Hovrätten fastställer straffet, 18 år, för Hamo Boodaghian

BROTTSLIGET. Domen för Hamo Boodaghian som mördade lärarstudenten Shayan Gaff, fastställs i Svea hovrätt. I tingsrätten dömdes han till 18 års fängelse.

Hamo Boodaghian, åklagaren tyckte 18 år var för lindrigt men fick ge sig. Foto Polisen

Det var i oktober förra året som 22-åriga Shayan Gaff var på väg från en restaurang i Segeltorp i södra Stockholm. En man körde förbi och började skjuta med automatvapen mot honom bakifrån. Shayan Gaffs liv gick inte att rädda. Enligt kammaråklagaren rörde det sig sannolikt om en felskjutning.

Svea Hovrätt

TIDIGARE 2019-07-25 Åklagaren överklagar, 18 år för mord är inte nog

BROTTSLIGHET. Åklagaren Emma Stråth tycker att 18 års fängelse inte är nog utan har överklagat domen mot Hamo Boodaghian. Det är med hänsyn till att det rör tre brott: mord, mordförsök och vapenbrott, samt mordets karaktär hon väljer att överklaga. – Det är ett sådant mord som förtjänar livstids fängelse, säger Emma Stråth.

TIDIGARE 2019-07-04. Hamo Boodaghian döms till 18 års fängelse för mord på lärarstudent

BROTTSLIGHET. Söndagen den 21 oktober 2018 var Shayan Gaff och hans kusin Dia Gaff på restaurang Sultan Cafe & Bar i Segeltorp. De lämnade restaurangen kl. 22.41 men hann bara gå en kort sträcka, ca 100 meter, innan de blev beskjutna bakifrån. Flera skott träffade Shayan Gaff som föll till marken. Ambulans tillkallades. 22-årige Shayan Gaff avled på sjukhus drygt en timme efter skjutningen.

Av vittnesiakttagelser och övervakningsfilm framgår att en person lämnade platsen på scooter direkt efter skjutningen. Ca 20 minuter efter skjutningen gjorde vittne iakttagelser i en trappuppgång och källare i ett flerfamiljshus i Vårby gård där en scooter påträffades med ett vapen i.

Åklagaren har gjort gällande att gärningsmannen tagit fel på person, att det inte var Shayan Gaff som var det tilltänkta offret utan en annan man, A, som dödades med automatvapen tre veckor efter skjutningen i Segeltorp.

Shayan sa ”Gud, varför jag?”. Han förstod inte varför han hade blivit skjuten. Shayan var vid medvetande, lyssnade på henne och tittade på henne. Han vred på sin kropp flera gånger av smärta. Hon tror att den som sköt Shayan misstog honom för någon annan. Shayan hamnade aldrig i bråk eller var osams med någon. Varken hon eller Shayan har umgåtts i kriminella kretsar och hon känner inte till någon hotbild vare sig mot henne eller Shayan”.

Det är utrett bl.a. genom övervakningsbilder och SOS-samtal att Shayan Gaff och Dia Gaff lämnade restaurangen kl. 22.41 samt att Dia Gaff kl. 22.42 ringde till SOS 112 och uppgav att Shayan Gaff var skjuten. Av journalanteckningar samt protokoll och analyssvar från rättsmedicinsk obduktion framgår att:

 • Shayan Gaff var vaken och vid medvetande då han kom till sjukhus samt att han senare avled kl. 23.47
 • tre kulor anträffades i Shayan Gaffs överkropp
 • skadebilden talar starkt för att skadorna orsakats av minst 12 skott med kulvapen
 • flertalet av skotten träffat Shayan Gaff bakifrån
 • flertalet av skotten träffat Shayan Gaffs överkropp
 • Shayan Gaffs kropp har minst 26 skador från finkalibrigt vapen
 • 15 av skadorna är ingående skador och 11 är utgående skador
 • flertalet av de ingående skadorna är på ryggpartiet
 • det utifrån skadebilden är rimligt att anta att Shayan Gaff blev beskjuten
  bakifrån med flera skott och att hans kropp därefter – under fortsatt
  beskjutning – vreds runt och föll till marken
 • fynden och omständigheterna talar starkt för att Shayan Gaff avlidit till följd av de multipla skottskadorna, skadorna på bröstkorgen tillsammans med skadorna på buken och dess inre organ
 • När det gäller avstånd vid skjutningen framgår av NFC:s utredning att det endast varit möjligt att bedöma skjutavståndet baserat på en av skadorna på kläderna och att den bedömts utgöra ett närskott samt att gränsen för när- och fjärrskott vid användande av aktuellt vapen och ammunition går någonstans mellan ca 1,75 till 2,00 m.

Anledningen till att hans DNA finns på vapnet och scootern måste vara att han hanterat dessa någon gång tidigare. Han är vapenintresserad. I vissa av hans umgängeskretsar cirkulerar vapen. Ibland är han med på så kallade vapenvisningar. Han har sett och hanterat vapen av liknande modell som den i målet aktuella vid 2–3 tillfällen under perioden 25 augusti till 21 oktober 2018. Det första tillfället var strax efter att han kom ut från sitt fängelsestraff. Han var då tillsammans med några andra i en lägenhet. En person tvättade och oljade in ett vapen. Han kände på fjädringen i magasinet och manteln av nyfikenhet. Vid det andra tillfället var han utomhus och en person visade upp ett vapen

Hamo Boodaghian döms till 18 års fängelse för mord, mordförsök och grovt vapenbrott.

Hamo Boodaghian dömdes den 31 augusti 2017 för bl.a. grov misshandel och grovt vapenbrott till fängelse i ett år och åtta månader. Han blev villkorligt fri från det fängelsestraffet den 25 augusti 2018 med en återstående strafftid om sex månader och 20 dagar. Eftersom han har återfallit i likartad allvarlig brottslighet kort tid efter frigivning ska den villkorligt medgivna friheten förklaras förverkad.

-Pettersson konstaterar att om herr Boodaghian inte fått straffrabatt utan fått sitta full tid hade Shayan Gaff inte mördats, i varje fall inte vid det tillfället.

TIDIGARE 2018-12-17. En häktad misstänkt för dödsskjutning i Segeltorp

BROTTSLIGHET. Den 21 oktober sköts Shayan Gaff, 22, till döds i Segeltorp, Stockholm. Det som skiljer detta mord från alla andra är att offret inte verkar ha några som helst kopplingar till kriminella. Gaff studerade till lärare och jobbade extra och var en skötsam ung man. 

Bild från Mitti.se

En 25-årig man har häktats misstänkt för dödsskjutningen i Segeltorp i oktober, skriver Mitt i.

Åklagaren uppger för tidningen att mannen är känd av polisen sedan tidigare. Efter mordet gick polisen ut och berättade att det fanns en misstanke om att fel person skjutits ihjäl.

Den på sannolika skäl häktade, men ej dömde, heter Hamo Boodaghian, född 1993, och tillhör det vanliga klientelet som inte borde få gå lös på gatorna om moderater och sossar gjort det de lovat att göra varje valrörelse, men nu ska göra nästa fyra år…

Södertörns Tingsrätt B 15979-18

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

8 thoughts on “Hovrätten fastställer straffet, 18 år, för Hamo Boodaghian

 1. 18 år ?
  Det låter det, räkna bort häktestid och villkorlig frigivning efter 2/3 av tiden på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell så blir det inte 18 år.
  Skönt med pension efter 35 år som fångvaktare på Kumlafängelset och slippa se och höra dagens totalt respektlösa mångkulturella kriminella parasiter som tagit över innaför murarna.

 2. Jag tycker att det här är ledsamt .Shayan ser så ordentlig ut , en ung man i början på livet .
  Vem som helst kan falla offer för våra nya.

 3. Meningslöst att släppa in massa muslimmuppar i Sverige, för att sedan sätta dom i fängelse för miljoner om året. Löfvens ekonomi. Undrar om han får Nobelpris i ekonomi?

 4. Ja dessa figurer ska bygga landet tar bara
  lite tid,resonerar våra skarpa politikerhjärnor
  M/Svea tuffar vidare mot avgrunden.
  Arma land

 5. Shayan Gaffs kropp har minst 26 skador från finkalibrigt vapen

  Vem skjuter någon 26 gånger? Måste vara en psykopat.

 6. Varför inte utvisning? Och varför ska de dömda komma ut före fastlagd strafftids slut? Om det senaste ska gälla kunde straffen redan från början vara kortare. Eventuell förkortad strafftid skall endast gälla personer som före begånget brott har en fläckfri bakgrund, enligt mig.

Kommentera