Alla är överens men eländet med arbetskraftsinvandringen fortsätter

ARBETSKRAFTSINVANDRING. 119.568 personer beviljades uppehållstillstånd under 2019. Av dessa var 42.233 uppppehållstillstånd för arbete. Arbetskraftsinvandring av lågkvalificerad arbetskraft handlar om några få saker. Klanmentalitet, fusk och brottslighet. Att inte någon av regeringskansliets nästan 5000 anställda varav många sakkunniga inte har fattat det ‘r obegripligt.

Sverige är ensamt i västvärlden om att välkomna lågkvalificerad arbetskraft från länder utanför Europa med öppna armar. Detta faktum i sig borde få någon att reagera.

Dagens regelverk innebär att en arbetstagare kan komma till Sverige för ett jobb med en lön på 13.000 kronor i månaden och ta med sig familjemedlemmar utan försörjningskrav.

För några dagar sedan kom moderaterna med ett förslag om att begränsa arbetskraftsinvandringen, idag hänger S, MP, C och L på, men de vill som vanligt tillsätta en utredning i stället för att agera, skriver partierna bakom betalvägg på SvD Debatt”Det finns allvarliga problem med missbruk av reglerna för arbetskraftsinvandring”, skriver partierna.

LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson säger att det är ett tecken på att politikerna ”äntligen” ser bristerna i dagens system. För några år sedan yrade Karl-Petter om att invandrarna skulle ge super-ekonomi.

Till och med vänsterpartiet är med på tåget, i höstas sa Jonas Sjöstedt att arbetskraftsinvandring göder eko-brottslighet. 

-Pettersson undrar lite försynt varför ingen gjort något tidigare eller gör något på allvar nu? Sverigedemokraterna har varnat för problemet i tio år och lagt många bra förslag som röstats ned bara för att de kommit från SD. Är det vettigt att styra ett land på det viset.

Filmen från 2013

Minns ni det fina ordet gästarbetare, människor kom som gäster, arbetade, sparade pengar och åkte hem. Några stannade och assimilerade sig, deras barn blev svenskar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Alla är överens men eländet med arbetskraftsinvandringen fortsätter

 1. ”BARA EN IDIOT GÖR EXAKT SAMMA MISSTAG OM OCH OM IGEN, OCH FÖRVÄNTAR SIG OLIKA RESULTAT ”

  Hela världen skrattar åt Sverige och denna patetiska s.k ledning av Sverige.

 2. Det går inte att ha en regering som gör allt för att landet ska utarmas och självdö, det är som att driva en firma men vägra ta några jobb.

 3. Tillsätter vaddå? En utredning??

  Plastpåseskatten kunde de ju ha klar på ett par månader.. gymnasielagen likaså.

  • För ganska länge sedan kund man införa en retroaktiv lag, när de införde bankstopp en lördag.
   Men folk tog ut sina pengar på Arlanda som hade en bank öppen.
   Då infördes lagen retroaktivt.
   Det går om man vill.

   Nu handlar det bara om att fördröja.

 4. Det har blivit för mycket prestige och partierna rabblar om kompetentsregn och alla invandrare i vården…. De vill inte höra att de flesta som kommer med familj varken kan försörja sig själv än mindre familjen på sin lön. Det stämmer inte med deras världsbild och då är det verkligheten som inte stämmer…😟😨

 5. Vi har dem olyhörda regering i världen och bara med världens långsammaste statstjänstemän!!
  dom jobbar så långsamt att kanske 2030 är de överens om vad som skulle varit beslutat redan 2010!
  förstår att lönen med förmåner gör sitt.
  för var är alla i riksdagen när något skall beslutas, på semester???

 6. “Arbetskraftsinvandring av lågkvalificerad arbetskraft handlar om några få saker. Klanmentalitet, fusk och brottslighet. Att inte någon av regeringskansliets nästan 5000 anställda varav många sakkunniga inte har fattat det är obegripligt.” Ja även obegripligt hur de stod i skiten med anställningar av kansliets vakter, som visade sig vara vapentjuvar. Kansliet blev bestulna flera gånger på vapen och ammunition. Svårt lita på att regeringen tar ansvar för hela Sveriges säkerhet när de inte ens klarar säkerheten i sitt egna kansli.

 7. USA kan få en homosexuell president om valet skulle gå Demokraternas väg !
  Ska inte det alltid så duktiga fjoll-Sverige ha en homosexuell statsminister efter Steffe ?
  Slaget är förlorat, totalt förfall på alla områden.

  • Det går inte att ha en regering som gör allt för att landet ska utarmas och självdö, det är som att driva en firma men vägra ta några jobb.

 8. Morgans krafttag – tillsätter ännu en utredning… Det är så tröttsamt och så farligt för Sverige.

 9. “Utmaningar” och “utredningar” är något som stoppar upp Sverige.

  När verkligheten har knackat på dörren för länge sedan.

  Vi har fått alldeles för många “frånvarandevalda” politiker i riksdagen. Istället för “förtroendevalda”.

  • 7 riksdagspartier är överens om det mesta, men framförallt att just svenskarna, dess historia och kultur ska bytas ut. EBT och UK är hycklare och levererar endast pajaskonster. De kan dock duga som stödpartier till SD

 10. Miljöpartiet tillåter inte Stefan Löfven att ta i frågan så hans räddning är att begrava frågan i en utredning så att den glöms bort.
  Logiskt vore att stoppa invandringen av lågkvalificerad arbetskraft tills utredningen är klar.
  Glömde att den rödhåriga Tokan Annie Lööf inte heller godkänner att det bromsas.

Kommentera