Hovrätten sänker straffet för haitier som våldtog präst i fängelset

BROTTSLIGHET. Svea Hovrätt sänker straffet för Fritz Pierre från tre års fängelse till 2 år och åtta månaders fängelse. 

-Pettersson tycker det är lågt straff från början. Med en normalt straffsystem skulle herr Pierre inte suttit i ett svenskt fängelse idag. Han hade kvalificerat sig för att åka hem till Haiti för länge sedan.

Priset avser tur och retur, det är det naturligtvis inte frågan om i det är fallet.

TIDIGARE 2019-08-03. Haitier våldtog präst på fängelse – utvisas

BROTTSLIGHET. Fritz Moise Pierre, medborgare i Haiti, och intagen på anstalten Hall utanför Södertälje döms efter att ha våldtagit en präst som arbetade på anstalten. Herr Pierre döms nu till tre års fängelse och utvisning.

Våldtäkten skedde i ett samtalsrum där fången var utan övervakning. Mannen lyckades låsa dörren och ställde en stol framför dörren för att blockera flyktvägen. Mannen är tidigare dömd för bland annat grov misshandel och grov narkotikabrottslighet.

-Pettersson anser att svenska syltryggar har medverkat till prästens upplevelse. Fritz Pierre hade sedan gammalt samlat på sig en meritlista som borde ha förpassat honom ut ur landet för länge sedan.

Läs gärna Sandors insändare om med anledning av herr Fritz Moise Pierre som våldtog en präst i fängelset.

TIDIGARE 2010-01-29. Präst våldtagen av haitier på anstalt med högsta säkerhetsklass

BROTTSLIGHET. En 53-årig fånge misstänkts ha våldtagit en kvinnlig präst inne på anstalten där han sitter, rapporterar Aftonbladet. Övergreppet ska ha skett under ett prästbesök den 13 december förra året. Prästen anmälde våldtäkten en vecka senare.

Bilden från 2015 då herr Fritz Moise Pierre från Haiti var på fri fot.

Mannen avtjänar ett över fyra år långt fängelsestraff för bland annat grov narkotikasmuggling. Anstalten har den högsta säkerhetsklassen.

– När en sådan här incident inträffar ser man självklart över sina rutiner. Men det är ofrånkomligt att saker kan hända när man jobbar med människor, även om vi alltid gör riskbedömningar på alla intagna, säger anstaltschefen.

Förra året dömdes 53-åringen tillsammans med en annan intagen för grov misshandel efter att ha slagit och sparkat en medfånge.

”Fritz Pierre förekommer under tio avsnitt i belastningsregistret och dömdes senast 2013 för narkotikabrott och grov narkotikasmuggling till fängelse i fyra år och sex månader. Verkställigheten av det straffet påbörjades dock först i april 2016 och pågår fortfarande” ur Svea Hovrätts dom B8024-18

-Pettersson säger ingenting, men hoppas att herr Fritz Pierre snart får åka hem till Haiti där han är medborgare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Hovrätten sänker straffet för haitier som våldtog präst i fängelset

  1. Så fungerar ett vänsterextremt mångkulturälskande och genomkorrumperat rättsväsende !

  2. ”En väldigt viktig och bra markering, självklart vill vi inte att han utvisas” hälsar FI o Metoo, som har fullt upp med att sätta dit ”Timmelare och andra SVENSKA svin”.

Kommentera