Misstänkt terrorist ska mista sitt danska medborgarskap om han fälls


TERRORISM. En 28-årig invandrare, skriven i Köpenhamnsområdet anklagas för att ha rekrytera en man till Islamiska staten i Syrien år 2013. Enligt åtalet hade den 28-årige mannen kontakt med rekryteringen under en kort period 2013 bland annat via Facebook. 28-åringen uppmuntrade, planerade och förmedlade kontakt med en medlem i terrororganisationen Islamiska staten, som hjälpte rekryteringen till Syrien 2013, där han gick med i Islamiska staten som en så kallad ”fighter”, skriver Den Korte Avis.

”Det är vår uppfattning att den anklagade hjälpte de rekryterade till Syrien. Här anslöt sig de värvade till Islamiska staten, där han fick utbildning, instruktion och utbildning i bland annat vapenanvändning och bombningar i syfte att begå terrorism, säger Lise-Lotte Nilas, åklagare i Köpenhamn.

28-åringen åtalas för brott mot avsnitt 114 c, underavsnitt 1, delvis försök till detta. Han anklagas också för medverkan i strid med strafflagen § 114 d, stycke. 3. Ärendet kommer att behandlas som en juryrättegång eftersom åtalet kommer att gå efter en dom på mer än fyra års fängelse.

En ansökan lämnas också in för återkallande av dansk medborgarskap och utvisning från Danmark med ett permanent förbud mot inresa. Ärendet ska äga rum vid Köpenhamns tingsrätt och börjar den 8 juni 2021. Pressmeddelande

-Pettersson säger att indragna medborgarskap har diskuterats i minst tio år men inget händer i Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Misstänkt terrorist ska mista sitt danska medborgarskap om han fälls

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: