Socialdemokraterna är farliga för Sverige, i 16 år har de motverkat skärpta terrorlagar, men…

BROTTSLIGHET. Oavsett vad man tycker om Paolo Robertos och andras eskapader kan vi inte ha en regeringen som är så svag att en nyhet i pressen om en så kallad kändis leder till ett omedelbart beslut från regeringen. Det är samma regering som inte lyckas hindra ”svenskar” att åka och mörda och våldta för kalifatet eller straffa dem när de kom ”hem”. Det är otroligt oseriöst och farligt. 

Justitieminister Morgan Johansson (S), borde slå näven i golvet mot denna populism i stället väljer han att leda idiotin och spä på politikerföraktet. Bild från Wikipedia
Steget Efter
  • TIDIGARE 2019-08-18. Är socialdemokraterna farliga för Sverige? I 16 år har de motverkat skärpta terrorlagar

TERRORISM. Är socialdemokraterna farliga för Sverige? I 16 år har S motverkat skärpta terrorlagar. Nu är det dags igen.  Justitie-och migrationsminister Morgan Johansson (S) försvarar regeringens förslag om att förbjuda samröre med terroristorganisationer efter Moderaternas kritik.

Ledarsidorna.se

Justitieministern hävdar att ett förbud mot deltagande i en terroristorganisation enligt Lagrådets invändningar skulle riskera att strida mot skyddet av föreningsfriheten. – Det vi nu går fram med, det är som vi bedömer det, så långt vi kan gå inom ramen för grundlagen, säger Johansson till Ekot och kompletterar, som Lagrådet tolkat föreningsfriheten. Och problemet är att om vi skulle gå emot Lagrådet i en grundlagsfråga, så är risken stor att domstolarna inte kommer att döma efter lagen.

Moderaterna anser att regeringen borde ha tagit ett steg längre och även förbjudit deltagande. Förslaget innebär i nuläget att det skulle bli otillåtet att exempelvis arrangera möten eller ordna transporter åt en terroristorganisation.

Johan Ingerö twittrar och är inte så imponerat: Så du kunde förbjuda rökning på krogen men inte deltagande i en terrorsekt. Vi hade alltså kunnat ersätta dig med en luftrenare och fått samma resultat för en billigare peng?

S-logik: Det gick att gå emot lagrådet med gymnasieamnestin för vuxna afghanska män i gymnasiet bland barn/ungdomar med miljardkostnader. Det går INTE att gå mot lagrådet med terrorlagstiftning för Sveriges och svenskarnas säkerhet.

Rektor Hamid twittrar: Du milde. I Sverige är deltagande i terroristgrupper skyddad av föreningsfriheten. Gå med i IS likställs med att hänga på lokala syjuntan. Tänker någon endaste politiker göra något åt detta? Nog! Det är nog nu med politiskt tjäbbel och pajkastning. Agera!

Enligt Brottsbalken 2 kap 23 §, 24 § och 24 §

23 §   Yttrandefriheten och informationsfriheten får begränsas med hänsyn till rikets säkerhet, folkförsörjningen, allmän ordning och säkerhet, enskildas anseende, privatlivets helgd eller förebyggandet och beivrandet av brott. Vidare får friheten att yttra sig i näringsverksamhet begränsas. I övrigt får begränsningar av yttrandefriheten och informationsfriheten göras endast om särskilt viktiga skäl föranleder det.

24 §   Mötesfriheten och demonstrationsfriheten får begränsas av hänsyn till ordning och säkerhet vid sammankomsten eller demonstrationen eller till trafiken. I övrigt får dessa friheter begränsas endast av hänsyn till rikets säkerhet eller för att motverka farsot.

Föreningsfriheten får begränsas endast när det gäller sammanslutningar vilkas verksamhet är av militär eller liknande natur eller innebär förföljelse av en folkgrupp på grund av etniskt ursprung, hudfärg eller annat liknande förhållande. Lag (2010:1408).

25 §   För andra än svenska medborgare här i riket får särskilda begränsningar göras genom lag i fråga om följande fri- och rättigheter:
1. yttrandefriheten, informationsfriheten, mötesfriheten, demonstrationsfriheten, föreningsfriheten och religionsfriheten (1 § första stycket),
2. skyddet mot tvång att ge till känna åskådning (2 § första meningen),
3. skyddet mot kroppsligt ingrepp även i annat fall än som avses i 4 och 5 §§, mot kroppsvisitation, husrannsakan och liknande intrång, mot intrång i förtroliga försändelser och meddelanden samt i övrigt mot intrång som innebär övervakning och kartläggning av den enskildes personliga förhållanden (6 §),
4. skyddet mot frihetsberövande (8 § första meningen),
5. rätten till domstolsprövning av frihetsberövande av annan anledning än brott eller misstanke om brott (9 § andra och tredje styckena),
6. offentligheten vid domstolsförhandling (11 § andra stycket andra meningen),
7. författares, konstnärers och fotografers rätt till sina verk (16 §),
8. rätten att driva näring eller utöva yrke (17 §),
9. skyddet för forskningens frihet (18 § andra stycket), och 10. skyddet mot ingrepp på grund av åskådning (21 § tredje meningen).

-Pettersson är inte jurist men antar att möjlighet att ändra lagen finns men viljan saknas av någon anledning…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Socialdemokraterna är farliga för Sverige, i 16 år har de motverkat skärpta terrorlagar, men…

  1. Är det tillåtet att sälja knark på gatan i Sverige? Nej. Är det tillåtet att köpa? Nej.
    Är knark farligare än sex? Svar ja. Är det tillåtet att sälja sex? Ja
    Är våra politiker dumma? Nej
    Finns det inte minst ett ja och ett nej för mycket i texten ovan?
    Gissa vilka?

  2. Pedofili, prostitution och sexköp, det var ingredienserna i den s k ”Geijer-affären” (bordellhärvan).
    Minst en (S)- märkt minister uppgavs involvererad.
    Det socialdemokratiska partiet uppvisade hela sitt artilleri i operation mörkläggning.

    Kan inte dra mig till minnes något pudlande eller skärpta lagar!

    Nu är det andra bullar!

    Med framgång har den politiska adeln lyckats reducera sitt förtroende till NOLL och INTET.
    Och först i ledet tågar den röda rosens hejdukar och visar hur man gör.

    Skamkänslor existerar inte, ej heller sanning och trovärdighet.

  3. Finns ett talessätt som passar in på regeringen ” silar mygg och sväljer elefanter”.

  4. Hörde just på P1 om maffian i Italien!

    Det finns skrämmande likheter med att
    socialdemokraterna har kontrakt med
    muslimerna!

    Är det någon mer som är rädd?
    Är Sverige på väg in i liknande kaos?

  5. Hela regeringen är farlig för Sverige. De sätter hela tiden utomstående före den egna befolkningen som ju betalar notan och även deras löner. Detta är INTE OK

  6. Fega och inkompetenta politiker vågar inte ta tag i otryggheten och dom ”farliga sakerna ” som drabbar oss alla.Då tillsätter man politiskt korrekta utredningar som utmynnar i absolut ingenting.När Paolo är ute på äventyr då ska det genast stiftas lagar.Varför har man inte gjort det tidigare när det gällt sexköpslagen ? Nu ska torskarna kastas i fängelse på vatten och bröd.Och varför har inte Sveriges feministiska regering krävt lagändring tidigar ? Hyckleri och åter hyckleri i vanlig ordning.

    • Du skriver två meningar och ingen av dem har du belägg för.
      Enbart svammel och hjärnspöken, med total odemokratisk inställning.
      Du dissar 20 % av svenska befolkningen.
      Förmodligen en gravt störd socialdemokrat !

  7. Jag är emot både sexköp och sexköpslag. Den senare dränerar resurser från bekämpningen av kriminella ligor. Man måste prioritera brottsbekämpning. Ju farligare, mer omfattande och fler drabbade måste gå före moralbrott, tankebrott och jakten på politiska motståndare. Läs Johan Westerholm hur en respekterad och välrenommerad svensk blev utsatt för falsk tillvitelse, fick löpa gatlopp i pressen och satt häktad utan grund: https://ledarsidorna.se/2020/05/misstankarna-mot-karl-hedin-oppnar-for-en-lex-hedin/

    Johansson är inte bara pygmé IRL, han är också mental och moralisk pygmé.

  8. Den styrande ”eliten” klafsar omkring i småttigheter men tar aldrig krafttag mot de verkliga problemen.

Kommentera