Stäng

Europadomstolen: det är rätt att ta medborgarskapet för islamister

ISLAM. Europa­domstolen för mänskliga rättigheter har nyligen kommit fram till att det är rätt att ta medborgarskapet från jihadister. Rättsfallet som domstolen prövat gäller en man född i Sudan som kom till Storbritannien som barn och som blev brittisk medborgare år 2000. År 2009 greps mannen misstänkt för brott, men släpptes mot borgen. Medan han var på fri fot flydde han landet och reste tillbaka till Afrika.

Där tog han sig först till Somalia och anslöt sig till den islamistiska terrorgruppen Al-Shabaab innan han reste vidare till Sudan. Sommaren 2010 fattade dåvarande inrikes­minister Theresa May beslut om att mannens medborgarskap skulle dras in och att han inte var välkommen tillbaka till Storbritannien.

Den sudanesiske mannen kände sig orättvist behandlad och vände sig till domstol för att få tillbaka sitt medborgarskap. Samtliga brittiska domstolar har avfärdat mannens krav. Till slut vände sig sudanesen till Europadomstolen för mänskliga rättigheter. Bland annat anförde han att han är uppväxt i Storbritannien, att han har sin familj där och att hans fall inte fått en rättvis prövning eftersom han förvägrats inresa till Storbritannien och vara på plats under förhandlingarna.

EU-domstolen har nu slutgiltigt avgjort fallet och avslår mannens överklagan på samtliga punkter. ”Beslutet att beröva honom medborgarskapet är inte oproportionerligt mot den legitima målsättningen att skydda allmänheten från hotet från terrorism”, heter det i domen.

Enligt The Guardian väntas domen uppmuntra brittiska myndigheter att dra in medborgarskapet för fler terrorister. Från sommaren 2010 fram till förra sommaren berövades 33 terrorkopplade individer sina brittiska medborgarskap, en takt som nu kan komma att snabbas upp.

-Pettersson ser att 33 ”britter” förlorat sitt medborgarskap och undrar hur många ”svenskar” som fråntagits sitt svenska medborgarskap i flathetens land…

Europadomstolens beslut som PDF

18 reaktioner på “Europadomstolen: det är rätt att ta medborgarskapet för islamister

 1. Eftersom islam, i grunden (koranen) är ett hot mot vårt fosterland så borde islam vara förbjudet i Sverige. Islam är ingen religion, det är en sekt med avsikt att ta över världen.
  = Kan inte gå under ”religionsfrihet”.

 2. inte bara JIHADISTER…samtliga som dyrkar ALLAH
  …de hör inte hemma i civiliserade samhällen…undrar
  hur lång tid det skall behöva ta, innan Europeer inser
  detta?…ut me asen, med huvet före!!!

  1. ISLAM är en MÖRDARSEKT…visst, det finns
   muslimer som inte själva vet va Islam ”står för”
   (de kan inte sin Koran)!..dud (blindgångare),
   som vilken dag som helst kan brisera…
   Du måste skämta Valter?

  2. ”valter”!
   Inte när den drabbar andra privata människor, omgivning och hela landet.
   Att ”tro” är bara uttryck för att man inte vet och inte förstår.
   När dessutom denna svaga del av hjärnan (den som normalt, enligt evolutionen, analyserar verkligheten omkring oss och ger oss direktiv om logiskt handlande) är korrumperad av att ”tro” så fungerar vi inte fullt ut som evolutionen skapat människan.
   ”Tro” är alltså inte ett privat värde;
   Olika ”tro” har dock olika samhällspåverkan: Jämför islam och
   Buddismen, t.ex. = resultatet ger lite olika utslag i samhället.

 3. Kommer det att ske i Sverige? Fastän vi är snabba på att följa EU-direktiv så är nog kärleken till Islam större bland våra s.k makthavare.
  Kan någon nu levande, född före 1950, begripa detta?
  Svaret är nej!

 4. Den svenska regeringen överklagar säkert beslutet eller släpper in honom i Sverige som flykting.
  Umeå kommun lär vara duktiga på att ta emot islamister och ”avprogrammera” dem enligt Alice Bah-Kunke.

 5. Exempel på brott som automatiskt ska leda till indraget medborgarskap/upphållstillstånd samt livtids utvisning UTAN pardon: Mord, dråp, misshandel, rån, bostadsinbrott, hemfridsbrott, inbrott i bil, våldtäkt, kidnappning, stenkastning på blåljuspersonal, mordbrand (även bil), försöka hindra eller ofreda besökare på allmän plats mm.

   1. om vi inte släpper in asen, begår de inga
    brott i Europa…hur svårt kan det vara?
    …de har ju erkänt att de är muslimer,
    precis samma sak som de erkänner
    sig vara mördare
    …helt o.k. ifall de sköter detta på sin
    hemmaplan…inte här!

 6. Dra in medborgarskapet för alla som fick det utan att kunna svenska bra, som hade/har fängelsestraff på sina konton och som inte kunde/kan försörja sig själv.
  De med ovillkorliga fängelsestraff (även korta) utvisning så långt det bara går. Muta hemländerna om de vägrar ta emeot sina egna annnars livstids internering under väldigt enkla förhållanden (inte till en kostnad som idag på 1-2 miljoner per fånge per år).

  1. Ulli,
   tänk om ”BARA” migv. kunnat följa de riktlinjer som gäller när de som ansöker om PUT i detta land inte kan få det om de ”REDAN SÖKT I ETT ANNAT LAND INOM EU” !!!
   Enligt dessa regler ska de utvisas till FÖRSTA LANDET DE KOMMIT TILL INOM EU !!!
   Har denna regel vunnit lagakraft i sveariket ????
   Knappast märkbart, annars skulle troligen 100% av de som kom under 2015-2016 blivit UTVISADE !!!!!!!
   Tror inte att det händer men hoppas………..

Kommentera

%d bloggare gillar detta: