Att ta medborgarskapet från terrorister är billigt och effektivt

ISLAM. Erik Nord är polis och chef i polisområde Storgöteborg, han twittrar från sin yrkesroll: Att återkalla IS-terroristernas svenska medborgarskap är en del av lösningen. Enklare, billigare och mer träffsäkert än att åtala dem i svensk domstol. IS-terroristerna det verkliga hotet. 

Erik Nord anser att IS-terrorister bör slängas ut och att Sverige bör återkalla medborgarskapet, skriver GT. – Vi är för mjuka mot de här terroristerna, säger Nord.

Polischefen tror att färre skulle ha åkt iväg på terrorresor om det funnits en risk att bli av med medborgarskapet. Han menar också att barn som är svenska medborgare ska få komma tillbaka – utan sina föräldrar om föräldrarna deltagit i terrorverksamheten.

– Men det måste den som tar med sin familj och åker ner och utövar terroristverksamhet väga in i sin egen personliga affärsplan. Så enkelt är det, säger Nord.

Göteborgs-Posten

Erik Nord har haft en del kloka synpunkter tidigare, bland annat att det är dom media kallar “motdemonstranter” som är problemet.

Erik Nord har även för flera år sedan föreslagit indragna medborgarskap, liksom moderaterna gjorde för tio år sedan, även socialdemokraterna har diskuterat detta men våra politiker verkar ha viktigare saker att ägna sig åt.

Om Erik Nord på bloggen…

– Pettersson har noterat att frågan om medborgarskap tas upp då och då, men inget händer. Detta trots att Sverigedemokraternas förslag i vissa tider verkar ha haft en rejäl majoritet bakom sig.

Mina förslag:

 • Släpp inte in kriminella i landet
 • Är de här, ge dem aldrig permanent uppehållstillstånd
 • Har de fått uppehållstillstånd ge dem inte medborgarskap
 • Utvisa så många som möjligt, obligatorisk utvisning ska gälla vid brott över en viss nivå
 • Medborgarskap ska kunna dras in om de delats ut på felaktiga uppgifter, genom mutor, hot  eller om de hotar Sveriges säkerhet.
 • De som har dubbla medborgarskap, överväg att dra in det svenska.
 • Alla som söker asyl ska informeras om att om du ljuger om identitet, bakgrund, ålder vid ansökan så kommer du att kastas ut när vi kommer på dina lögner. Ni vet väl att det inte är olagligt att ljuga om sin bakgrund i Flathetens land.
 • Sammanfatting ut, ut, ut för alla som inte sköter sig och ljuger…

Det finns även riktigt rejäla förslag: Brittisk minister: enda sättet att ta itu med islamister är att döda dem

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Att ta medborgarskapet från terrorister är billigt och effektivt

 1. Alla andra länder utom Sverige skulle jag väl tro gör mer eller mindre som dessa förslagen men i Sverige vill man inte, allla varningar har bara avfärdats som “rasism”, “populism” eller “högerextremism”. Har lite svårt att tro att våra poltiker vill ha något billigt och effektivt sätt mot terrorister, då man t.ex väntade med att kriminalisera terror-resor tills det var för sent.
  När det gäller svensk invandringspolitik verkar man för övrigt ha strävat efter att göra den så irreversibel som möjligt.

 2. Ser på serien “The tunnel”, som är baserad på serien “Bron”. “The tunnel” speglar Frankrike och Storbritannien och är patetiskt. Människor får snatta i butiker bara för att de kommer från Menaland och den som griper in är rasist. Det är ett märkligt budskap i serien, men det är ju en direkt spegling av Europa idag. Det finns parallella lagar för så kallade flyktingar. De har rätt till allting, tydligen t o m att begå brott, enligt många. Bedrövligt!

 3. För varje attentat som dessa återvändande idioter kommer att ställa till är den Svenska regeringen medskyldig, för varje dödsfall som kommer att ske bär Löfven regeringen en medskyldighet!
  Precis som när terroristen Akilov dödade flera stycken i Stockholm, men
  där kan dom inte ens se till att den massakrerade flickan Ebbas grav som blir skändad dag efter dag av en som aldrig skulle gå lös på gator o torg? Skrämmande!

 4. Kommer naturligtvis aldrig att hända i det trygga och heligt mångkulturella Sverige, det skulle självklart strida mot de mänskliga rättigheterna som Sverige alltid hänvisar till när det gäller ICKE skötsamma hederliga och arbetande svenskar !

 5. Nu togs tyvärr möjligheten att återkalla utdelade medborgarskap i och med 1978 års förändring av regeringsformen. Därför är det viktigt att ta bort riksdagens möjligheter att förändra grundlagarna utan folkligt stöd. Det finns två sätt att bekräfta en grundlagsändring, genom ett till riksdagsbeslut efter allmänna val eller genom folkomröstning på valdagen. Det första alternativet bör tas bort.

  Eftersom 1970-talets riksdag har frånhänt oss möjligheten att på juridisk väg förhindra terrorister att återvända kan vi kanske ta till mer intrikata metoder. Då de flesta, om inte alla, av dessa terrorister har lurat sig i i Sverige utan minsta bevis på identitet kan vi använda det emot dem. Det finns med andra ord inga bevis, pass ID-kort, fingeravtryck, DNA eller liknande, att de är de som de utsagts sig vara och därmed kan Sverige hävda att de inte är de som de hävdar att de är.

  Vår nya inrikesminister, Mikael Dumberg, vill lagstifta om teleoperatörers skyldighet att lagra trafikdata efter nedslaget i EU-domstolen och det vill han att det ska gå snabbt. Jag finner det märkligt, egentligen inte, att man med sådan frenesi och raskhet hanterar ett ärende som har sitt ursprung i en EU-dom från 21 december 2016 medan man inte kan hantera IS fastän al-Qaida har varit känt sedan 2004.

Kommentera