Vilket ansvar har media för dagens situation?

MEDIA. Igår publicerade lokaltidningen Södermanlands Nyheter en artikel om att kommunen ordnar könsuppdelade! möten i bostadsområdet Brandkärr, Nyköping. Män och kvinnor bjuds in till separata stormöten för att alla ska komma till tals.

Det är inget nytt, tyvärr har lokaltidningen under en lång följd av år vägrat rapportera om nackdelarna med islam och muslimsk invandring i Brandkärr och andra områden. Vi som försökte med insändare tystades någonstans runt år 2009-2010, troligen i en mass-psykos från media för att hindra att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen och politiken.

Det är en anledning till att Petterssons blogg finns idag, islam- och invandringskritiska insändare blev omöjliga att få plats med i tidningarna ungefär samtidigt, dessutom försvann kommentarsfunktionerna.

SN:s tidigare chefredaktör kallade till och med kommentarsfälten för ”pissrännor” samtidigt som han utåt sa sig vilja ha en bra debatt. Alla partier utom ett fick dessutom ett utrymmer för en blogg i tidningen. SD fick efter mycket tjat en plats 1,5 år efter de andra. Media ville då som nu få oss att tycka ”rätt” i ”rätt” frågor.

Den 16 november 2009 intervjuade SN Nyköpings imam, Ali Mustafa, på ett uppslag:

SN:s journalist: Vilken är den största synden för dig?
Mustafa: Att inte tro på Gud och att han skapat allt.
SN:s journalist:  Och därefter?
Mustafa: Att döda en annan människa. 

Det var alltså enligt Nyköpings imam värre att vara ateist än att mörda. Lokaltidningen reagerade inte trots mejl till chefredaktören.

I oktober 2010 roade jag mig med att kontrollera SN:s anställda, runt 80 på den tiden, men inte en enda utom-europeisk trots att redaktionen gång på gång lovordade kompetensen som fanns i Brandkärr.

I maj 2011 publicerade SN en artikel ”Simma för livet” som handlade om simundervisning för småbarn i Brandkärr. Lokaltidningen reagerade inte, trots påpekande från Petterssons, att det bara var pojkar som deltog i simundervisningen.

2018 började lokaltidningen vakna. Minst tio år för sent men fortfarande är SN yrvakna

Nedanstående är ett par insändare i vår lokaltidning Södermanlands Nyheter, straxt efter valet 2010, när Sverigedemokraterna för första gången kom in i Sveriges riksdag. Valrörelsen hade varit bedrövlig från lokaltidningens sida och både till EU-valet 2009 och till riksdagsvalet 2010 sorterades fullt legitima insändare från SD bort. Sverigedemokraterna och deras sympatisörer behandlades inte på samma sätt som de andra partierna. Den informationen fick jag från en anställd på SN, journalisten som bad om ursäkt. 

Så vilket ansvar har media för utvecklingen i vårt land? Politikerna är ansvariga inför sina väljare, och väljarna röstar efter den information de har. Hur går det med demokratin när media vilseleder väljarna?

Ska vi likt Storbritanniens premiärminister Neville Chamberlain, den 30 september 1938, säga ”Peace in our time” och låtsas som det regnar när islam flyttar från sina positioner steg för steg…

Göran Carstorp var SN:s chefredaktör och ansvarige utgivare, jag har sparat ett par rader av denne ”tidningsman” ”Själv är jag uppvuxen i Stockholmsförorten Rågsved. Jag brukar tänka på 70-talets Rågsved när Sverigedemokraterna skanderar ”Ge oss Sverige tillbaka”. Jag vill för mitt liv inte ha tillbaka det Sverige som fanns då”

99:an Carstorp hörde alltså Sverigedemokraterna skandera på 1970-talet fast SD bildades 1988…

-Pettersson vill även tacka för alla vänliga tillmälen genom åren…

Bakom den här rubriken finns Pettersson. Trots friande dom agerar lokaltidningen domare. Detta trots att de påstår sig vara helt opartiska på nyhetssidorna. Egentligen borde lämna in en anmälan till PO och låta er vara med på turerna när medierna granskar sig själva.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Vilket ansvar har media för dagens situation?

 1. Ledarsidorna:s, Johan Westerholm informerar om hur Muslimska Brödraskapet etablerar sig inom media genom ett samarbete som inte är helt känt. Man använder sig av Al Jazeera som har ett högt förtroende bland de svenska mediekanalerna; Public Service, DN, SvD, Aftonbladet m.fl. Genom samverkan mellan Al Jazeera och de svenska organisationerna breddar det Muslimska Brödraskapet sin opinionsbildning:
  https://soundcloud.com/johan-westerholm-409634711/del-tio-muslimska-brodraskapet-och-media

 2. Pettersson Jag var i Nyköping en hel del på 70- och 80-talen. Mycket sitter kvar i minnet och mycket har jag glömt. Jag minns att jag tältade med min lilla dotter vid Strandstuguviken. Tälta där skulle jag aldrig våga i dag.

  Jag minns också att vi badade i Oxelösund. Fy f-n vad kallt i vattnet.

  Sedan kommer jag ihåg en festlig sak. Det låg en mataffär norr om Brandkärr. Och en mack eller två. Jag brukade tanka där. En gång hade de fått felleverans till butiken. Starköl i stället för mellanöl. Ölen var nästan slut innan de upptäckte misstaget. Jag märkte det som först när jag kom dit jag skulle med plattan jag hade köpt.. Jag åkte inte tillbaka och bytte. Det var för långt att fara.

  Kommer du ihåg det Pettersson?

 3. Mitt mail till Eva B:
  ”Hej Eva Burman!

  Varför tar ni inte chansen att slå ett slag för de muslimska kvinnorna genom att ifrågasätta kommunens agerande med könsuppdelning.

  Hur i allsin dar ska muslimska kvinnor kunna slänga av sig mansoket om ingen hjälper dem?
  Tycker det är på tiden att dessa stackars varelser får sin rättighet att komma närmare den felöversatta svenska devisen, alla är lika mycket värda.

  Vi skriver ändock 2020, även om muslimerna är flera hundranden efter i sin kalender så ligger ju faktiskt Nyköping i Sverige, så då borde också
  kvinnorna ha närmat sig de svenska förhållandena. Jag antar att de flyttat hit för att få lite mer frihet från mullornas makt.

  Du som kvinna har väl än mer sympati att ge de muslimska kvinnorna än vad jag ger, den lilla empati nu en gammal man kan ha.

  MVH

  ÅBM
  Gamgubben

  Svaret från SN/ Eva B: ” Vi skrev en artikel på det temat i veckan där dessa frågor togs upp. Så ja.”

  Med vänlig hälsning

  Eva Burman

  Pettersson! Tog SN upp något av detta i sin artikel?
  Jag har inte SN, ingen annan blaska heller, eller blåljuger hon?

  Gamgubben ÅBM

 4. Att som SN dela kvinnor och män är endast att befästa den inställning som muslimerna har, kvinnor är mannens slavar. Hur kan utbildade svenskar vara så trögtänkta att de inte förstår innebörden av sitt handlande?
  Det skulle naturligtvis hjälpa kvinnorna att få sin frihet att göra och tänka fritt för hur ska de annars kunna påverka sin nuvarande situation.
  För att förändra mussarna måste deras kvinnor få mera frihet och bestämmanderätt.

 5. Tack Tommy Pettersson för ditt gedigna arbete som är oräkneliga gånger bättre än de stora mediadrakarna trots dina i sammanhanget små resurser.

 6. Sveriges skenheliga Media är ansvarig för alla dom dumheter
  politikerna hittat på, med en normal media som granskat politikerna
  istället för att granska folket hade aldrig politikerna betett
  sig som dom gjort, nu har dom tack vare att media skambelagt folket
  kunnat härja fritt, det var bara att använda rasisttjafset!

 7. Skulle man skriva en insändare och hylla Tommy Petterssons skulle inte det publiceras.
  Du har många fan , Tommy!

 8. Nedmonteringen av vårt fria öppna samhälle, sker stegvis. Små förändringar blandat med stora principiella, smyger den långsiktiga över oss.
  Ungdomar har inget att jämföra med och vi andra måste faktiskt ta oss tid att minnas hur livet såg ut förr.
  För alla ickesenila och icke hjärntvättade, är skillnaden mycket stor. Gemenskapen, tilliten och tryggheten smulas sönder allt fortare.

 9. Ansvaret ligger naturligtvis hos politiker som valt att lyssna på globalisterna istället för de egna folket. Detta hade dock inte varit möjligt om journalisterna fullgjort sitt primära uppdrag att granska makten. Om granskningen av makten hade varit lika nitisk som förföljelsen av oliktänkande skulle den politiska situationen varit helt annorlunda.

  Argus finner det märkligt att de flesta multimiljardärer lutar dikt babord. Kan det bero på att de troligen har använt sig av metoder för att uppnå rikedom som är oetiska och omoraliska och i ett vilsegånget försök till bot och bättring hemfaller till vänsterideologi som på ytan verkar bra men som bara förorsakat lidande för det stora flertalet?

Kommentera