Bröderna Bogere åtalas efter kidnappning med tortyr


BROTTSLIGHET. Totalt sju personer har i dag åtalats misstänkta för inblandning i brottslighet i samband med kidnappning av två brottsoffer från Östergötland i slutet av februari 2019. Offren hölls inspärrade under en helg i ett hus i samhället Floda, utanför Göteborg, skriver åklagaren i ett pressmeddelande

Utredningen har visat att bakgrunden till brotten är en skuld som det ena brottsoffret haft som hamnat hos personer i den undre världen för indrivning. Ärendet har kopplingar till grov organiserad brottslighet i Göteborg. Förutom människorov är brottsrubriceringarna i åtalet synnerligen grov misshandel genom tortyrliknande misshandel av det ena brottsoffret, samt grovt olaga tvång genom att gärningsmännen misstänks att med våld och hotelser tvingat det ena brottsoffret att låna ihop pengar för att betala gärningsmännen. Två personer har åtalats för penningtvättsbrott genom att hjälpa gärningsmännen att få tillgång till brottspengarna efter brottet.

– Brottsoffren har valt att inte längre medverka i utredningen så vi driver ärendet med hjälp av den omfattande bevisning som vi samlat in under utredningen som bekräftar vad vi anser har hänt i Floda, säger kammaråklagare Daniel Larson.

Polisens grupp för grova brott i Alingsås har jobbat intensivt för att reda ut vad som hänt och vilka som varit inblandade. I ärendet har spanska myndigheter assisterat svensk polis och gripit två av dem som nu åtalas.

– Det är beklagligt att brottsoffren inte vågar berätta under rättsprocessen. Jag har dock förståelse för att det är obehagligt att ange grovt kriminella med stort våldskapital. Mitt under utredningen sprängdes delar av ett hus tillhörande det ena brottsoffrets föräldrar och detta tolkar vi som ett sätt att tysta brottsoffren. Det inträffade är självklart utomordentligt allvarligt, avslutar Daniel Larson.

Målnummer i Alingsås tingsrätt: B 324-19

-Pettersson säger att de övrig fem åtalade har inte namn som Kålle och Ada direkt…

TIDIGARE 2019-07-08. Två ”svenska” bröder gripna i Spanien, misstänkta för tortyrkidnappning i Östergötland

BROTTSLIGHET. Före detta OS-boxaren Patrick Bogere, 37, och hans bror Johnson Bogere, 35 – som är en framträdande person inom mc-gänget Bandidos – har gripits i spanska Malaga efter månader på flykt. De misstänkts för inblandning i en brutal tortyrkidnappning. – Spansk polis har känt till att de varit efterlysta och gripit dem så fort de påträffats, säger åklagaren Daniel Larsson, rapporterar Göteborgsposten. Båda bröderna har ett gediget brottsförflutet och förekommer vid flera avsnitt i belastningsregistret.

TIDIGARE 2019-06-06. Svensk OS-profil jagas av polisen

BROTTSLIGHET. Patrick Ssali Bogere, född 1981 i Kampala, Uganda, är en ”svensk” före detta boxare. Patrick har en yngre bror, Johnson Bogere, 35, som är en av Västsveriges Bandidos-höjdare skriver Expressen.

Nu jagas brödraparet av polisen misstänkta för en brutal tortyrkidnappning. – Utifrån brottsmisstankarnas allvar så är det självklart långa straff det handlar om, det är ingen hemlighet, säger åklagaren Daniel Larsson. Patrick och Johnson Bogere, är häktade i sin utevaro – de misstänks för människorov, synnerligen grov misshandel med borrmaskin och grovt olaga tvång.

  • 2005 hot mot tjänsteman och fylleri. När polisen tog honom för fylla så skrek Bogere att han hade kontakter inom Original Gangster, Bandidos och Tigrarna och att de kunde lägga bomber under polisens bilar.
  • 2006 olovligt förfogande och stöld. Han hade stulit mobiltelefoner från folk på krogen. I september 2006 dömdes han till fängelse i tre år och åtta månader för stöld, försök till grovt rån, olovligt förfogande, hot mot tjänsteman och olovlig körning. Fem rånare trängde in i en villa. Där tryckte de bland annat in en laddad pistol mot tinningen på pappan i familjen.
  • 2010 blev det bara skyddstillsyn och 80 timmars samhällstjänst för misshandel, rattfylleri och tre fall av olovlig körning. Han har aldrig haft körkort.
  • 2015 narkotikabrott, innehav och bruk av kokain gav dagsböter.
  • 2017 olovlig körning och grovt rattfylleri. Fängelse en månad.
  • 2018 dömdes Patrick Bogere av Göteborgs tingsrätt för kvinnomisshandel. Bogere hade upprepade gånger slagit en kvinna i ansiktet samt vid upprepade tillfällen tagit strypgrepp på henne, bitit henne i kinden samt dragit henne i håret. För detta fick han tre månaders fängelse plus skadeståndsersättning till kvinnan. Väldigt lindrigt straff för en vaneförbrytare.

-Pettersson säger att Bogere är den typen som aldrig står för vad han gjort, det är alltid andras fel, i narkotikadomen står att han hade kokain i fickan och i blodet, men hävdade att han blivit förgiftad av någon okänd.

Under tiden Bogere varit kriminell så har han varit en aktiv och respekterad person i Boxningssverige. Han har tilldelats internationella uppdrag som ledare och coach. Ingen har haft något att invända mot hans brottsliga meriter.

Svenska Boxningsförbundet verkar inte vara så noga med sina medlemmars meriter.

Vill ni läsa om Patrick Bogeres sportsliga meriter så läs på Wikipedia…att media kallar honom OS-profil är en kraftig överdrift. Bogere tog sig visserligen till OS i Aten 2004 men blev utslagen direkt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Bröderna Bogere åtalas efter kidnappning med tortyr

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: