Är Eskilstuna-Kuriren Sveriges första öppet islamistiska tidning?

Från Lars Adaktussons Facebook den 8 september 2018. Katerina Janouch har Twittrat om saken. 

Tidning avböjde publicering av min artikel om islamism

I samband med ett kampanjbesök i Eskilstuna häromsistens skrev jag nedanstående debattartikel om islamismens påverkan på det svenska samhället för publicering i Eskilstuna-Kuriren. Tidningens debattredaktion sade sig vilja publicera artikeln, men begärde att texten skulle omformuleras så att islamism inte jämställdes med extremism.

Eftersom jag anser att islamism är extremism så blev det ingen publicering. Så istället för att läsa artikeln i Eskilstuna-Kuriren kan du läsa den här.

FÖR SAMHÄLLSGEMENSKAP – MOT ISLAMISM

Liksom annan religiös extremism hotar islamismen att förgöra människor och samhällen. Inför detta faktum har det länge funnits en naivitet och en undfallenhet. Islamism motverkas inte genom identitetspolitik eller kulturrelativism – den motverkas genom konkreta, politiska åtgärder. Åtminstone i Kristdemokraternas Sverige.

För islamismen hotar vårt land. Terrordåden i Stockholm 2017 och 2010 förkroppsligar detta hot. Hedersförtrycket är inget påhitt. Judehatet är mer levande än på länge. Kristna konvertiter skräms till tystnad. Sverige har nära nog flest terroristresenärer i Europa.

Om islamismens utbredning är expertisen på bland annat Försvarshögskolan och Säkerhetspolisen enig. Av forskningen framgår att den islamistiskt motiverade terrorismen utgör det enskilt största säkerhetshotet mot Sverige och att den mest extrema tolkningen av sunnitisk islam, salafismen, vinner mark i vårt land. Att Sverige-baserade, islamistiska organisationer vurmar för sharia-lagstiftning är ett mönster – ingen engångsföreteelse.

Där islamismen finns – där får den konsekvenser. Hedersvåld, könssegregerade badlektioner och trakasserier från självutnämnda moralpoliser – det är vardag för många människor, inte minst för muslimska kvinnor och flickor.

Påtagligt så även i Eskilstuna. Härifrån kommer individer som stridit och dött för terrorsekten IS i Syrien. Här har politikern Abshir Osman (M) mordhotats efter att ha uppmärksammat radikaliseringen. Här har män övervakat kvinnoträffar på biblioteket.

I Sverige finns långtgående rättigheter för dem som lever upp till sina skyldigheter: att acceptera den svenska demokratin; att följa svensk lagstiftning; att verka för frihet, jämlikhet och medmänsklighet.

Islamismen föraktar dessa värderingar och motverkar samhällsgemenskapen.

Därför måste islamismen motverkas.

I Sveriges nästa regering kommer vi kristdemokrater därför att bland annat arbeta för:

• ett förbud av offentliga bidrag till organisationer med islamistiska kopplingar;

• ett förbud av utländsk finansiering av islamistiska moskéer;

• ett förbud av samröre med terrororganisationer, med möjlighet till utvisning av terrordömda som inte är svenska medborgare;

• samarbete med muslimska företrädare som stödjer muslimers inkludering i samhället; samt

• införande av hedersbrott som en särskild brottsrubricering.

För Kristdemokraterna är kampen mot islamismen prioriterad.
För mig handlar denna kamp om värderingar. Den handlar om att försvara människovärdet, skydda demokratin och skapa gemenskap och tillit mellan människor – oavsett trosuppfattning.

Lars Adaktusson (KD)
Riksdagskandidat i Södermanlands län och Europaparlamentariker

***

-Pettersson har haft åtskilliga duster med Sörmlands Media AB där Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning, Södermanlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren ingår. Numera är eller håller NTM-koncernen på att förvärva Sörmlands Media AB enligt ett pressmeddelande.

Skulle någon Sverigedemokrat skriva att islamismen hotar vårt land skulle drevet gå och det troligen komma ett åtal för hets mot folkgrupp men Adaktusson tystas ned.

Nåväl, koncernen har gillat att skriva om Petterssons blogg, inte en gång utan många gånger. Ett urval på denna länk.

Alex Voronov är politisk redaktör på Eskilstuna-Kuriren och jag kan säga så mycket att Voronov håller Lindberg och Arnstadklass, inte dåligt av en landsortstidning.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

10 thoughts on “Är Eskilstuna-Kuriren Sveriges första öppet islamistiska tidning?

 1. Eskilstuna och Strengnäs propagandapamfletter liknar mycket Hall Media med dess Palestina hyllande “agenda journalister”.
  Dessa var “Tyskvänliga” propaganda blad fram till 1945.
  Numera landsomstörtande islamistiska propagandablad!
  Allt går igen….

 2. Förstår egentligen inte varför KD har motarbetat SD under åren och Ebbas uttryck att man inte ska samarbeta. I mångt och mycket tycker de ju ändå lika.
  Man skulle ha lyssnat på SD redan för 20 år sedan. Idag är det för sent.

 3. Han är bra han! Lars Adaktusson!

  Tur att det finns såna som han, som är lite kända, har sunda åsikter, och kommer fram lite i alla fall, även om de är mycket få, och det är svårt även för dem!!!

 4. Det fanns en tid då tidningar sysslade med ärlig nyhetsrapportering. Då de inte hade en politisk agenda, dold för allmänheten. Att låta invandringen vara en företeelse som inte får granskas, det är propaganda!

  På den tiden kunde tidningarna läsas som en del av de fakta man tillgodo gjorde sig dagligen. När man läser tabloiderna idag är lögnerna, förringandet och döljandet av etniciteten på förövare det enda som prioriteras. De problem som inte tidningarna talar om är högst påtagliga för alla som lever i samhället och reportrarna är fullt medvetna om problemen eftersom de hela tiden döljer sanningen.

  Det enda som yttras är påståenden om rasism, men utan att förklara vad som är fel med att kräva en invandringspolitik som bygger på asylskäl och avvisning vid avslag på ansökan. Den politiken var livsfarlig bara för 2 år sedan men är accepterad av 78 % av väljarna, resten röstade på extremisterna, c – v – mp. Då bör man följa denna politik och inte låta den vara ett spel för gallerierna, som idag.

 5. Levande debatt, är inget för Sörmland Medias tidningar.

  Där gäller agendajournalistiken och tillrättavisandet av människors åsikter, när det gäller politik och religion.

Kommentera