Moderaterna vill skärpa kraven för arbetskraftsinvandrare, halvbra men inte tillräckligt säger Åkesson

INVANDRING. Moderaterna kommer att köra över regeringen och gå fram med egna lagförslag för en förändrad arbetskraftsinvandring. – Vi kommer att ta initiativ inom utskottet, säger Maria Malmer Stenergard, partiets talesperson för migrations- och socialförsäkringspolitik, vid en pressträff i riksdagen enligt SVT

M vill bland annat införa ett försörjningskrav för anhöriga till arbetskraftsinvandrare. Stenergard säger även att att möjligheten till spårbyte, där en person som fått avslag på sin ansökan om arbetskraftsinvandring kan ansöka om asyl i stället, ska täppas till. Partiet vill också att reglerna kring arbetstid för arbetskraftsinvandrare. I dag räcker en inkomst på 13.000 kronor i månaden, men M vill nu att heltidsarbete blir ett krav.

Flera av Moderaternas steg kring arbetskraftsinvandringen är i rätt riktning, men mer krävs. Det skriver SD:s partiledare Jimmie Åkesson på Twitter efter M-kravet om skärpt politik på området.

”Även med de föreslagna förändringarna kommer lågkvalificerad arbetskraft att ha lätt att komma hit. Lönekravet måste sättas betydligt högre och vi behöver utreda en återgång till behovsprövning i någon form”, skriver Åkesson.

”Invandring av högkvalificerad arbetskraft är bra för Sverige, men vi behöver inte fler städare och diskplockare från andra länder”, fortsätter SD-ledaren.

Vänsterpartiet har tidigare meddelat att man är positivt inställt till Moderaternas krav. Tillsammans med SD och KD kan partierna köra över partierna bakom januariöverenskommelsen.

-Pettersson säger att arbetskraftsinvandring av lågkvalificerad arbetskraft handlar om några få saker. Klanmentalitet, fusk och brottslighet. Att inte någon av regeringskansliets nästan 5000  varav många sakkunniga fattar det och protesterar är obegripligt.

Sverige är ensamt i västvärlden om att välkomna lågkvalificerad arbetskraft från länder utanför Europa med öppna armar. Detta faktum i sig borde få någon att reagera.

Dagens regelverk innebär att en arbetstagare kan komma till Sverige för ett jobb med en lön på 13.000 kronor i månaden och ta med sig familjemedlemmar utan försörjningskrav.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Moderaterna vill skärpa kraven för arbetskraftsinvandrare, halvbra men inte tillräckligt säger Åkesson

 1. Det finns många fler krav att ställa Får en Svensk betala
  300 kr för att komma till vårdcentralen så ska även
  invandrare göra det , likadant med Tandvård, det är rent ut
  sagt för djävligt att en gamman människa som jobbat i
  landet hela livet ska betala tusentals kronor för samma
  Tandvård som invandrare får gratis, även det orättvisa
  pensionssystemet med äldreförsörjning stöd där invandraren
  får hyran betald upp till nästan 7000, likadant med rättssystemet
  när en Svensk själv får betala rättegångs kostnaden
  så ska även en invandrare göra det. Detta bara ett litet
  axplock bland många, men som kostar samhället åtskilliga
  miljarder.

  Hur har så många naiva dumstrutar kunnat
  bli politiker? Eller är det kanske ett krav i landet som
  babblar om allas lika värde?

 2. Det var moderaterna, Fredrik Reinfeldt som drog igång denna sinnessjuka invandring utan krav.
  Då nickade och applåderade övriga moderater och berömde Fredrik.

  Nu…..
  En lömsk varg är alltid en varg, även när han klär ut sig till mormor, som i sagan om Rödluvan och vargen.

  Vågar du offra din familjs säkerhet och framtid på vad dessa moderater säger nu !?

  Ps. Man kan inte dra tillbaka klockan och säga, JAG ÅNGRAR MIG, JAG VILL INTE HA DET SÅHÄR, KAN NI, MINA BARN/ BARNBARN, FÖRLÅTA MIG FÖR ALLT TERROR OCH LIDANDE NI UTSÄTTS FÖR !?

  Det är nu eller aldrig 😢

 3. OT:

  Mattias Bäckström Johansson (SD) Oskarshamn/Kalmar län bedriver stasi-metoder /fatwa mot medlemmar som har kontakt eller delar Thoralfs blogginlägg det räcker tydligen inte med att han fick Thoralf utesluten ifrån SD utan han ger sig på alla som inte tar avstånd från densamme.

  Hur länge ska denna man få hålla på och trakassera och hota folk inom Sverigedemokraterna utan att själv bli synad i sömmarna.?

  https://thoralfsblogg.com/2020/02/03/mbj-hotar-med-personarende/

  • Han bör uteslutas från partiet. Vad har han för hållhake att han får stanna . Thoralf som har gjort allt för partiet. Vad har Thoralf gjort .

 4. ja moderat politik den var ju sån dränk Sverige i invandrare kreti och pliti ju fler ju bättre.. varför det Jo då blir det ju konurans om arbete och arbetstillfällen så det vore konstigt om föreslå något annat det är moderat politik..

  orsaken till moderaternas ko vändning har troligen med opinion siffror att göra. man ser ju vilka som dör om man ser antalet som röstar dom som har mest väljare. och det största partiet försöker alla äta av genom att påstå vi har samma åsikt..
  men man skall inte gå på den utan det läget bör man hänvisa till vänstern och be att dom konkretare med moderaterna.. då kan Åkesson glida förbi och ta rösterna.
  det finns ingenting som säger detta parti kommer att sluta ta röster..

 5. Bara röstfiske, lita ALDRIG på en moderat eller någon annan från den landsförädiska och mångkulturälskande 7 klövern !
  Litar verkligen SD på M och eventuellt KD ?

 6. Finns mycket för en ny regering att förändra. Först och främst se till,att vårt rättsväsende åter börjar fungera.
  Läste om den 30-årige man som tillsammans med en “dam”,rånade och slog samman äldre människor på Österlen.
  Det visade sig nu att denne brottsling hade ett gravt register av brott. Senaste från december,då han skulle ha stulit en glasskulptur på ett Hotell, värd c:a 2 miljoner.För detta brott dömdes han till tre(3) månaders fängelse vilket han inte ens,börjat avtjäna.
  Slappheten har inga gränser i nya Abzurdistan.
  Ps.
  Hoppas Pettersson följer upp detta hemska brott. DS

 7. Dessutom kan det vara en slav fälla. Där man söker arbetskraft för att den sökande skall få komma och får sen ingen lön. Arbetsgivaren tar nästan all för både tidigare kostnader och nuvarande.

  • Thorsten håller med dig vad gäller någon som visar framfötterna och skaffar sig, eller har, utbildning och arbete, det borde vara en garanti för PUT.
   Men så har vi opportunisterna som kommer hit för att bli försörjda av dig och mig, tycker du verkligen att de ska få stanna?

  • Utmaningen är att skilja verkliga opportunister från dem som har skäl att stanna, men saknar de rätta orden och den rätta hjälpen.

Kommentera