Klart för salafist-moské i Karlstad

ISLAM. Stadsbyggnadsnämnden i Karlstad röstade i går ja till bygglov för den planerade salafist-moskén på Rud i Karlstad, rapporterar SVT Nyheter Värmland.

Islam über alles

KD, M och SD röstade nej men S, V, L, C och MP var för. Därmed är det sista politiska hindret röjt ur vägen för moskén, som planeras bli 1.171 kvadratmeter stor och utrustas med en 22 meter hög minaret.

Bakom bygget står Islamiska kulturföreningen.

Rauf Ahmadi, ordförande i Islamiska kulturföreningen hoppas att moskén ska stå färdig inom ett år.

Bygglovet kommer nu att skickas för kännedom till berörda grannar samt annonseras i tidningar. Tidigast fyra veckor efter annonseringen kan lovet vinna laga kraft, under förutsättning att ingen överklagar beslutet. 

-Pettersson noterar att tillståndet gör att konflikter med grannar inte kan undvikas. Enligt beräkningar behövs även 120 parkeringsplatser vid moskén. Endast 17 av dessa skall byggas på tomten för moskén och resterande parkeringsplatser räknar man med att besökarna kan hitta på någon av de befintliga parkeringarna på angränsande tomter och 120 parkeringsplatser verkar lågt räknat. Dessutom är min erfarenhet att araber har svårt att parkera vettigt, alla ska längst fram i högsta fart…

Detaljplan

 • TIDIGARE 2020-06-12. Säg nej till salafist-moské i Karlstad

ISLAM. Efter flera år av diskussioner återstår nu bara ett beslut om bygglov innan Islamiska kulturföreningen ska kunna bygga sin nya moské på Rud i Karlstad. – Det är drömmen för alla muslimer i Karlstad, säger Rauf Ahmadi, ordförande i Islamiska kulturföreningen.
Bygglovsansökan ska avgöras i stadsbyggnadsnämnden nästa vecka. Frågan är fortfarande kontroversiell, rapporterar SVT

Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi Mellanöstern får vi Mellanöstern.

– Vi har tidigare varit kritiska till det här, minst sagt, och kommer nagelfara det här rätt ordentligt för att se om det ska ges bygglov eller ej, säger Erik Nilsson (KD), ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Karlstad.

Enligt ansökningshandlingarna är det en moské på 1171 kvadratmeter i två plan och en 22 meter hög minaret intill som föreningen vill bygga.

Rauf Ahmadi säger att en uppskattning är att bygget kan komma att kosta mellan 18 och 22 miljoner kronor.

Finansieringen är en omdiskuterad fråga. Erik Nilsson säger att föreningen inte gett tillräckligt klara besked på hur moskén ska betalas. – Jag kan inte säga att vi fått tillfredsställande svar, istället har det pekat åt fel håll mot att det skulle bli utländsk finansiering i det här fallet, säger Erik Nilsson.

Rauf Ahmedi försäkrar att de inte tagit emot pengar utomlands ifrån.

Tänker ni inte göra det heller? – I dagsläget behöver man inte tänka på det, vi vet att allting är stängt och situationen har ändrats stort i världen så vi får klara oss på egen hand.

Om Karlstads moské på bloggen…

Skiss på Karlstads muslimska stridle…moské. Det verkar som arkitekten har tänkt sig att muslimerna och besökarna till moskén ska ändra klädstil. Om inte är det propaganda…

-Pettersson förstår inte varför en sådan här fråga  ska ta flera år. Säg nej direkt? Islam är ingen religion, det är en dödskult och blir inte bättre om utländsk finansiering av salafister…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

16 thoughts on “Klart för salafist-moské i Karlstad

 1. […] Islamiska kulturföreningens planer är att uppföra en moské på 1171 kvadratmeter i två plan med en 22 meter hög minaret för arabiska böneutrop i stadsdelen Rud. Den 17 juni höll stadsbyggnadsnämnden en omröstning som slutade 7-4. De partier som motsatte sig bygglovet var Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Moderaterna som vi tidigare skrivit om. […]

 2. […] Islamiska kulturföreningens planer är att uppföra en moské på 1171 kvadratmeter i två plan med en 22 meter hög minaret för arabiska böneutrop i stadsdelen Rud. Den 17 juni höll stadsbyggnadsnämnden en omröstning som slutade 7-4. De partier som motsatte sig bygglovet var Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Moderaterna som vi tidigare skrivit om. […]

 3. […] Islamiska kulturföreningens planer är att uppföra en moské på 1171 kvadratmeter i två plan med en 22 meter hög minaret för arabiska böneutrop i stadsdelen Rud. Den 17 juni höll stadsbyggnadsnämnden en omröstning som slutade 7-4. De partier som motsatte sig bygglovet var Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Moderaterna som vi tidigare skrivit om. […]

 4. Vad faan är det frågan om!?!? Kommer demokrati att predikas där!?!?eller att kvinnor är jämställda männen!?!?att kristna o judar är lika mycket värda som muslimer!?!?hur blir barnen som ska växa upp o få sin skolning i moské helvetet!?!? Skandal!!

 5. EN SORGENS DAG FÖR SVERIGE OCH OSS VÄRMLÄNNINGAR.
  NU ÄR DET NI BESLUTANDE POLITIKER SOM STÅR FÖR ANSVARET.

 6. Trollhättan håller på med att flytta elever från Kronogården till en ny skola på Sylte området, kommer också att tvångs förpassa elever från andra delar av komunen till denna skola.Den relativt nya skolan KRONAN på kronogården blir över??? och nu läget ver komunen inte vad de skall göra med denna!!!
  troligtvis är det en ful konventering bakom kuliserna för att bli en MOSKE
  resten är väll bara en formalitet att få den första mosken mitt i invandrar området och då är det bara för invånarna att hålla käften för behålla friden i staden!

 7. Hoppas att alla 7 klöverns unga dottrar i framtiden tingas att gifta sig med gamla gubbar…….

 8. Vad jag ser på nätet så styrs Karlstad av M, C, L, KD & MP = 28 mandat. Att vi någonsin ska bli av med sekten i Sverige när ett sådant styre är så dåligt pålästa. Det är lika illa om S skulle suttit vid makten.
  Vi har ju ett grundmurat rykte världen över att vi är dumma vi svenskar men det är troligare att vi är infantila.
  Då är frågan varför blir de mest infantila politiker? Väljer vi dem, nej de utses av respektive partiers troligen i kubik barnsliga ledare.
  Då vet vi vad lösningen är, eller hur?

 9. Stort grattis till Karlstad och dess invånare som röstar på partierna V, S, C och L som knäböjer för Musse och Allah !

 10. Då stryker jag Karlstad från tänkt semesterrutt i sommar och sedan för all framtid.

 11. Aningslösheten är oerhörd ! Över våra huvuden fattar godtrogna politiker beslut som kommer att bli avgörande för landets och våra barns framtid. Bryr man sig inte eller orkar man helt enkelt inte sätta sig in i vad salafister står för? Islam är en hydra, ett månghövdat monster med olika huvuden som alla har det gemensamt att de vill äta sig in i samhällskroppen för att så småningom ta över. Det är deras målsättning och dom säger det till och med själva ! S, V, L, C och MP, sluta att agera som blåögda stollar, sluta med att med att röstfiska, det är dags att ta bort skygglapparna och öronpropparna !

  Magnus Ranstorp m.fl.:
  ”Mellan salafism och salafistisk jihadism” :
  https://rib.msb.se/filer/pdf/28763.pdf

  Rebecca Weidmo Uvell :
  ”Hotet från Dawa”
  skriver bl.a. : ”Svenska skattebetalare har i åratal finansierat islamisters studier i Saudiarabien. I Saudiarabien är man salafister och är mycket aktiva med att se att denna mest extrema islamism sprids runt om i världen.”
  https://uvell.se/2018/02/16/hotet-fran-dawa/

  Johan Westerholm, Ledarsidorna.se :
  ”Vilket ansvar har Folkbildningsrådet för finansiering av islamistiska miljöer?”
  https://ledarsidorna.se/2020/06/vilket-ansvar-har-folkbildningsradet-for-finansiering-av-islamistiska-miljoer/

  Hamid Zafar
  (Barn- och utbildningschef i Mullsjö kommun).
  ”Muslimer måste ta strid mot identitetspolitik och salafism” :
  https://timbro.se/smedjan/hamid-zafar-muslimer-maste-ta-strid-mot-identitetspolitik-och-salafism/

 12. Bara gratulera Karlstadsborna. Framförallt S,V,L, C och MP väljarna.
  Grattis också till skattebetalarna som troligen får vara med och betala en del av kostnaderna.
  För varje år skjuter muslimerna fram sina positioner i landet. Men det är väl så svenskarna vill ha det. Bättre att leva i förtrycket av islam än bli kallade rasister. När muslimerna är tillräckligt starka går det inte att dra tillbaka klockan, då är det försent.

 13. Förfärligt att denna totalt vrickade gudalära ska än än mer mer fäste i Sverige.
  Går det inte att överklaga beslutet, förhala eller användande av pengatvättslagen.

Kommentera