Stäng

2.357 bortkastade dagar med Löfven

INRIKES. Ingen regering lyckas med allt, men frågan är om någon statsminister i modern tid har fått så lite gjort och med så dåliga resultat som Löfven. Vi har summerat hans 2.357 dagar som statsminister, skriver Ulf Kristersson (M) på Aftonbladet Debatt.

Stefan Löfven är nu inne på sitt sjunde år som statsminister. Ingen regering lyckas med allt, men frågan är om någon statsminister i modern tid har fått så lite gjort och med så dåliga resultat.

Vi har summerat hans 2 357 dagar som statsminister. Här är facit:

 • I Stefan Löfvens Sverige skjuts en person i ihjäl nästan varje vecka, och det sker en skjutning eller sprängning nästan varje dag.
 • I Stefan Löfvens Sverige känner sig var tredje person otrygg på kvällen i sitt eget kvarter.
 • I Stefan Löfvens Sverige växer arbetslösheten och utanförskapet.
 • I Stefan Löfvens Sverige ökar regeringen invandringen, trots landets enorma problem med integrationen.
 • I Stefan Löfvens Sverige växer antisemitismen.
 • I Stefan Löfvens Sverige slår det politiskt oberoende Klimatpolitiska rådet fast att ”inget av målen i det klimatpolitiska ramverket bortom 2020 kommer att nås med nuvarande förutsättningar och beslutad politik.” Samtidigt stängs kärnkraftverk som producerar ren, fossilfri svensk el ner i förtid.
 • I Stefan Löfvens Sverige vägrar regeringen ta befälet över krisledningen i pandemin.

Valet 2022 kommer stå mellan en trött, inkompetent och handlingsförlamad socialdemokratisk regering som sätter makten framför allt, men misslyckas med politikens allra viktigaste uppgifter. En regering som gör splittring, polarisering och smutskastning till en uttalad valstrategi.

Mot detta kommer vi att ställa löftet om maktskifte och en ny kurs – en ny borgerlig regering som har probleminsikt, reformer, kompetens och handlingskraft för att samla Sverige, skapa nytt framtidshopp – och få saker gjorda.

Ulf Kristersson, partiledare (M)

-Pettersson litar inte på någon av herrarna ovan, även om Kristersson känns en aning bättre. Jag undrar om det finns något alternativ?

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

30 reaktioner på “2.357 bortkastade dagar med Löfven

 1. Kvällens 30 minuter med Stefan Löfven, var pinsamt dåligt genomfört av intervjuaren Anders Holmberg, som vid förra Stefan-intervjun gjorde ett betydligt bättre jobb. I princip avhandlades endast 2 ämnen. Redan utredda Covid19 frågor och Kristerssons framtida samarbete med SD, som senare övergick till att bli en uppvisning i SD-hat från Stefans sida.
  SVT:s SD-hat började redan i Rapport sändningen 19.30.
  (S) måste verkligen känna att slutet på sin glansperiod närmar sig.
  i

  1. Inte lätt att intervjua en person som aldrig svara på frågan som måste upprepas en evighet.
   Två frågor inget svar på 30 minuter.
   Detta borde ju väcka den mest inbitne att förståndet hos deras ledare är ganska begränsat, för att vara snäll

 2. För 23 år sedan kallade moderater Aftonbladet för fiendens tidning nu skriver de i den…

 3. Nu har jag hört 30 minuter. Anders H. var inte alls oäven men svetsarlärlingen visade klart att alla nordsvenska hästar lämnat stallet och endast en halt ardenner och en slaktfärdig arab fanns kvar.

  Bevare oss om denne individ skall styra, på slutet målade han upp en nidbild vad som skulle ske om SD kom in i en regering med Kristersson.

  Tyvärr missade Anders H. tillfället att säga ”du menar alltså att SD skulle kunna påverka lika mycket som MP nu påverkar din Regering-”

 4. https://www.expressen.se/nyheter/stefan-lofven-varnar-da-ar-demokratin-i-fara/

  ##

  Stefan Löfven (S) är orolig för att demokratin är i fara om Sverige får en Moderatledd regering som stöder sig på Sverigedemokraterna, säger han i SVT:s program 30 minuter.

  – Jag är orolig över det, sa statsministern.

  Stefan Löfven ororas över SD:s möjligheter till inflytande i en framtida möjlig regering med Ulf Kristersson som partiledare.

  Stefan Löfven ororas över SD:s möjligheter till inflytande i en framtida möjlig regering med Ulf Kristersson som partiledare.

  Han pekar på att Moderaterna närmat sig Sverigedemokraterna allt mer de senaste åren, trots att Ulf Kristersson inför valet 2018 lovade att inte samarbeta med SD.

  Statsministern tror att Sverigedemokraterna kan komma att kräva odemokratiska reformer.

  – Jag är orolig för det, säger han till SVT.

  ………………….

  ##

  1. Ja det är ju enklare så än att svara på de frågor som han tydligen inte förstår och kan ge ett svar på.
   Kommer kanske inte ihåg vad talskrivaren har sagt, skrivit att han skall svara. Vecklar in sig i ologiska förklaringar på samma fråga

 5. Vår Stasiminister är säkerligen landets största fiende till demokrati!

  Allt det jag ser han säger och gör talar för det!

 6. Löfven är en farlig diktator, som tror han kan göra vad han vill.
  Fackpampar har som regel den läggningen.
  Allt annat än Stefan Löfven är mycket bättre och sundare än nu.
  Man kan spy på hans falska maktfullkomlighet.

 7. Finns inget realistiskt alternativ till regeringar ledda av antingen Kristersson eller Löfvén. Det blir som välja mellan pest eller kolera. Det enda vettiga alternativt vore att lämna Sverige fort som fan och aldrig åka tillbaka igen.

 8. Tänk på att det finns sju stycken vänsterpartier i Sverige. Finns hur många böcker som helst med avdankade politiker. Alla hedrar arbetet i dom tvärpolitiska grupperna. Exakt dom som man inte vill släppa in SD i. Sverige är egentligen en kommuniststat med allmänna val. Men det spelar ingen roll vilka medborgarna röstar på. Omröstningarna i riksdagen är bara ett skådespel. Allt uppgjort bakom dörrarna i grupper. Ni ser ju det redan med stödpaketet till EU. Partierna lägger ner rösterna istället för nej. Förstår ni vart jag vill komma. Det finns inget hopp.

 9. Tror inte på att det eventuella bytet från en examenlös svetsarlärling till en flaxande skrattmås kommer att stabilisera vårt sargade land.

  Lyssnade återigen på Ulf han utstrålar frikyrkopastor lång väg i 30 minuter, ger noll trovärdighet.

  Vet för litet om J Åkessons ledaregenskaper men han ger ett stadigare mer trovärdigare intryck då han uppträder i politiska sammanhang.

  Det är hög tid för en kvinnlig ledare för en regering och då håller jag tummarna för Ebba Busch.
  Tyvärr är det kutym att största partiet väljer ledare.

  1. Tillräckligt med veliga fruntimmer i beslutande organ.
   SD, AFS, Medborglig Samling Skulle vara den mest optimala om folk hade lite förstånd kvar

 10. SD kan verka som katalysator men kan inte anförtros eget ansvar. De som drömmer om något annat kan fortsätta att drömma. Tyvärr sitter Svennezuela ordentligt i skiten.

 11. S håller på att driva in Sverige i extrem samhällskris med kriminalitet och ekonomisk kaos trots galna skattehöjningar. Obegripliga partisamarbeten, som bara har syftet att obstruera SD. S kan förstås inte ha någon vettig väljare kvar eftersom de så allvarligt svikit Sveriges medborgare i fråga om: Skamliga minipensioner för de, som arbetat 35-45 år. Gränslös invandring utan nödvändiga kontroller. Skolor och vård på dekis. Samhällsservice med allmänt undermåliga resurser. Skövlingen av skattepengar till EU.

  1. Ja och nu står Svetsaren och hotar landets väljare.
   Väljer ni inte mig är det slut med ”demokratin”! Detta sagt om M/SD kommer i majoritet.
   I sin tidigt påbörjade valrörelse söker han nu med skrämsel,få röster utifrån landets stugor !!
   Även om Abzurdien dalat i IQ-mätningar (p.g.a. alla berikare) tror jag likväl att inhemska med förnuft,genomskådar hans taktik.

  1. Reinfeldts syfte med migrationsöverenskommelsen med MP år 2011 var att knäcka välfärdsstaten för att straffa svenska folket som röstat in SD i riksdagen.

   Innan dess var Alliansen betydligt bättre än dagens regering.

   Reinfeldt skrev att ”politik är ett kontrakt man sluter med väljarna och detta skall man hålla”.

   Vilka partier hade som vallöfte med öppna gränser och okontrollerad invandring?

 12. Först medverkar han till en statskupp (DÖ). Sen låter vi honom upprepa förfarandet (JÖK). Hur är det möjligt att vi låter honom förråda landet två ggr. i rad, med det enda syftet att blockera ett demokratiskt etablerat parti. Vilka mesproppar vi är !!!

  1. Utan L och C hjälp hade han inte kunnat
   Att dessa partier har andra väljare kvar en sina egna funktionärer är förvånande.

 13. Ja du ulf Kristersson, du talar om reformer om ni kommer till
  makten, men då får ni nog ge fan i att underteckna det astronomiska
  paket som intecknar flera generationer Svenskars ekonomi, ifall ni
  ska ha råd med några reformer !

 14. Aldrig har så många haft så få att tacka för så mycket…helvete.

  Aldrig Socialdemokrat 🤮

 15. Ja, ingen kan lyckas med allt. Men att
  misslyckas med allt är ngt helt annat.
  Sverige ställer upp med ett C-lag, då
  blir resultatet så här. Arma land.

  1. ”C-lag” var rätt ord, – med resultat därefter, man ”misslyckas med allt”, som rustibus46 skriver, och som Petterssons blogg skrev för två år sedan:”Man skulle därför kunna tro att de ministrar och andra politiker som ska leda oss in i ”kunskapssamhället” själva besitter ovanligt hög akademisk kompetens och särskild insikt i det vetenskapliga kunskapssökandets villkor. Inget kunde emellertid vara mer felaktigt. Grundorsaken bakom utbildningsnivån bland våra politiker är det sätt på vilket man blir politiker idag, där det gäller att skolas in i olika uppdrag redan i tidig ålder för att sedan steg för steg arbeta sig uppåt i partihierarkin. Partilojalitet och politisk renlärighet anses vid avancemanget vara viktigare än yrkeserfarenhet och utbildning:
   https://petterssonsblogg.se/2019/01/27/skadlig-brist-pa-akademisk-kunskap-i-politiska-toppen/

   ”Pettersson är mest bekymrad av att ministrarna verkar sakna sunt förnuft, normal anständighet och förmåga att se konsekvenserna av sina handlingar.” Se Svenska Dagbladets debattartikel::
   ”Skadlig brist på akademisk kunskap i politiska toppen”:
   https://www.svd.se/skadlig-brist-pa-akademisk-kunskap-i-politiska-toppen

   (där man bl.a. kan läsa att: ”partilojalitet och politisk renlärighet anses vid avancemanget vara viktigare än yrkeserfarenhet och utbildning. I avsaknad av högre akademisk examen eller ett yrke att falla tillbaka på blir fokus lätt på att säkra så många väljarröster som möjligt och därmed den egna existensen och maktpositionen.”

Kommentera

%d bloggare gillar detta: