Stäng

Jantelagen och korruptionen frodas i Oxelösund

KORRUPTION. För två veckor sedan skrev jag om ett ärende, se nedan, i Oxelösunds kommun. I går, den 16 mars hade Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden möte i ärendet. Bara kallelsen som rör fastigheten Viltvinet, f.d. Folkets Hus med min släkting Åke Holmström och hans familj som ägare är på 770 sidor, vilket måste ses som något mycket speciellt då vanliga ärenden och kallelser är på max tio sidor. Bara denna kallelse måste ha kostat en mindre förmögen i arbetstid att skriva ut.

Åke Holmström, blir en stor bit att gapa över för den korrupta kommunen.

Vid mötet förklarades en av nämndens ledamöter vara jävig, det var en ledamot från Sverigedemokraterna som hyr en lägenhet av Holmström och dessutom varit så fräck så han ätit mat på restaurang med denne.

Nåväl, den tillfällige ordföranden i nämnden borde också ha rest sig och gått ut men han tillhör den rödgröna majoriteten och samma regler gäller tydligen inte för S och V.

En annan underlighet var att Åke Holmström ville vara närvarande och föredra ärenden muntligt för nämndens ledamöter men nekades. Mötet är inte offentligt och bara ledamöter tillåts deltaga.

Ändå hade kommunen bjudit in en dyr advokat från centrala Stockholm för att hjälpa ledamöterna att lägga upp taktiken mot Holmström som säkert också velat ha en jurist på plats.

Advokaten från Stockholm frågade deltagarna om någon av nämndens ledamöter orkat läsa och sätta sig in i kallelsen alla 770 sidor i detta ärende och det var tveksamt.

Jag har inte orkat läsa allt men kommunens anmärkningar, alltså påstådda avvikelser från bygglovet, handlar om allt från balkongtak till att byggherren, Åke Holmström, inte kunde visa upp en första-hjälpen-väska vid byggnationen!

Troligen pratar vi långbänk i flera år och kostnader på flera miljoner för kommunen, men som bekant handlar det inte om riktiga pengar i röda kommuner, bara skattebetalarnas.

Miljö- och samhällsbyggnadschefen i·Oxelösunds Kommun, Camilla Norrgård Sundberg besökte byggnationen i maj 2020 och var då väldigt nöjd med att det blir fler hyreslägenheter i Oxelösund men det var då det.

-Pettersson menar att detta är ren personförföljelse för att Åke Holmström inte går i de rödgrönas ledband. I andra ärenden är det inte så noga, kommunen har själva struntat i att söka bygglov för egna projekt vilket blir dyrt för den lilla stadens skattebetalare.

 • Kommunens politiker struntar i de regler de besluta ska gälla alla andra, se länkar längre ned.
 • För andra ordnas bygglov i efterhand
 • Korruptionen och jantelagen frodas.

TIDIGARE 2020-03-04. Är hela Oxelösund en avvikelse eller…

INRIKES. Regler för bygglov är som ett lapptäcke, de är krångliga och lämnar utrymmer för personligt tyckande hos handläggarna. I Oxelösunds kommun verkar det dessutom vara värre än i andra kommuner. I varje fall enligt företag som bygger småhus och har verksamhet över hela landet. I Oxelösund är många privatpersoner och företagare missnöjda med kommunens hantering av bygglovsärende i Miljö och samhällsbyggnadsförvaltingen. Det verkar som politiker och tjänstemän har glömt att de arbetar för kommuninvånarnas och skattebetalarnas bästa och i stället ägnar sig åt personförföljelse.

Här är fem sammanbyggda huskroppar i olika stil. Den längst till vänster är kulturskyddad av någon anledning, det kulturskyddet skulle Holmström ha fått ersättning för om reglerna hade följds men så skedde icke. De fyra till vänster har samma ägare, den längst till höger en annan ägare. De fyra vänstra är f.d. Folkets Hus, tidigare ägda av socialdemokraterna som gick i konkurs för att borgarna tillsammans med vänsterpartiet sa att nu får det vara nog med skattemiljoner för att täcka förlusterna och S ville inte offra egna pengar utan gick i konkurs när de inte fick roa sig med skattemedel.

I Oxelösund pågår det ständigt olika dramer på det lilla lokala planet, det går inte lång tid mellan de så kallade ”affärerna”. Vems felet är är svårt att säga för det är sällan ens fel att två träter men när den ena parten, kommunen, blir osams med den ena efter den andra kan man börja undra.

”Tillsammans med näringslivet arbetar vi hårt med att Oxelösund ska vara en riktigt bra kommun att vara företagare i. Vi har tagit fram ett näringslivsprogram som fokuserar på de områden som Svenskt Näringsliv och regionens företag anser viktiga för företagsklimatet.”

De fyra vänstra delarna av fastigheten ovan ”Vildvinet” ägs av Åke Holmström, en släkting till Pettersson så jag är jävig. Åke är driftig och långt ifrån politiskt korrekt i Oxelösund som alltid styrts av de röda. Den högra fastigheten ägs av personer som håller lägre profil och där gäller andra regler för bygglov och avvikelser. Reglerna verkar heller inte gälla för röda politiker och f.d. politiker som vi skrivit om tidigare.

Nåväl, i f.d. Folkets Hus är det numera hyreslägenheter, något som det är stor brist på i Oxelösund och i det senaste kapitlet i dramat bråkar kommunen bland mycket annat om utförandet på balkongerna som det finns bygglov för. Taket på de översta balkongerna är fult och infästning borde gjorts annorlunda tycker kommunen när hyresgästerna redan flyttat in. Ni kan själva bilda er en uppfattning på bilden nedan om byggnadsnämnden gör rätt som bråkar eller om det går att godkänna som lagen medger.

Det finns fler balkonger i samma utförande på baksidan.

-Pettersson säger att balkongerna är bara en detalj av många men efter att ha följt olika affärer och detaljer kan jag goda grunder misstänka att kommunen ägnar sig åt personförföljelse och är okunniga. Dessutom rör det sig inte bara om Åke Holmström utan om c:a tio andra företagare som jag känner till som är missnöjda med hanteringen av bygglov. Jag känner de flesta av dessa företagare som duktiga, laglydiga och ambitiösa människor som förser kommunen med åtskilliga skattekronor varje år.

Normalt säger man att det är inte ens fel att två träter men i detta fall undrar jag. I Oxelösund styr S och V med 16 mandat av 31.

Ni som vill läsa mer om Oxelösunds kommun, använd sökrutan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 reaktioner på “Jantelagen och korruptionen frodas i Oxelösund

 1. Jag har varit en gång i Oxelösund, jag kommer ihåg ett stort öde torg förutom några alkoholpåverkade utlänningar.

 2. Den makten har den svärdet bär!
  Sörmlands museum som tydligen är inblandad och som naturligtvis är ofelbara kan dock ej stava till komposition utan skriver under ett foto taget 2016 ”koposition”
  Det är liksom de flesta anmärkningarna petitesser och helt ogenomförbara i vissa fall eftersom det vore oerhört dyrt om dagens teknik skulle negligeras och omoderna fönster monteras vid en renovering.
  Men byråkrater behöver bara hålla sig till paragrafer och sunt förnuft finns ej.
  Det mesta beror på ren kunglig avundsjuka och maktbegär ”han den där Åke Holmström skall minsann inte tro att han är någon som får göra som han vill.”
  Bakom detta ligger de vänstervridnas förälskelse i makt och att rent ut sagt djävlas med en medborgare och speciellt om han har lyckats.
  En jämförelse kan göras med fallet Karl Hedin som också makthavarna gör allt för att fälla utan bevis bara indicier.

  1. Nej, det kan inte jämföras. Karl Hedin är misstänkt för jaktbrott och det måste naturligtvis utredas.
   Oxelösundaren är väl inblandad i en tvist, det är stor skillnad.

 3. Det luktar politisk förföljelse, vilket pågår ständigt i många kommuner och regioner. Delvis även i riksdagen mot SD-väljare. Det kanske skulle kunna anmälas till Europadomstolen för brott mot mänskliga rättigheter. Antagligen föredrar väljarna i kommunen den fuskande och diskriminerande delen av politiker. Men jag tror inte väljarna har klart för sig att man väljer det självgoda och dyraste alternativet med den kommunistiska traditionen av höga skatter och stora förluster i välfärden.

 4. Ja samma system som den lilla svetsaren använder sig av… Typiskt röda diktatorer som hotar o söker skrämma undersåtarna !!
  Lögner,fantasier och rent bog.
  Inte för inte,Stenbock hatar allt vad socialism heter….

 5. Fult är en smaksak. Konstruktion finns det ju ingenjörer som kan beräkna hållfastheten. Det är väl bara för kommunen att bevisa att konstruktionen inte håller. Men det fanns ju bygglov så då måste ju konstruktionen vara godkänd. Sist jag hade att göra med byggnadsnämnden i byn där jag bor så knäckte den kända ordförande i byggnadsnämnden mig så pass att jag var gråtfärdig när jag gick därifrån. På frågan om jag fick höja taket på det hus jag bor i. Jag blev riktigt förnedrad av idioten. Ska jag göra något så blir det svartbygge. Jag skiter i överheten. Till saken hör att idioten hade inte tänkt på att hans svågers mor bodde i huset mitt emot mig. Så det slutade med att han ringde en kväll och hustrun svarade. Ni kan inreda vinden som det är så det är bara att starta och det är godkänt. Blev lite lägre takhöjd på övervåning. Men supervinst om fastighetsskatten kommer tillbaka.blir bara en meter i mitten som höjer skatten.
  Det är väldigt låg nivå på det mesta i Sverige. Maktgalna idioter i många fall.

 6. Jaja så går det till i Sossecity.
  Vi noterar , lägger på hög och tar fram allt nästa vår när valrörelsen kommer igång .

Kommentera

%d bloggare gillar detta: