14-åring misstänkt för att ha skadeskjutit 17-åring

BROTTSLIGHET. En ung man har förts till sjukhus efter att ha skottskadats inomhus i en fastighet i Farsta. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord och en person är frihetsberövad, enligt Polisens hemsida.

Foto av Pixabay pu00e5 Pexels.com

Larmet kom in till polisen strax efter klockan 14. – Vi fick larm om skadad man inomhus. Han är nu förd till sjukhus med ambulans och är under vård, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Towe Hägg kan inte gå in på några detaljer kring vad som har hänt. – Den skadade är en man och det är en person som är frihetsberövad, det är allt jag vet.

Polisens teori är att en 14-årig pojke lekt med ett vapen och skjutit en 17-åring av misstag, enligt uppgifter. Händelsen utreds som mordförsök.

Vapnet ska vara av kaliber nio millimeter. Polisen söker efter en tredje person som tros ha befunnit sig i källaren när skottet avfyrades.

De senaste åren har 14-åringen varit placerad på så kallat jourhem. För en tid sedan beslutade myndigheter att omhänderta honom enligt lagen om vård av unga, LVU. Det skedde efter att polis vid flera tillfällen larmat om att pojken vistades i en kriminell miljö där det förekom rekrytering.

– Pettersson säger att 14-åringar som leker med vapen i kriminella miljöer känns tryggt, en 14-åring är inte straffbar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “14-åring misstänkt för att ha skadeskjutit 17-åring

  1. Det var obehagligt när hovrätten ansåg att det är lätt hänt att av misstag skjuta en medmänniska i huvudet. Det finns en, inte så liten, risk att den dödsorsaken blir epidemisk.

Kommentera