Stäng

Åldringsbedragare tillhörande grupp greps på bar gärning

ÅLDRINGSBROTT. Två åldringsbedragare i Lund greps på bar gärning medan de höll på att ta ut pengar i en bankomat med ett bankkort som de just hade lurat till sig från en kvinna i 90-årsåldern. En av männen försökte fly i bil men jagades i kapp och prejades av polisen. Båda har anhållits som misstänkta för grovt bedrägeri, rapporterar Kvällsposten.

En av männen hade ringt upp henne och påstått att han kom från ett säkerhetsföretag. Kvinnan var utsatt för ett bedrägeriförsök, sa han – men han skulle hjälpa henne. En annan man kom strax därpå och ringde på hemma hos kvinnan, sa sig tillhöra samma säkerhetsföretag och fick då hennes kort och tillhörande kod.

Men männen upptäcktes när de kört till en bankomat för att så fort som möjligt hinna plocka ut kvinnans pengar – innan hon eller någon anhörig anade oråd och spärrade kortet.

Polisen hade spanare i området som insåg att det handlade om ett pågående bedrägeri. Männen greps medan de höll på med sina uttag och hade fått ut runt 15.000 kronor.

– Vi hade aktivitet i det här området just för att få tag i åldringsbedragare. Fler än två spanare som arbetade samtidigt, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Männen misstänks tillhöra en grupp som genomfört ett stort antal liknande bedrägerier. – Vi har god kunskap om de konstellationerna som begår sådana här brott. Och vi utesluter inte att det kan vara fler inblandade.

-Pettersson undrar vilken grupp/konstellation dessa män tillhör?

Erik Ullenhag, integrationsminister 2010-2014 under Reinfeldts regering

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 reaktioner på “Åldringsbedragare tillhörande grupp greps på bar gärning

 1. Polisen kan säkert avgöra om gruppen generellt är en ”kulturell belastning” eller de som ”byggde Sverige”. Vissa politiker verkar ha taskig allmänbildning, tveksamt att behöva klassa de som ”folkvalda”.

  1. Folkvalda, nä långt ifrån, utsedda av en partikongress som består av en massa mähä, som tack för hjälpen räknar med att bli rikligt belönade.

   1. Att det är folk av ”Greve Antonius” typ är ganska klart. Frågan var om det är de vistats länge i landet eller om det är ”rumänerna”.

 2. Erik Ullenhag skall så snart det är möjligt skiljas från alla tjänster, där inkomst härrör från skattemedel.

  1. Erik Ullenhag sa bl a i videon att de människorna har varit med om att skapa det som idag är Sverige.

   Om de tillsammans med Socialdemokraterna, Miljöpartisterna, Liberalerna, Moderaterna, Centerpartisterna, Vänsterpartisterna m fl har varit med om att skapa det som idag är Sverige så är det till stora delar knappast någonting att känna stolthet över, t ex ha skapat den bottenlösa fattigdomen, ojämlikheten, och otryggheten som i stor skala och i ökande omfattning drabbat många gamla, sjuka, hemlösa, tandlösa, brottsoffer m fl. o s v.

   Det är ju något man i stället borde känna enormt stor skam över.

 3. Om Polis eller annan myndighet eller Regering vill få vårt förtroende så måste de avslöja vilka personer som är brottslingarna.
  Att ständigt försöka dölja eller förneka fakta blir den nuvarande Regeringens fall om vi som medborgare gör vår plikt på rätt sätt vid valurnorna 2022.
  Att en statsminister försöker förneka att det mesta av kriminella handlingar numera har sitt ursprung i okontrollerad migration är synnerligen oseriöst och fegt.
  Det är helt i stil med dagens förbrytare som till övervägande del förnekar brott fastän full bevisning mot dem föreligger.
  Det är sådana människotyper som vill att vi skall respektera dem!

  1. Avslöja Grebom5. Det vore ju som att begå självmord.
   Nä göm och förtig far med lögner och en massa floskler som låter bra.
   De flesta har ju gått på det tidigare så vi kör på med samma mynt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: