Islam och förändring av medias värdegrund

MEDIA. 22 arabiska länder och islam

Det finns 22 arabiska länder. Dessa länder tillhör världens rikaste med sina enorma oljeresurser och inkomster, trots det har den arabiska regionen världens högsta arbetslöshet. Den ekonomiska tillväxten är så långsam att det tar 140 år att fördubbla inkomsten för invånarna mot 10 år på andra ställen på jorden.

Från Expo/Eskilstunakuriren. Jag tror inte vi har publicerat några hyllningar till NMR.

De arabiska länderna ligger långt efter andra delar av världen när det gäller vetenskap och forskning. I regionen finns endast 371 forskare på 1 miljon invånare medan snittet i världen ligger på 979.

Både utbud, efterfrågan och spridning av vetenskap är präglad av ineffektivitet och brist på innovation. I de arabiska områdena bor cirka 5 procent av världens befolkning men bara 1 procent av världens böcker produceras här. När det gäller patent och uppfinningar är de arabiska länderna så gott som helt frånvarande. Det finns inte fria medier eller oberoende domstolar.

I den arabiska regionen drömmer hälften av alla unga om att emigrera. Anledningen är brist på möjligheter. De arabiska länderna rankas sist när det gäller medborgerliga fri- och rättigheter, särskilt för kvinnor är situationen svår men även minoriteter och oliktänkande förföljs. I dessa länder lever det ungefär 300 miljoner invånare som styrs av olika auktoritära regimer som arvsmonarkier, militärdiktaturer, religiösa styren eller sekulära nationalister.

Araber är inte dummare än andra människor men det är något fel när så mycket elände samlas i en del av världen. Det felet är Islam. Islam går inte att förena med demokrati och demokrati behövs för utveckling och frihet. Därför bör vi hindra islams utbredning både är hemma och i övriga världen och hjälpa araberna att bli de stolta och fria människor de borde vara.

Tommy Pettersson

Den 3 maj 2009 publicerades nedanstående insändare i lokaltidningen Södermanlands Nyheter, där Eva Burman numera är chefredaktör. Det var en annan tid, det gick fortfarande att kritisera invandring och islam. Siffrorna och fakta kom från FN och Arab Human Development Report 2005. 

Några år senare, den 26 februari 2016 hade journalisterna och media förändrats. Då hade insändaren med fakta från FN förvandlats till rasism. Då påstod Eskilstuna-Kuriren, där Eva Burman var och är chefredaktör och att rektorn på Europaskolan, Tomas Axelsson, delat ett inlägg från en känd ”rasistisk sajt” på sitt Facebook-konto. Europaskolans rektor säger att det var ett misstag, och kommer att vara mer källkritisk framöver, naturligtvis för att Axelsson var rädd  om jobbet. Jag mejlade honom och förklarade att allt är fakta från FN, men det kom aldrig något svar.

Skärmdump från Eskilstuna-Kuriren.

-Pettersson menar att hade Eskilstuna-Kuriren bemödat sig om att kontrollera fakta så hade rektorn sluppit att skrämmas till tystnad. För övrigt är de 22 arabiska länderna idag ännu värre och det beror fortfarande på islam och det kommer inte att bli bättre så länge etablissemanget kryper för en ideologi värre än nazismen.

Arabförbundets 22 medlemmar, vissa säger att det borde vara 23 men Sverige är inte där ännu.
Alex Voronov, politisk redaktör på Eskilstuna-Kuriren gör muslimska brödraskapets tecken på twitter. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480

 

6 thoughts on “Islam och förändring av medias värdegrund

 1. Det finns även kristna som är araber som anses vara lika osympatiska som arabiska muslimer. Araber med få undantag som jag träffat har narcisstiska drag och ser ner på resurssvaga människor.Har besökt en frisörskola med två kvinnliga elever med arabisk härkomst som betraktat en på ett förminskande sätt. Har sett reportage om hur filippinska och svarta afrikanska hembiträden har misshandlats, jobbat som slavar och ibland med dödlig utgång runt om i arabvärlden.Har inte hört talas om att de har blivit behandlad på ett liknande sätt någon annanstans i världen. Vad är det för DNA (gener) som de besitter? Det är ju känt att släktgifte är ofta förekommande i den delen av världen. Kan det vara så att kusingifte med hög frekvens kan ge psykiska störningar som psykopatiska drag? Inavel behöver inte ge upphov till mental retardation utan kan förmodligen också ge upphov till psykiska störningar som psykopati och sociopati.

  • Sanningen kan vara mycket obehaglig och göra ont !
   Chips några öl i TV-sofffan och Melodifestivalen passar och känns bättre för det naiva och konflikträdda svenska folket vilket politikerna tackar för och kan därmed fortsätta att ljuga och göra precis vad de vill.
   Som det sen svenska folket bäddat och försätter att bädda får de också ligga obekvämt framöver.
   Vi får fortsätta att på typiskt svenskt vis knyta näven i fickan gnälla hemma vid köksbordet och här på debattforumet Pettersson.

 2. Jovisst är islam problemet! Många påstår att det är bristen på demokrati i arabländerna som är huvudproblemet men den förklaringen håller inte! Världen hade massor av kommunistländer med diktatur men folk där var ändå långt mer innovativa, hade avancerad vetenskap, bättre levnadsvillkor än länder med islam så den teorin är bara nys! Islam är en tankeboja som måste bort från Europa omgående!

 3. Det Pettersson skriver är självklarheter för varje rätt och frihetstänkande människa på detta jordklot.

Kommentera