I jakten på Ebba Busch är sanningen bara till besvär

MEDIA. Efter ett flera månader långt mediadrev mot Kristdemokraternas ordförande Ebba Busch börjar vi närma oss sanningen om hennes husaffär. En sanning som inte är särskilt smickrande. För medierna. Enligt Aftonbladet finns en Facebook-tråd som startades tio dagar innan Expressen började veva om husaffären, där ”två personer i Esbjörns närhet” diskuterar att gå till ”pressen”.

Steget Efter

Aftonbladet citerar ett inlägg: Om köparen är en så känd person borde väl underlätta! Om saken blir känd i media kanske gör henne mör. Sannolikt värre för henne bli framställd i dålig dager än genomgå juridisk process.

Facebooktråden startades av den kvinna som har ansökt om att bli Esbjörns gode man. Hon skriver bland annat: Nu har fallet även fått riksspridning och det blir nog så att hon backar från att dra mannen inför rätta som hon hotat med.

Även Johann Binninge, som senare blev Esbjörn Bolins juridiska ombud, deltar i konversationen. Det som kunde anas redan från början, att denna cirkus var iscensatt av personer som har intresse av att tvinga Ebba Busch att dra sig ur fastighetsaffären, är vid det här laget tämligen uppenbart.

I detta värv har journalisterna, med några få, hedrande undantag, varit villiga redskap, väl medvetna om vems ärenden de sprungit, vågar jag påstå. Som det heter: varför kolla en bra story?

Ovanstående är början på Mats Skogkärs blogginlägg, läs vidare…

-Pettersson säger att det finns anledning till medias låga förtroende hos allmänheten…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

29 thoughts on “I jakten på Ebba Busch är sanningen bara till besvär

 1. Slaskmedia har inget som helst intresse i gubbens öde. Ej heller huset eller tomten. Ovanstående s.k. argument är ju bara svepskäl för att komma åt Ebba. Men varför blev det plötsligt så viktigt att ge sig på henne nu då ? Jo, det är ytterligare ett svepskäl för att indirekt få hacka på Jimmie. Ebba har ju i viss mening närmat sig SD och det kan inte den diktatoriska delen av media acceptera. Såzzarna har ju tydligt deklarerat att de i fortsättningen, i huvudsak, skall ägna sig åt smutskastning av SD – i brist på egen politik. Inte mycket att vara stolt över faktiskt. Vi har ju facit på åratal av ständiga misslyckanden. Kanske tom. MEDVETNA missgrepp för att blidka de islamister som man ”Aldrig Kommer Att Kritisera”. Denna form av smutskastning måste ju naturligtvis media haka på eftersom såzzarna och media sitter i knät på varandra.

 2. Har personligen aldrig röstat på KD. Finns det personer som tidigare röstat och nu slutar för ett kommunistdrev är det inte mycket till väljare att ha.

 3. Bryta ett köpeavtal av säljaren är helt möjligt men det kostar oftast ett skadestånd, om inte det finns med är det helt enkelt ett dåligt skrivet kontrakt..

  • Nej, en säljare kan aldrig bryta ett giltigt avtal. Exempel på ogiltiga avtal är gravt nedsatt kognitiv förmåga eller ocker. Har köpet gått rätt till kan köparen, som i detta fall, vända sig till tingsrätten för fastställande av äganderätten och efter tingsrättens beslut till kronofogden om begäran om avhysning.

   En köpare kan däremot bryta ett avtal men kan då räkna med att bli skadeståndsskyldig.

 4. Hoppas nu att Ebba går ihop med Sverige vänligt parti, för gemensam kraft mot de hycklande falska knäböjande Socialdemokratiska media knähundar.

  Bort med media som gör allt för att Sverige och svenskarna ska förnedras och sanningen ska döljas. 🤮

  Ebba…lämna de hycklande falska förrädarna och kom till oss Sverige vänner. 🇸🇪
  Ebba du är värd så mycket mer 🤗, än de falska 🐀 🐀 som är runt dig och smutskastar dig. 😠

  • Skulle jag röstat nästa gång hade jag röstat på Kristdemokraterna men det ska jag inte.

 5. Att beskriva ett fallfärdigt ruckel som ingen har brytts sig om de senaste femtioåren på en vanlig tomt igenväxt full med bilvrak och bråte som en släktgård bara där har det spårat ur.
  Släktgård hur oärlig kan en person som vill kalla sig journalist bli.

 6. Tack Pettersson för fakta, den har undanhållits av de flesta skribenterna i jakten på Ebba Busch.
  Ska KD som parti lida för vad ledaren köper eller inte, svensk journalistik är långt under lågvattennivån i fråga grävande och publicerande av fakta.
  Om inte Ebba vinner det här, då är vi ute på mycket tunn is.
  Drivkraften till hela historien är förmodligen belackarnas rädsla för SD, hon käkade ju köttbullar tillsammans med Jimmie Å.

