Förtjänsten som sitter på Fenix-avdelningarna i Sverige just nu

BROTTSLIGHET. Säkerhetsavdelningen Fenix kallas ett fängelse i fängelset. Det finns Fenix-avdelningar i Kumla, Örebro och Hall, Södertälje samt Saltvik, Härnösand. Här hamnar de som bedöms vara extra benägna att begå våldsbrott eller rymma, skriver Aftonbladet bakom betalvägg.

Johnson Bogere, 36, Kumla dömd för människrov och tortyr. Hör hemma i Uganda. Läs mer.

Lanko Aziz, 33, Kumla. Dömdes den 29 januari 2018 för mord till fängelse på livstid. Läs mer.

Lanko Hirsh Sana Aziz

Ahmad Jawad, 29, Kumla. Dömdes den 7 november 2019 till 18 års fängelse för ett mord i Rosengård 2017. Läs mer.

Ahmad Jawad Foto Polisen

Man, 24, Kumla. Dömdes av Svea hovrätt den 19 juli 2019 för synnerligen grovt narkotikabrott till fängelse i sju år och fyra månader.

Fritz Pierre, 54, Hall. Dömdes den 6 november för våldtäkt av fängelseprästen i cellen!, till fängelse i två år och åtta månader samt utvisning med förbud att återvända till Sverige före den 2 augusti 2029 – eftersom han är medborgare i Haiti. Läs mer.

Bilden från 2015 då Fritz Pierre var på fri fot. När han åkte tid våldtog han en präst i fängelset.

Man, 45, Hall. Dömdes den 11 februari 2019 av Svea hovrätt för försök till mord, grovt olaga hot, olaga hot samt ringa narkotikabrott till fängelse i åtta år.

Hamo Boodaghian, 27, Kumla. Dömdes den 22 oktober 2019 för mord, försök till mord och grovt vapenbrott till 18 års fängelse. Tidigaste dag för villkorlig frigivning är den 21 april 2031. Läs mer.

Hamo Boodaghian Foto Polisen

Rakhmat Akilov, 42, Hall. Dömdes den 7 juni 2018 av Stockholms tingsrätt för bland annat terroristbrott genom mord i fem fall efter terrordådet på Drottninggatan den 7 april 2017 till livstids fängelse och utvisning med förbud att återvända till Sverige. Läs mer.

Rakhmat Rahmat, islamist.
Ebba Åkerlund, 11 år, mördades av Özz Nujens svartarbetare Rakhmat Akilov. Ebbas liv var värt 100.000 i skadestånd.

Amir Alhelal Thani, 37, Hall. Den syriske medborgaren dömdes 29 februari 2016 av Göta hovrätt för mord, grovt vapenbrott, våldtäkt, misshandel och grovt organiserande av människosmuggling till livstids fängelse samt utvisning.

Berno Khouri, 40, Saltvik. Dömdes 2012 till livstids fängelse för anstiftan till mord och en rad andra brott som begåtts mellan 2009 och 2011, bland annat anstiftan till försök till mord, människorov, olaga tvång, olaga hot, hemfridsbrott, grovt rån, utpressning, försök till utpressning och grovt vapenbrott. Läs mer.

Bernard Khouri, Foto Polisen

Man, 32, Saltvik. Dömdes av Hovrätten för västra Sverige den 10 oktober 2019 för grov utpressning till fängelse i två år och sex månader. Dömdes även av Högsta domstolen den 23 september 2020 för förberedelse till mord, grovt vapenbrott och grovt häleri till fängelse fyra år och två månader.

Adriano Rodriguez Cadiz, 42, Kumla. Dömdes den 7 mars 2019 av Svea hovrätt till livstids fängelse för ett dubbelmord i november 2017. Läs mer.

Adriano Rodriguez Cadiz döms för dubbelmord

Man, 30, Kumla. Dömdes den 22 augusti 2019 av Hovrätten över Skåne och Blekinge för allmänfarlig ödeläggelse och vårdslöshet i trafik till fängelse i fyra år. Tillsammans med en ytterligare person skapade 30-åringen en explosion i porten till ett flerfamiljshus genom att placera en sprängladdning utanför entrédörren.

Man, 28, Kumla. Dömdes den 4 oktober 2019 av Attunda tingsrätt till fängelse i tre år och tre månader för grovt vapenbrott, medhjälp till grov stöld och näringspengatvätt ringa brott. Tidigaste dag för villkorlig frigivning är den 1 september 2021.

Man, 24, Kumla. Dömdes den 29 mars 2019 av Svea hovrätt för synnerligen grovt narkotikabrott till fängelse i sju år och fyra månader. Den 20 februari i år dömdes han till ytterligare sex månaders fängelse för grovt olaga tvång.

Man, 43, Hall. Den tidigare dokusåpadeltagaren dömdes den 28 september 2018 av Göta hovrätt till 14 år och nio månaders fängelse för medhjälp till mord, grovt bedrägeri, utpressning, grov utpressning, vapenbrott och grovt vapenbrott.

Erik Ljungström, 37, Hall. Avtjänar sedan 2012 en livstidsdom för bland annat mord och försök till mord. Han mördade en kriminalvårdare när han satt i häkte och dömdes även den 22 februari 2019 för försök till mord efter att han attackerat Original Gangsters-ledaren Alexander Ivanovic, dömd för bland annat dubbelmord, i buken med en köttermometer. Han förklarade den blodiga attacken på den då 35-åriga gängledaren inne på Halls Fenix-avdelning med att han hört röster. Läs mer.

Erik Ljungström Foto: Polisen

Samer Abo Sitta, 29, Kumla. Dömdes den 6 oktober 2015 av Hovrätten över Skåne och Blekinge till livstids fängelse och utvisning för mord, försök till mord, grovt rån och framkallande av fara för annan.

Man, 34, Kumla. Avtjänar en dom från Norge för mord om fängelse i 13 år. Den 29 mars i fjol dömdes han till ytterligare fyra månader för skadegörelse och den 17 december fick han fyra månader till för hot mot tjänsteman.

Niklas Berisha, 27, Hall. Avtjänar sedan den 12 november 2014 ett 12-årigt fängelsestraff för mord. Har under straffperioden även dömts för grov misshandel till fängelse i ytterligare två år, samt till kortare straff för andra brott vid fyra andra tillfällen. Enligt domstolshandlingar har mannen dömts för att tillsammans med sin yngre bror ha skjutit en person med pistol för att sedan hugga personen med kniv och slå personen med en biljardkö. Läs mer.

Niklas Berisha och Philip Dacic använder även efternamnet Sahlin…

Man, 29, Saltvik. Dömdes den 17 januari 2019 av Svea hovrätt för grovt vapenbrott till fängelse två år och sex månader. Han hade haft en laddad revolver och en automatkarbin med två tillhörande magasin och enligt domen kunde det antas att han var på väg med dessa till allmän plats.

Al Amin Sultan, 35, Kumla. Dömdes i december 2015 till livstids fängelse för terrorbrott efter två avrättningar i Syrien, som han och Hassan Al-Mandlawi deltagit i 2013. Han dömdes även för utpressning efter att han tillsammans med andra fått sitt offer att överföra pengar och lämna ifrån sig två armbandsur. Läs mer.

Al Amin Sultan i media kallad Göteborgare

Man, 34, Kumla. Greps i oktober 2019 misstänkt för grov misshandel – varpå polisen hittade en halvautomatisk pistol med ammunition i hans lägenhet. Den 19 mars i år dömdes han av Svea hovrätt till fängelse i två år för grovt vapenbrott. Han skulle den 1 september i år även dömas av Örebro tingsrätt till sex månaders fängelse för misshandel, begången på anstalten Kumla i februari.

-Pettersson ber om ursäkt att jag inte har namn och bild på samtliga men det är fler namn och bilder än vad Aftonbladet redovisar.

En fånge på säkerhetsavdelning kostar 15.000 kronor per dygn. Sveriges kostnader per fängelsedygn är sex gånger högre än EU-snittet.

Vad tror ni? Påverkar invandringen brottsligheten eller…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Förtjänsten som sitter på Fenix-avdelningarna i Sverige just nu

 1. Men när de suttit av sin livstid, står det fortfarande kvar i koranen att de skall döda de otrogna.

  • Koranen kräver ju att muslimen skall avrätta kristna för att vederbörande skall ha rätt för tillträde till paradiset.

 2. Hur mycket är förtjänsten på dessa berikare,
  Per år menar jag, det faktiska beloppet i reda siffror.
  Stadsministern kan väl beräkna, och redovisa sanningen.
  Han som vet, och har tillgång till allt underlag.
  Eller det är hemligt, kanske vi skall vänta en hel livstid.

 3. Det är många synintryck som gör mig
  illamående och illa till mods.

  Vi, människor, brukar inte hata djur.
  – men vissa djur skapar ändå ett
  starkt hat …………!

 4. Fördelen med dödsstraff är att det inte går att ”reparera”, och räddar människoliv eftersom Akilov & co kommer ju mörda igen.

 5. Dom flesta ser ut att höra hemma i andra världsdelar och borde inte sitta i svenska fängelser. De borde utvisas istället. Det är ju därför våra fängelser är överfulla. Här finns massor att spara. Dessutom behöver vi inte bygga några nya dyra fängelser som ju är planerat.

  • Håller med. Om inte annat kommer det vara fullt snart i Sverige på fängelserna, då behövs hyrplatser utomlands.

   • Hyrplatser får mig att tänka på komedi-filmerna om Johnny English. I första filmen vill skurken göra England till en avstjälpningsplats för kriminella. Eftersom det är det enda världen aldrig kommer att lita brist på, och därmed en lukrativ affär.

   • Thomas Tvivla´r Vadå snart fullt? du borde följa med bättre.
    Över 1000 person går lösa fast de är dömda, på grund av platsbrist. Det var länge sedan det var fullt
    De låga straffen är med motiveringen PLATSBRIST.

  • Om de hängdes skulle Sverige spara massor. Inget tjafs med ett mottagarland som inte vill ta emot sina brottslingar. Världen skulle bli mycket bättre.

Kommentera