EU-parlamentarikern Soraya Posts dotter dömd tillfängelse för grova stölder från äldre

ZIGENARE. Soraya Post har en tyskfödd jude som far och en mor som tillhör resandefolket enligt Wikipedia. Soraya Post är en svensk politiker för Feministiskt initiativ och ledamot av Europaparlamentet. Post arbetar främst för mänskliga rättigheter med fokus på romers rättigheter i Sverige och Europa. 

Soraya Post, FI, med dotter Thereza Eriksson

Soraya Post berättar för Sveriges radio att de romska kvinnorna är utsatta, dels som kvinnor och som romer, dessutom av sin egen grupp. När Soraya var två år gammal tvingades hennes mamma av myndigheterna till abort i sjunde månaden och tvångssterilisering. Detta var i Sverige år 1958 under en socialdemokratisk regering. Totalt var det åtta socialdemokratiska regeringar som godkände 63.000 steriliseringar på Rasbiologiska Institutet. 

Soraya Post har en dotter, Thereza Eriksson, 40, som kallar sig själv romsk aktivist och vill verka för att unga romska kvinnor integreras i det svenska samhället
– Som många andra romska tjejer i min generation har jag känt mig tvungen att boxas mot samhällets fördomar och mot min egen etniska grupp, säger Thereza.

Nu har Thereza Eriksson, dotter till Feministiskt initiativs EU-parlamentariker Soraya Post, dömts till två års fängelse för grova stölder och bedrägerier mot pensionärer. Tillsammans med andra romer slog hon till mot åldringar i 90-årsåldern.

Erikssons senaste offer är tre kvinnor – 93, 89 och 85 år gamla – samt en 91-årig man. Samtliga är bosatta i Västergötland.

Åklagaren konstaterar att brotten ”präglats av planering och förslagenhet” och att det rör sig om en ”systematisk och upprepad seriebrottslighet” från Thereza Erikssons sida.

Mer på Nyheter Idag och Fria Tider.

-Pettersson föredrar att säga zigenare, det är inte jag som förstört deras varumärke, det gör de bra själva. Men som så ofta är det som kallas fördomar grundade på erfarenhet.

Minns ni:

Jan Guillou i Aftonbladet 1996 – för många zigenare stjäl för mycket…

Programledaren Siewert Öholm, som ledde debattprogrammet Nattcafé-sändningen och berättade…Hans gäster var just zigenare! De satt i studion och förklarade att de led av lögnerna och fördomarna om att de var tjuvaktiga. Pausrummet var fullt av släkt och vänner till debattdeltagarna. När det hela var över var hela rummet länsat, på bl a allt porslin.

Eller utredningen som försvann ”Det statliga forskningsorganet BRÅ tillsatte en utredning för att visa att zigenare verkligen inte stal för mycket. Utredningsresultatet gick emellertid dramatiskt åt motsatt håll, varför utredningen hemligstämplades. Denna gällande politiska moral, att förtiga olämpliga fakta, hindrade alltså länge all vettig journalistik i ämnet invandrare och brott”

Eller att  zigenarhövdingen, ordförande för romerna i Sverige, Stefan Palison, som visade sig vara en stor rövare. Läs HÄR.

Jag stoppar där, men vill ni läsa mer om zigenarnas öden och äventyr på bloggen så titta HÄR.

Stefan Palison, ordförande för romerna i Sverige och samtidigt stor rövare.

Så här skildras romernas mörka tillvaro i Sverige sedan:

 • 1500-talet. Den 28 april 1543 beordras befallningsmannen i Västerås, Rasmuss Klott, att jaga en tattarhop ut ur landet. Klott ska ha skrivit till konung Gustav Vasa i ärendet. På 1500-talet var det belagt med dödsstraff för manliga romer att uppehålla sig i Sverige. 1576 sände kung Johan III ut en skrivelse till fogdarna i Norrland om att förvisa av tattarna ur riket. År 1577 stod det i Johan III:s utgående diarium att om ”tatterne” försöker komma in innanför gränserna skulle de hängas allesammans.
 • 1600-talet. Vid Riksdagen år 1617 beslutades att landets alla ”tattare och zigenare” skulle utvisas. Romska kvinnor och barn skulle fördrivas ur landet medan de romska männen skulle man ha rätt att döda.
 • 1700-talet. Många skriftliga uppgifter finns på att romerna var verksamma inom den svenska krigsmakten, främst fältjägare eller artillerister. Ett av de många exemplen på romska soldater finns i Henrik Lilljebjörns ”Minnen från förra hälften av 1800-talet”. Författaren skriver efter en beskrivning av romernas utseende att ”dessa äfven voro de mest intelligenta, och sedan de väl voro beklädda och under diciplinens band, kunde man aldrig önska sig bättre folk att kommendera”.
 • 1800-talet. På 1800-talet fanns resandefolket utspritt över hela Sverige. Under 1800-talets slut fick Sverige en ny zigensk grupp bredvid de resande. Det var Kalderash-zigenare som invandrade från olika delar av Europa, men de flesta härstammade från slaveriet i Östeuropa. Kalderash blev bärare av namnet zigenare medan resande fick av myndigheter bära namnet tattare (under större delen av 1900-talet).
 • 1900-talet och framåt. Under första delen av 1900-talet drabbades Kalderash-gruppen av att utestängas från samhället. De blev tvungna att bo i tält eller i ”zigenarläger” fram till 1960-talet. Resandefolket drabbades av tvångssteriliseringar, tvångsomhändertaganden av barn och tvångsassimilation.

Samtidigt kom romer från andra länder till Sverige. I slutet av 1950-talet invandrade Kaale-romerna från Finland. De är de som kallas för ”finska zigenare”, och de bär sina traditionella kläder som de burit sedan den första delen av 1900-talet. Under de fyra sista decennierna kom ungefär 10000 romer från andra länder. De tillhör grupper som lovara, romer från forna Jugoslavien och sinti.

Vi läser och hör mycket om att zigenarna blivit förföljda och utsatta för fördomar i Sverige, men sällan om varför. Det är rasistiskt och så länge inte den frågan diskuteras så kommer inte problemen med zigenare att lösas.

Sedan de första zigenarna kom till Sverige och tidigare har mängder med Hansa-tyskar, valloner, finnar, judar , greker, italienare och andra kommit hit och integrerats efter 1-2 generationer men inte zigenarna.

En seriös debatt måste fråga sig varför? Om svenskarna är sådana fruktansvärda rasister varför har alla andra folk lyckats anpassa sig?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “EU-parlamentarikern Soraya Posts dotter dömd tillfängelse för grova stölder från äldre

 1. ”Känd Fi-politiker, dömd till fängelse för åldringsbrott”, kommer vi aldrig att få höra från censurmedierna, och aldrig att det rör sig om zigenare heller! Hade det varit SD- politiker så hade det ältats i minst en vecka!

 2. En Zigenare kommer aldrig göra ett vettigt handtag i hela sitt liv. Det ligger i deras dna att fiffla och härja. En av deras favoritsysselsättning är att låtsas vara bilhandlare . Jag ”råkade köpa” en bil av 2 zigenare en gång . Tyvärr var jag blåögd och blev grundlurad. Och då okunnig om bilar som inte såg det bedrägeriet. Och i den lokala icabutiken som jag arbetade i på 80 talet var det ständigt zigenartanter med stora kjolar som snodde allt som de kom åt. Det var innan larmbågar och övervakningskameror fanns i småbutikerna.

 3. Ränderna går aldrig ur.
  På 70-talet jobbade jag på en campingplats, dit det ibland kom zigenare.

  Då gällde det att hålla i allt som inte var väggfast.

 4. Den största frågan är – varför kommer de hit och det gäller inte bara Zigenare. Om nu det här landet är så hemskt och rasistiskt så borde alla dessa dysfunktionella fly oss som pesten.

  Sanningen är att det finns inget bättre land för dem som inte vill försörja sig själva. Det är klart att de tycker det är rasistiskt när de inte får härja fritt.

 5. Märkligt att folkskaget Romer som funnits länge inte långt tidigare i historien lyckats bli och vara en del av det sociala samhället som bland annat innebär att ha ett hederligt arbete !
  Nu ska denna grupp helt plötsligt bli s.k vamliga samhällsmedborgare, varför ?

 6. Varför är det så att romer många gånger saknar moraliska och sociala spärrar och ändå vill de rättfärdiga sig att de utsätts för struktuell diskriminering och fördomar? En gång blev jag ett offer för ett fulspel av en romsk kvinna och p g a detta mådde dåligt under en lång tid. Hon utnyttjade min beroendeställning av en annan människa. Denna person var och är ingift i en romsk familj som alltid har varit lobbyister för romernas sak och rättigheter. Dom är dessutom fula mot andra romer. Kommer ni ihåg ett fall som blev rikskänt hur två romska unga kvinnor agerade hallickar mot en förståndshandikappad romsk tonårsflicka som tvingades att prostituera sig och de tog alla pengarna.

 7. Fanskapet säger att hon arbetar mot fördomar mot romer så torskar hon för brott mot äldre, den största sk fördomen mot romer.

 8. Stenbock kan skryta med att bo granne med ett stort antal av dessa ”stackars” zigenare.
  Men det vet ni redan,som följt bloggen sedan länge.Alltså ingen nyhet som den bild från Kapellet i Ängelholm från i går,där detta folkslag stal hela kopparbeklädningen¨,när vi andra firade Nyår…
  Vet att när deras bilar saknas ute på gatan vet jag att det någon dag efter kommer en notis om inbrott i västra Skåne….. 🙁

  • Till er två som ogillade mina rader:
   Normalt skryter jag inte över grannskapet med ”dessa stackars EU medborgare”,
   Läste också att hela sju (7), troligen av samma art damer,var inblandade i en rad brott i Linköping, och nu sitter i polisens förvar !!

 9. Erik Ullenhag (L) fd integrationsminister (5 oktober 2010–3 oktober 2014) har väl skingrat alla tvivel genom att bl a säga:

  ”Romer och resande är människor som i minst 500 år har varit med och skapat det som idag är Sverige” (Publicerades den 8 sep. 2014)

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=6s3HElwkYGA&w=560&h=315%5D

  Ullenhag är för närvarande Sveriges ambassadör i Jordanien och måste väl i den befattningen vara sanningsenlig i all sin kommunikation med värdlandets muslimska företrädare.

 10. Har man fötts upp i ett Smålänskt samhälle med årlig frimarknad sedan 60 talet och därmed zigenare med spåtält och husvagnar. Samhället har 3500 invånare och har en väldigt låg brottslighet och med 4 frikyrkor plus statskyrka men av någon oförklarlig anledning sker stölder av hundar och inbrott just den tiden, fantastiskt att invånarna blir kriminella just i den veckan när besökarna kommer från angränsande kommuner och småorter. Far var polis så jag vet att det inte var våra grannar som gick bananas. Tom Bankerna skärpte säkerheten just den veckan. (Jobbade på bank som anställd) Har inte drömt.

 11. ”Thereza Eriksson, 40, som kallar sig själv romsk aktivist”…..och är förmodligen avlönad med svenskens skattekronor…
  Vad skall man säga.. kanske…nåt om zebror o ränder….

 12. Jo Jo Z generna sitter i. Att ge sig på gamla människor är ju en Z specialite. Så lågt man kan komma- Skit o lögnpressen kommer troligen att tiga om detta.

 13. Hon kanske skulle arbeta mer för riktiga problem i det Svenska samhället istället.
  Våld och bedrägerier från romer mot Svenska pensionärer.
  Tvångseriliserings programet var främst för att skydda det Svenska folket mot dessa brott.
  Idag skyddar staten denna grupp och ger den en särställning och straffrabbat pga sk oföretter gågna av samhället.

Kommentera