  • Javisst är det rädslan för SD, dom vet att SD haft rätt, och
   stått för det i alla år, därför den enorma skitsnackarkampanj
   som dessa partier kört igång,kort sagt dom har inga
   lösningar på dom problem som dom själva skapat.

   Riktigt patetiskt blir det när Sossar o Centern som båda
   hade starka anknytningar till Hitlers gäng under v.k
   skyller ett parti som kom till på 70 talet för nazister!

   Ynkligt!

 7. Husköp eller inte.
  Jag hoppas ändå att valmanskåren lyfter ut kådispartiet ur Riksdagen.
  Min uppfattning är att de är falska och onödiga.

   • Nä, jag brukar kalla mig för enbart Tomas. Med en punkt efter.

    Åsså kopplar jag en länk så att signaturen blir blå.

    En annan kallar sig för också Tomas. Utan punkt efter och utan att koppla till någon länk.

    Då jag var yngre kallades jag ibland privat för Tomas tvivlaren p.g.a. min obenägenhet att bara gapa och svälja påståenden i debatten, m.m.

    Med vänlig hälsning / Tomas.

   • Och ändå verkar du ha svalt lögnpartiernas sagoberättelser
    med hull ohår?

  • Tyvärr är jag på samma linje som du ang detta, att de är falska och p,g,a detta onödiga.

 8. Politisk förföljelse kanske man ska kalla det. Jag har sett tidigare artiklar och rubriker men också saknat fakta. Mannen vill omyndigförklara sig i bara den affären men inte för gott. Det är väl försök till bedrägeri? Tomten ser ut att vara en sanitär olägenhet, huset ett ruckel med veranda drabbad av jordbävning. Mannen har tydligen gjort märkliga övertagande av fastigheter. Det är handpenning med i bilden. Hoppas det inte ligger fler hundar begravd i härvan.

 9. En ny spekulant har dykt upp,som är villig betala några 10- tusenlappar mer…
  En grundpelare i livet. Skriv aldrig under något,utan att tänka på följderna.
  När hans familj fick kännedom om vem som var köpare,trilla tioöringen ner,att här kunde mjölkas ut betydligt mer….
  Tråkigt för Busch att Abzurdien nu har en korrupt nämndemanna-skara,och tillika partiska V-domare !

 10. Vad hände egentligen vid ”köpet”? Inga vittnen? Ingen mäklare inblandad?
  Om ingen bevittnade underskrifterna så gäller dom väl inte??

  • Självklart gäller underskrifterna. Det är själva grunden för avtalslagen. T.o.m ditt ord gäller i avtalslagen.

   • Hej Niklas R !
    Jag tror t.o.m. att du skall vända på det.
    Det är ditt ord som gäller enligt lagen och vår tradition.

    Avtalet på papper med underskrifter är dokumentation av det muntliga avtalet som är grunden.
    MVH / T.

   • Fastighetsöverlåtelser regleras i Jordabalken och av den framgår att det är bara skriftliga avtal som uppfyller formkravet som gäller. Ett köpeavtal är bindande för båda parter även om köparen ensidigt kan häva avtalet men kan då bli skadeståndsskyldig.

    Muntliga avtal, muntliga anbud och till och med skriftliga anbud har ingen rättsverkan. Ett giltigt köpeavtal ska innehålla säljarens namn, köparens namn, objektbeteckning samt avtalat pris. Köpebrevet, det vill säga beviset på att affären är slutförd, ska dessutom bevittnas av två personer. Man kan ta snabbspåret att köpeavtalet bevittnas och det gäller då som köpebrev och registreras hos inskrivningsmyndigheten.

   • När det gäller fast egendom så gäller endast underskrivna kontrakt.

  • Kontraktet gäller, det förnekar ingen. Det är på fyra sidor och undertecknat som man
   ska inkl vittnen.

   Problemet är att Esbjörn och/eller hans släktingar har ångrat sig.

   Esbjörn har inte betalat tillbaka handpenningen på 390.000 som Ebba betalade i augusti 2020.

   I morgon tisdag börjar rättegången.

  • En väninna till EB, troligen samma som efterhörde med Esb om fastigheten var till salu, var med när kontraktet skrevs under i fastigheten. Köpeavtal behöver inte bevittnas, däremot krävs att fångeshandlingen (köpebrevet) är bevittnat av två personer. Detta skulle ha skett på Swedbank i Uppsala i mitten av september men Esb dök aldrig upp.

   Esb ville inte ha mäklare. Om det var av snålhet eller för att inte gamarna runt honom skulle på reda på husaffärer är oklart. EB anlitade dock en mäklare för så kallat skrivuppdrag, det vill säga tog fram köpekontrakt och köpebrev på de uppgifter som Esb och EB kommit överens om.

 11. Så länge en politisk motståndare elimineras är orsaken och sanningen irrelevanta.
  Det är grundläggande socialistiskt tänkande.

 12. Stå på dig Ebba Vänsterns media drev går inte hem i dom vanliga folkgrupperna……

Kommentera