Varför följer inte Sverige FN:s flyktingkonvention?


MEDIA. Eva Burman är chefredaktör och ansvarig utgivare för Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter och naturligtvis bestämmer ytterst Burman vad som ska stå i de tidningar där hon är chef.

Eva Burman har också många gånger sagt att media inte mörkar nyheter eller nekar någon att  få framföra sina åsikter.

Det får vara hur det vill med detta men jag har inte sett informationen nedan i några tidningar, trots att Sverige nyligen släppte sex islamister som dömts till utvisning och som bedöms vara säkerhetsrisker.

Nedanstående skickade jag som insändare till SN.se för en vecka sedan. Den har inte fått plats i tidningen.

Varför följer inte Sverige FN:s flyktingkonvention?

FN:s Flyktingkonvention är från 1951 och utvidgades genom New York-protokollet från 1967. Där står en hel del intressant. En persons rätt att resa in ett land för att söka asyl är en mänsklig rättighet, att bli beviljad asyl är dock ingen mänsklig rättighet. Det är upp till landet dit flyktingen kommit att bestämma.

Flykting är man när man flyr från något elände, till ett säkert land. Statusen som flykting upphör när man lämnar detta säkra land. Då blir man resenär, turist, migrant eller något annat. Dock inte flykting. Så de personer som rest genom en massa säkra länder till Sverige är inte flyktingar.

Enligt FN ska flyktingar återvända när det lugnat ned sig hemma. Så permanenta uppehållstillstånd borde inte vara aktuella. De som inte reser hem ska assimilera sig, alltså ta till sig svenska seder och bli svenskar. FN är inte intresserade av mångkultur.

Flyktingar får inte utvisas om de kan råka illa ut på hemmaplan, men artikel 33 gör undantag för säkerhetsrisker och grova brottslingar.  Det är ynkligt av regeringen att inte följa de konventioner de så ofta hänvisar till.

Pettersson

Europakonventionen om mänskliga rättigheter har liknande skrivelser så regeringen far med osanning när det påstår att de inte går att utvisa islamisterna. Varför vill inte journalisterna att det kommer fram?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


22 responses to “Varför följer inte Sverige FN:s flyktingkonvention?

 • grunehetgrot

  Sverige följer inte FN därför att dom inte vill det och deras gud Stefan Lövén sagt det.

  Gilla

 • Tony

  Undrar varför det inte går att komma in på Mona Walters
  blogg, säger hon för mycket sanningar om en viss Religion
  som hon känner väl till??

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Lindström skriver om någon klimatkris , vad är det för kris ? Att det blivit höst och snart vinter ? Är brukligt efter almanackan om man nu går efter den . För övrigt tycker jag att tonfallet på denna blogg är tämligen hyfsad . En och annan vräker väl ur sig otidigheter . Detta gör ju även våra ledande politiker . Vi har överseende med bägge på den här sidan tycker jag och säkert fler med mig . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Tony

  En nation som inte förmår att ta hand om sina gamla,
  utan istället beskyller dessa för att vara ekonomisk
  belastning, är ingen bra Nation.
  Men att leka världssamvete och kritisera andra nationer,,
  och att ta emot massvis med Ekonomiska migranter som
  söker ett gratisliv på andras bekostnad, det lotsas dom
  ha råd med.

  Gilla

 • ulsansblogg

  Svenska ”journalister” går i makten ledband, vad kan du förvänta dig Pettersson om dem
  De är inte ens ynkryggar, de följer endast en norm som som ger dem presstöd. Vad kan vi då förvänta oss ? Inte är det sanna publikationer från MSM. Bloggar och fri media gör en gigantisk uppgift vad det gäller att förmedla det fria ordet och vi demokrater hoppas att det får fortsätta utan censur från statsmakten,.fast det ser mörkt ut för tillfället..

  Gilla

 • Varför följer inte Sverige FN:s flyktingkonvention? – Suzie Weathers

  […] publicerad på Petterssons gör Sverige lagom!: MEDIA. Eva Burman är chefredaktör och ansvarig utgivare för Eskilstuna-Kuriren, […]

  Gilla

 • Varför följer inte Sverige FN:s flyktingkonvention? — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] via Varför följer inte Sverige FN:s flyktingkonvention? — Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gilla

 • centurion

  När en nation inte ens klarar av att hjälpa sig själva, hur ska vi då kunna vara kapabla att ta hand om andra. Dessutom vill dom inte integreras och de föraktar vårt inställsamma hycklande. Jämför gärna med säkerhetsinstruktionen på flyget : ”Ta själv på dig din andningsmask, innan du hjälper andra” !

  Gilla

 • Tanten

  Sverige följer inte heller FN,s Barnkonvention.

  Två länder i världen som inte följer den. Sverige och ett U-land i Östafrika! Säger väl mycket om vårt (u) land!!

  Gilla

 • Mike E

  De som styr Sverige, primärt journalister inom MSM, är mycket mer extrema än både FN och EU.

  Gilla

 • Käpphäst

  Burman hoppar nog käpphäst istället för att vara neutral.

  Gilla

  • Maja

   Vete fan vilken häst hon hoppar på ,men varma arabhästar är ju på modet.

   Såg på tv hur de överlever i värmen , de har helt enkelt anpassat sig till att ridas i flera hundra kilometer på öken .

   Undrar hur våra arabhästar mår i kylan här i norden.

   Gilla

 • Fyllfinnen

  100 % säker på att dom inte tar upp det, dom är för ingrodda med sin egen underbara verklighet. Och alla vi vet att den verkligheten innehåller rosa elefanter, och enhörningar som hoppar på molnen. Båda av dom skiter ur sig godis i alla dess former, det bästa med den verkligheten inom MSM är att man inte ens behöver droger för att leva i den.

  Gilla

 • Maya

  Den Svenska regeringen ställer i sin självgodhet och ” veta bäst ” mentalitet rikets säkerhet på spel.Den dag nästa stora terrorattentat sker i Sverige vad gör dessa tomtar då ? Jag tror aldrig någonsin i Sveriges historia vi har haft en så oduglig,handlingsförlamad,obildad och naiv regering.Att man gör kohandel med muslimer för att säkra röster utan tanke på framtida konsekvenser visar bara vilken brist på intellekt som råder.

  Gilla

  • Mike E

   Den dag Sverige slutar att lägga sig platt för massan av muslimer i Sverige (om det nu skulle ske) så smäller det och då står feminina Sverige hjälplöst.

   Gilla

  • Billy Boy

   Regeringens främsta skäl till att man inte följer FN:s flyktingkonvention utan bedriver en egen hemmagjord avgrundspolitik ” … kohandel med muslimer för att säkra röster utan tanke på framtida konsekvenser …”

   Jeanders bildblogg

   Gilla

 • Tanten

  Bra skrivet av Pettersson.
  Som vanligt.
  Får se om tidningen tar in det….😊

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: