Lanko Aziz döms till livstid för dubbelmord

INVANDRARVÅLD. Gängledaren Merhawi Aregai, 26, och den yngre Yonathan Hector Väänänen  och skrattade och pratade i telefon. Helt ovetandes om att mannen i bilens baksäte skulle bli deras mördare.

Plötsligt drog han Lanko Aziz en pistol och sköt dem tre gånger var i huvudet. Domstolen kallar det en ”kallblodig avrättning” och dömde idag herr Aziz till livstids fängelse.

Solna tingsrätt skriver i domen: ”Vid en sammanvägd bedömning av bevisningen i målet kommer tingsrätten fram till att det inte råder några rimliga tvivel om att det var Lanko Aziz som avsiktligt sköt Merhawi Aregai och Yonathan Hector Väänänen. Det finns inte några andra möjliga förklaringar till händelseförloppet än den som åklagaren påstått. Det har rört sig om en ren avrättning och Lanko Aziz ska därför dömas för mord.”

”Här har det varit en kallblodig avrättning av två personer vilket är tillräckligt för att välja livstids fängelse.”

TIDIGARE 2017-10-03. Lanko Aziz åtalas misstänkt för dubbelmord i Kista, sköt offren från baksätet

INVANDRARVÅLD. Lanko Aziz, som hunnit fylla 30, åtalas nu misstänkt för dubbelmordet i Kista i nordvästra Stockholm. Det meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Merhawi Aregai, 26, som beskrivs som ledare för det kriminella nätverket Lejonen och hans vän Yonathan Hector Väänänen sköts till döds vid mordet i mars i år. De båda offren färdades tillsammans med den nu åtalade mannen i en bil när han ska ha avlossat de dödande skotten från baksätet, skriver Åklagaren i pressmeddelande.

Den 30-årige mannen kunde gripas i Danmark bara några dagar efter mordet. Mannen är även åtalad misstänkt för försök till grov utpressning av 700.000 kronor.

Lanko Hirsh Sana Aziz

TIDIGARE 2017-03-20. Lanko Aziz har häktats misstänkt för dubbelmord

INVANDRARVÅLD. Lanko Aziz, 29, har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord på Merhawi Aregai och en annan man på Själlandsgatan i Kista 2017-03-08.

Solna tingsrätt, målnummer B 2205-17.

TIDIGARE 2017-03-13. Babbe gripen i Danmark för dubbelmord i Kista

INVANDRARVÅLD. En 29-årig man har gripits i Danmark misstänkt för dubbelmordet i Kista, uppger polisen. De två männen sköts till döds i en bil i Kista den 8 mars. Den gripne mannen har varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för mord i två fall sedan den 11 mars. Han kunde gripas efter samverkan med europeisk polis och kommer att föras till Stockholm för fortsatt utredning.

– Det ska utredas vilken delaktighet han har haft i det här mordet, om han är den primära gärningsmannen eller inte, säger Stockholmspolisens presstalesperson Kjell Lindgren.

– Pettersson säger att den misstänkte heter Lanko Aziz och han har ett gedighet CV när det gäller brott.

Nedan två bilder  på Lanko, den ena är från Expressen…

TIDIGARE 2017-03-09. Polisen begär extra resurser efter mordvåg

INVANDRARVÅLD. Efter fem mord i Stockholm de senaste dagarna sätter polisen in extra resurser. Situationen är alarmerade, säger regionpolischefen på en pressträff. – Vi har haft ett stort antal grova brott och skjutningar i Stockholm senaste tiden. Senaste dagarna har vi haft fem mord i Stockholm. Naturligtvis är det alarmerande och mycket allvarligt, säger Ulf Johansson, regionpolischef, vid pressträffen på polishuset på Kungsholmen.

– Vi menar att det är isolerade gängmiljöer, säger Patrick Ungsäter, vid polisområde Nord och kommenderingschef, om riskerna för allmänheten.

I går sköts två män till döds i en bil i Kista. På tisdagen knivmördades ett par, en man och en kvinna i 40-årsåldern, i Hallonbergen och en man i Alby. Polisen uppger att man för närvarande utreder 47 mord och 57 mordförsök i Stockholmsområdet. Polisen uppger också att tolv gängkonflikter pågår i området, sex i norr och sex i syd.

26, var en av dem som dödades i går kväll. Han anses ledande roll i det kriminella nätverket Lejonen. Merhawi Aregai förekommer under 19 avsnitt i belastningsregistret och är bland annat dömd för rån, misshandel, våld mot tjänsteman och olaga tvång, grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. Ni kan tänka er själva hur mycket helvete den mannen ställt till med…

Merhawi Aregai, lägg märke till att han bär en Kaptensbindel.

Merhawis kompis som också dog igår kväll

OBSERVERA, nedanstående gäller bara Stockholmsområdet.

8 mars: Två män i 20-årsåldern blir skjutna till döds i en bil i Kista.
7 mars: En kvinna och en man mördas i Hallonbergen.
7 mars: En man hittas svårt skadad i en trappuppgång i Alby i Botkyrka. Mannen avlider trots upplivningsförsök.
3 mars: En man skottskadas i armen i Svedmyra i södra Stockholm. Skjutningen skedde från en bil till en annan.
25 februari: En allvarligt skottskadad man hittas i Rissne centrum i Sundbyberg. Enligt uppgifter sköts han i huvudet.
15 februari: Polisen får larm om skottlossning i Upplands Väsby. Två män ska ha skottskadats. En av dem påträffas vid Karolinska sjukhuset.
9 februari: En person beskjuts i Valsta i Märsta men skadas inte. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.
1 februari: Två personer skadas vid en skottlossning i Skärholmen. En av dem avlider och den andra skadas svårt.
28 januari: En man skottskadas vid en skola i Vårby. Mannen avled senare av sina skador.
28 januari: En man hittas skjuten i en trappuppgång i Årsta i Stockholm.
22 januari: En man i 20-årsåldern skottskadas svårt i Sundbyberg. Han tar sig själv till sjukhus där han avlider av sina skador.
10 januari: En man blir beskjuten i Danderyd norr om Stockholm.

6 thoughts on “Lanko Aziz döms till livstid för dubbelmord

  1. Men i de kriminellas paradis Sverige så försätts den misstänkte och häktade brottslingen som sköt mot en polismans hus och familj av på fri fot av åklagaren !
    Vilket totalt hån mot brottsoffret, nu är det bara för den frisläppta samhällsparasiten att ladda om och börja skjuta igen.

  2. Asylbedragarnas barn gör så mycket grovt våld och narkotika här. Sverige börjar likna de smutsiga moskesamhällen där asylbedragarna kommer ifrån. Polisen vill inte ha narkotikahundar överallt på Arlanda, som i USA, eftersom då minskar innebandy tid.

  3. Inschallah inschallah

    ny”svenskars” läte: inschallah inschallah (avskyvärda luftföroreningar)

Kommentera