Islamistskola får klartecken i Göteborg


ISLAM. Den muslimska mosseskolan i Göteborg får klartecken från Skolinspektionen. Skolan har tidigare fått kritik för könsuppdelad undervisning, uppger SVT.

Römosseskolan, som är en konfessionell friskola med muslimsk inriktning, fick sommaren 2019 kritik av Skolinspektionen för att pojkar och flickor undervisades var för sig i framför allt idrott, men även i slöjd, bild och svenska. Skolan hade dessutom problem med studieron.

…och statsministerns kallar Sverigedemokraterna extrema…

Efter den senaste uppföljningen konstaterar Skolinspektionen i ett beslut på tisdagen att eleverna inte längre delas upp efter kön och att tillsynen därför avslutas. Beslutet gäller skolans årskurser 3—9.

Skolan motiverade den könsuppdelade idrottsundervisningen med att det var av hänsyn till eleverna.

-Pettersson säger att det varit problem med Römosseskolan i 20 år, stäng den för gott. Skolan lär inte ut demokrati och jämlikhet eller våra värderingar. Den lär ut islam och mjölkar skattebetalarna på pengar…

Om Römosseskolan på bloggen…

Om islamisten Abdirizak Waberi på bloggen. Waberi hat varit tydlig med sina värderingar, det hindrade honom inte från att bli Moderat riksdagsman och rektor samt förebild för Römosseskolans elever. Waberi leder parallellt med sitt liv i Sverige ett islamistiskt parti i Somalia. Inom moderaternas försvarskommitté hade han ansvaret för, bland annat, Försvarshögskolan och militärhögskolorna! Nu är han inte riksdagsledamot längre men mellan 2012 och 2019 har Römosseskolan tagit emot 370 miljoner kronor, framför allt från staten och Göteborgs kommun och Waberi har nära kontakter med muslimskabrödraskapet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Islamistskola får klartecken i Göteborg

 • Gunnar Eriksson

  Det är bara att konstatera att muslimer inte vill låta sig integreras i Sverige i och med att de startar egna skolor. Så varför ska svenska folket gå på indoktrineringen om att integration är viktigt , när muslimer själva aldrig låter sig integreras. En ganska anmärkningsvärd motsättning.

  Gilla

 • Kungen

  Ansvarig chef på skolinspektionen borde avskedas och åtalas. Stäng alla muslimska skolor i hela Europa

  Gilla

 • Bosse S

  Vi närmar oss valet och valboskapen måste hållas nöjda.

  Gilla

 • G Nordström

  Ja helt sjukt

  Gilla

 • ossie

  Vansinnet är gränslöst. Vi tom med skattemedel betalar utbildning att mörda oss otrogna.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: