshandel i Sörmland. Hon kokade ihop en artikel om att tre personer misshandlade en häst. Det var tre karlar som polisen kom ut och letade efter. Två flickor hade gjort en anmälan. Polisen hemligstämplade för att skydda dem så jag inte kunde läsa rapporten och namnen. Sedan skrev AB ihop utifrån den falska artikeln. Helin var chefredaktör då. De satte in en bild så folk kunde se var det var.
  Mina barn kom hem och skyddade mig. Det var intrång sabotage utsläpp av hästar misshandel av mig därefter.
  På djurens rätts lista. Åsa folkhögskola.
  Jag är och var en vanlig bonde men var också lite offentlig då mina hästar vann.
  Jag har en ikealåda som klart bevisar att de ljugit och förtalat mig och min verksamhet.
  Därför kan Helin och hans hejdukar knipa näbb då de är ännu värre än stoppa pressarna. Detsamma gäller k kuriren. De är lika goda kålsupare allihop. Det fanns inga tre karlar.en unghäst gick ikull. Polis och veterinär kollade samma dag.

  Gilla

  • Kristina von heland

   Marlene hamsch. Förtroende fackliga uppdrag inom kåren.
   Hon gjorde likadant med ett dödsbo och en försäljning av ett hus i grannskapet. Värre lögner än för KD svordförande till och med

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Journalistisk och medveten censur höjer inga upplagor. Respektive tidning undergräver bara sin egen värdighet. På bekostnad av det fria ordet och demokratins grundläggande spelregler.

  Södermanlands Nyheter.
  Upplaga 2020: 16 500 ex.
  Upplaga 2019: 17 000 ex.
  Minskning: −500 ex. -2.9 i procent.

  Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning.
  Upplaga 2020: 21 900 ex.
  Upplaga 2019: 22 900 ex.
  Minskning: −1 000 ex. , -4.4%.

  Katrineholms- Kuriren.
  Upplaga 2020 8 300 ex.
  Upplaga 2019: 8 700 ex.
  Minskning: −400 ex., -4.6 %.

  https://www.kantarsifo.se/rapporter-undersokningar/audit-rapporter

  Gilla

 • Anderssonskan

  Hur ska man definiera prostitution .
  Gäller det bara sexarbetare eller kan vi räkna in vissa journalister och politiker .

  Gilla

 • yup

  Idag slår SVT i Skåne på stora trumman om hur duktiga man är på grävande journalistik ”Vi bidrar till samhället genom att granska” och gör ett stort reportage om fuskande trädgårdsfirmor (ödelägger privatpersoners trädgårdar, fuskar till sig avtal med kommunala bostadsbolag utan att utföra arbetet) som ägs av samma ”bröder”. Den enda som namnges i den långa artikeln är den tidigare ägaren Jörgen Johansson och att en av de nya ägarna bytt namn till Jörgen Johansson.

  Styrelseledamöterna är alla av utländsk härkomst, i Bosab är det Yasmin Kazaz och Nisrina Kaya (båda målvakter enl SVT). I Lomma trädgård är det Abir Fakhro och hans bror (numera kallad Jörgen Johansson). Men det nämner SVT givetvis inte, klanen Fakhro har väl figurerat i en del fusk tidigare vad jag förstår.

  https://www.svt.se/special/grona-fingrar-svarta-logner/

  Gilla

 • janne

  Kalla inte dessa figurer för journalister för dom finns inte längre
  utan det är lögnare rövslickare mm som jag aldrig uttalar mig för
  utan ber dom avlägsna sig fortast möjligt till något varmare ställe
  för allas trevnad.

  Gilla

 • Nisse

  Som igår för exempel Elisabeth Marmorstein SD är ett enfråge parti sa hon alla vet att SD täcker alla områden inom politiken. Man hör tydligt var hon har sina sympatier.

  Gilla

 • Kurt

  I Sort sett alla kommentarsfält är borttagna. Läsarna ska alltså inte få ha några åsikter om nåt Inte ens harmlösa ämnen som sport t ex, Ska svensk media överleva så måste de nog betalas på skatten som SVT. Tror inte ens Pravda var värre när det gäller lögner och censur.

  Gilla

 • Tony

  Eftersom Den politiskt korrekta Eva Burman kallar
  Jimmie Åkesson för fähund, så kan man kalla
  Eva Burman för en Fä hynda. Om inte annat så för
  att hon chefar för en skitblaska som jag inte skulle
  vilja ta i, och långt mindre betala för.
  Om alla som märker hur dessa odemokratiska blaskor
  fungerar och hade gjort likadant så hade tonen hos denna
  uppblåsta kvinna säkert mildrats, och kanske fått en välförtjänt
  fot bland mjukvarorna.

  Gilla

 • ruben

  Gamla Sovjetunionen hade ju sina strategier, så att ingen talade bredvid mun.
  ”Politisk kommissarie, även kallad politruk, är en partifunktionär i främst Kommunistiska stater som har till uppgift att övervaka de egna väpnade styrkorna och ansvara för deras politiska skolning, organisation och lojalitet till Kommunistpartiet. Politisk kommissarier har även förekommit i andra icke-kommunistiska enpartistater. ” Hämtat ur wikipedia.
  Jag tror Sverige tagit det ett steg till. Jag vet inte men tror att man uppfostrar som sagt var blivande journalister med tillrättalagda åsikter redan i skolorna. Demokratin är i så fall riktigt på dekis.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: