Jägare chockade efter polisens helikopterinsats

INRIKES. En grupp på åtta jägare i Dalarna som vistades vid en jaktstuga för att placera ut saltstenar överraskades under helgen av en polisinsats med helikopter och beväpnade poliser på snöskoter. Insatsen beskrivs av jägarna som brysk och polisen är förtegen om händelsen, rapporterar Jaktjournalen.

Arkivbild Polishelikopter Foto Kenny Lex CC-licens

Dalarnas tidningar rapporterar bakom betalvägg om en hårdhänt polisinsats mot jägare vid en stuga i skogarna utanför Orsa som lämnade männen i chock, förvåning och ilska. – Det var så jävla kränkande. Just att de hade bestämt sig för att vi var skyldiga när de går in med sånt övervåld, säger en av männen som var på plats under insatsen.

Mannen uppger att han blev nerbrottad i ett dike av tungt beväpnad polis och anklagad för onykterhet, vilket senare visade sig vara felaktigt efter ett nykterhetstest på polisstationen i Mora. Hans nycklar togs i beslag och även hans hem undersöktes utan att mannen visste om familjen var hemma eller inte. Mannens hund lämnades vid stugan och efter att insatsen avbrutits abrupt fick han till slut hjälp av polis från Falun att ta sig tillbaka till stugan för att hämta hunden. De gick in som om de väntade att vi skulle skjuta, säger en av de drabbade.

Insatsen, som genomförs samtidigt som rättegången mot den jaktbrottsanklagade Karl Hedin pågår, har väckt stor ilska bland jägare. Övervåldet mot just jägare har kritiserats tidigare, bland annat efter insatsen mot ett annat jägarhem i Dalarna 2019 där insatsstyrkan i Bergslagen slog till mot ett hus där en kvinna och hennes fyraåriga dotter skrämdes av tungt beväpnad polis.   

Polisen är förtegen kring insatsen och lämnar inga svar kring varför man gick in med så stora resurser. Man kommenterar inte heller om det fanns misstankar om tjuvjakt.

-Pettersson säger att polischeferna verkar ha mer resurser för att jaga jägare än mördare och våldtäktsmän…

Pettersson jagar inte och har aldrig träffat någon polis i skogen men möter då och då vildsvin.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Jägare chockade efter polisens helikopterinsats

 1. Ser ingen större skillnad på de poliser som ingick i insatsen och de vildsvin du ser i skogen Pettersson.

 2. Hur kan polisen ställa upp på något sådant här?

  Har dom slutat tänka helt och hållet?

 3. Ja ja man får väl förutsätta att jägarna inte hade med sina vapen för att lägga ut saltsten ???

 4. Sådana insatser vill vi se i rosengård och liknande getton. Där finns ju anledning.
  Märkligt att man missar målet hela tiden. Vad är det för imbecilla idioter som är polischefer ?

 5. Om en grupp jägare befinner sig i en jaktstuga som förmodligen ligger ute i skogen vem har då tipsat om jägarnas närvaro där ? Har man haft span liggandes i buskarna ? Om så vore borde man väl se att dom sysslade med viltvård och inte med tjuvjakt.Väldigt märklig insats det här.Nu vill jag höra vad oraklet Leif GW Persson har att säga om det här som själv är jägare.

 6. Detta görs garanterat på order ifrån samma gäng som tycker att kulturberikning av ”vinsten för samhället” är såååååå bra.
  Och då för att få bort bra svenskt folk med vapen, som kan framöver ( när Sverige total kapitulerar inför den så fina, fredliga, vänliga islamiseringen av Sverige ) agera mot det hemska som sker och kommer att ske.

  Diktaturer är planerad och ska genomföras, alla svenskar ska göras tandlösa och apatiska inför islamiseringen, allt enligt agendan av de hycklande falska landsförrädarna som styr.

 7. Det är säkrare och bekvämare att slå till mot och trakassera svenska jägare än kriminella utlänningar i gäng.
  Bråkar du med gängen kanske de kommer hem och skjuter sönder ditt hus.
  En svensk jägare blir mest upprörd och kanske skickar en anmälan till JO.

 8. Perfekt, landet drunknar i kriminalitet,,
  passande att göra razzia på jägare/skogsödla.

 9. Hedin historien liknar mer och mer personförföljelse och visar hat mot en besutten person, är hela polisledningarna i Västmanland och Dalarna socialister?
  Det här måste anmälas och utredas för som här beskrivet får det ju inte gå till, liknar Nordkorea och forna Sovjetunionen.

  • Det är möjligt för Dan Eliassons uppdrag var inte att få fram en mer effektiv polismyndighet utan att säkerställa att alla poster är tillsatta med personer med partibok och som har en obrottsligt lojalitet till värdegrunden/partiet.

 10. Greta! Förstår du hur fel du har och att du borde åtalas för hets mot folkgrupp då du gör liknelsen?

 11. Citat:

  -Pettersson säger att polischeferna verkar ha mer resurser för att jaga jägare än mördare och våldtäktsmän…

  Självklart måste det prioriteras utgånde från vad som är verkligen viktigt.( och politiskt lämpligt)

 12. Det är mycket skumt i hela den här historien mot en grupp jägare, inklusive de pågående rättegångarna.

 13. Detta händer även i USA som har mer liberala vapen lagar än här i Europa. Det handlar bara om att staten visar sin makt gentemot vanliga medborgare. Det finns inte den minsta antydan att de skulle något liknande mot den organiserade kriminaliteten. Dom skulle aldrig våga göra detta, dom vet att det skulle skjutas skarp från de kriminella.

 14. Pettersson
  Vad gör vildsvinen, springer iväg eller kan de vara aggressiva.
  Förövrigt skall all brottslighet stävjas från felparkering till mord.
  Straffen avskräder inte tillräckligt nuförtiden, så de bör höjas.

  • Vildsvinen flyr. Suggan på bilden piskade med svansen när hon mötte mig och det var nog ingen trevlig syn för grisen, så den vände och flydde.

 15. Jägarna är huvudsakligen svenskar så man slipper rasistanklagelser när man jagar dem vilket kan förvarför de prioriteras.

Kommentera