Åter klart för salafist-moské i Karlstad

ISLAM. I juni fick muslimerna bygglov för sin moské, det upphävdes av länsstyrelsen, som ansåg att kravet på långsiktig parkeringstillgång inte uppfylldes och sedan dess har ett nytt parkeringsavtal skrivits som gäller till 2033.

Ritning av moskén. Foto: (Ritning) TaqwaConsulting.

”Vi tycker fortfarande inte att man har löst parkeringsplatserna på ett bra sätt”, säger kristdemokraten Erik Nilsson som röstade nej.
”I det här fallet så är det ett planenligt bygglov och det inte finns möjlighet att säga nej”, säger socialdemokraten Håkan Holm Alteblad som röstade ja.

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

– Pettersson undrar varför detta tillåts? Islam är ingen religion – det är en dödskult

Karlstads kommun om moskén…

TIDIGARE 2020-09-08 Stopp för salafist-moské i Karlstad

ISLAM. Länsstyrelsen beslutade idag att upphäva bygglovet för Islamiska kulturföreningens bygge av en moské i Karlstad. Enligt beslutet har kommunen och föreningen inte kunnat visa att kravet på på parkeringsplatser är tillräckligt uppfyllt, rapporterar SVT.

Länsstyrelsen skriver så här i dagens dom: ”Vid angivna förhållanden finner länsstyrelsen att Islamiska kulturföreningen inte visat att kravet på tillgång till parkeringsplatser är uppfyllt och stads- byggnadsnämnden har därmed enligt länsstyrelsens mening saknat tillräcklig grund för att bevilja sökt bygglov. Det överklagade beslutet ska därför upphävas.”

-Pettersson tycker det är bra att bygget stoppas, även om det är tillfälligt. Bättre vore att stoppa bygget för gott med hänvisning till att islamska kulturföreningen inte kan visa att islam är kompatibelt med ett modernt, demokratiskt och jämlikt samhälle…

TIDIGARE 2020-07-17 100-tals överklagar salafist-moské i Karlstad

ISLAM. Ett 100-tal personer har hittills överklagat kommunens beslut att ge bygglov för en moské på Rud, Karlstad. De klagande anser att antalet parkeringsplatser inte räcker till, skriver Nya Wermlands-Tidningen, tyvärr bakom betalvägg. 

Skiss på Karlstads muslimska stridle…moské. Det verkar som arkitekten har tänkt sig att muslimerna och besökarna till moskén ska ändra klädstil. Om inte är det propaganda…

Islamiska kulturföreningens planer är att uppföra en moské på 1171 kvadratmeter i två plan med en 22 meter hög minaret för arabiska böneutrop i stadsdelen Rud. Den 17 juni höll stadsbyggnadsnämnden en omröstning som slutade 7-4. De partier som motsatte sig bygglovet var Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Moderaterna som vi tidigare skrivit om.

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

Den nationalistiska rörelsen Det fria Sverige som ombud. Organisationen har med hjälp av jurister tagit fram en överklagan som kritiserar parkeringsutrymmet för jättemoskén.

Det fria Sveriges ordförande Dan Eriksson kommenterar överklagan:

”För oss är det självklart att inga moskéer ska byggas på svensk mark, men eftersom vi ännu inte har den politiska makten att genomföra en sådan förändring så måste vi hitta andra fronter att arbeta på. Våra jurister har gjort ett fantastiskt arbete och lagt många ideella arbetstimmer på detta, vilket så väl föreningen som alla andra goda svenskar är mycket tacksamma för, och så som vi ser på det bör detta sätta stopp för moskébygget tillfälligt.

Vi kommer fortsätta att arbeta med alla till buds stående, lagliga medel för att förhindra islamiseringen av vårt land, och när det gäller moskébygget i Karlstad har vi förhoppningsvis några ess kvar i rockärmen om de kommer behövas.”

Men Rauf Ahmadi som är föreningens ordförande är inte särskilt orolig över motståndet från mängderna av klagande Karlstadsbor som han menar inte alls stör sig på parkeringen utan egentligen har ”fördomar och oro”.

Ahmadi försvarar den radikala moskén genom att hävda ”religionsfrihet” och menar att inget kan sätta stopp för planerna. – Vi har religionsfrihet, vi har demokrati, och det kommer gälla, säger Ahmadi till SVT.

Länsstyrelsen kommer att hantera invånarnas överklaganden.

-Pettersson tycker att islam, som politisk ideologi, inte har något att göra i vårt land, islamister borde behandlas som nazister, de hotar vår demokrati, frihet och ekonomi.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Åter klart för salafist-moské i Karlstad

 1. Undrar om Karlstad kommun hade varit lika positiva till ett ariskt kulturcenter drivet av nazister. Eller ett morcykelcenter drivet av HA.

 2. Även om massvis av individuella överklaganden har gjorts, är de i praktiken ineffektiva.
  Gör istället som SD gjorde i Borlänge. De samlade ihop protestlistor med över 5.000 namnunderskrifter och lyckades därmed stoppa det planerade moskébygget.
  Före nästa val är en lämplig tid. Då är politikerna VÄLDIGT rädda att stöta sig med sina eventuella väljare. Kontakta gärna SD Borlänge. Dom har säkert viktiga erfarenheter att dela med sig av.

 3. Finns det inte grannar som kan överklaga? Det är inte bara parkeringsproblem utan också trafikproblem.
  Jag passerade i Malmö en gigantisk moské när det drog ihop sig till fredagsbön som låg i ett industriområde. Trafikkaos är bara förnamnet.

 4. Ja ohyran sprider sig allt längre ut i landet… Nu är det stackars Värmland, som kommer att få uppleva radikal Islamism.

Kommentera