Regeringen får åter svidande kritik av Riksrevisionen

ARBETSKRAFTSINVANDRING. Riksrevisionen är en svensk myndighet under Sveriges riksdag med uppgift att granska den verksamhet som bedrivs av staten. Genom ett grundlagsskyddat oberoende granskar Riksrevisionen hur statliga medel används samt rapporterar om eventuella brister.

Riksrevisionen Wikipedia

Nu kommer det allvarlig kritik mot regeringen från Riksrevisionen i en ny rapport om hur människor exploateras som arbetskraft i Sverige. Det saknas politisk styrning för att komma åt problemet, menar Riksrevisionen. Myndigheten vill se en handlingsplan för att förhindra att människor som kommer till Sverige utnyttjas av arbetsgivare, att en myndighet får ansvar för frågan och att reglerna skärps, skriver Sveriges Radio.

– Pettersson säger att arbetskraftsinvandring av lågkvalificerad arbetskraft, handlar om några få saker. Klanmentalitet, fusk och brottslighet. Att inte någon av regeringskansliets nästan 5000 anställda varav många sakkunniga fattar det och protesterar är obegripligt. Sverige är ensamt i västvärlden om att välkomna lågkvalificerad arbetskraft från länder utanför Europa med öppna armar. Detta faktum i sig borde få någon att reagera.

Dagens regelverk innebär att en arbetstagare kan komma till Sverige för ett jobb med en lön på 13.000 kronor i månaden och ta med sig familjemedlemmar utan försörjningskrav. Det handlar om förtäckt bidrags och asylinvandring, och regeringarna, den förra och den nuvarande har känt till det i minst tio år.

År 2019 beviljades 42.233 uppehållstillstånd för arbete. I år med corona och stängda gränser är vi hittills uppe i 30.000. Inget land behöver så många pizzabagare och städare som Sverige trots en halv miljon öppet arbetslösa och minst lika många kvalificerade bidragstagare i landet.

-Pettersson noterar att regeringen tidigare kritiserats av Riksrevisionen för dålig miljöpolitik, usel migrationspolitisk, återvandringen fungerar inte, inga konsekvensanalyser osv.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Regeringen får åter svidande kritik av Riksrevisionen

 1. Riksrevisionen verkar vara den mest tandlösa myndighet vi har. De uppfyller inget annat syfte än att skapa arbetstillfällen åt sig själva

 2. Mötte nyss en gammal bekant på min promenad.

  Nej, hon har inte fått något sms. Har ju ingen mobil….
  Nej, hon kan inte handla online. Har ju ingen dator…

 3. Vår ”politiska elit” har säkert förstått det för länge sedan, men de tillhör generation ”det ordnar sig”, totalt förskonade från att behöva ta konsekvenser och ansvar.
  Ute i stora världen kan denna, politiskt initierade, exploatering av utsatta människor transformeras till ”human flyktingpolitik”, ”generös asylrätt”. Oroväckande i sig, eftersom man samtidigt reducerar ”flykting” och ”asyl” till ”vem som helst som vill komma till Sverige”.

 4. Regeringen får svidande kritik från Riksevisionsverket gång på gång.Tar dom till sig av det.Nej ! Försöker man ens att åtgärda det som kritiseras ? Nej ! Då kan man ju osökt undra varför man har detta verk ? Ett spel för gallerierna för att i ska tro att vi har demokrati att luta oss tillbaka på ? Ansvar verkar ha blivit ett okänt begrepp och lögner har blivit dom nya sanningarna.

 5. Hade blivit mer förvånad om det visat sig att den sittande regeringen gjort något rätt. Verkar skumt att regeringen ställer in vårens prov i skolan . Där missar de ett tillfälle att visa upp ett nytt “styrkeprov”.
  Här lagt märke till att politikerna dammat av “baklängesspråket” som man talade som barn på 50 talet.

 6. Här skulle alla tidningar verkligen göra nytta genom att ta upp det här problemet som förstasidesnyhet.
  Varje dag till Steffe och hans lekkamrater fattade att nu måste vi göra något annat än att lova en utredning.

Kommentera