Australien godkänner stora nya projekt för fossila bränslen


 Australien har godkänt två nya stora nya projekt för fossila bränslen som kommer att skapa massor med väl behövda jobb. Myndigheter i staten New South Wales tillkännagav på onsdag villkorligt godkännande av en 3,6 miljarder dollar (så där 22 milijarder i Svenska pengar, om jag räknat rätt).

NSW-premiärminister Gladys Berejiklian sa att hon var ”lättad” över att en oberoende kommission hade gett energiföretaget Santos grönt ljus att fortsätta och tillade att gas var en ”central del av vår energisäkerhet i framtiden.” Projektet är en hörnsten i den konservativa premiärministern Scott Morrisons plan för en ”gaseldad återhämtning” av den koronavirus-drabbade ekonomin, eftersom Australien kämpar med sin första lågkonjunktur på nästan 30 år och en miljonförluster av jobb.

Upp till 850 brunnar skulle borras på 1 000 hektar av en 95 000 hektar stor anläggning, sa Santos, med potential att leverera hälften av gasbehovet för landets folkrikaste stat.

LÄNK


5 responses to “Australien godkänner stora nya projekt för fossila bränslen

 • den fete

  det är litekonstigt för kol är inte särskilt vanligt på denna kontinent .
  man bör köra med kärnkraft

  Gilla

  • Pettersson

   Australien har kol som räcker till dem själva och blir över.

   Gruvindustrin är viktig för den australiska ekonomin och landet är en av världens största exportörer av bland annat stenkol, järnmalm och zink.

   Gilla

 • Hans Backlund

  Förbränning är kanske inte det allra bästa som man kan göra, oavsett typ.

  Om man bortser från koldioxid, som faktiskt bidrar till syreproduktionen, så uppkommer det även en hel del otrevliga föreningar, som vi kunde vara utan, för många för att räkna upp här.

  Australien, med sina stora ytor som faktiskt inte används, borde vara en föregångare när det gäller solkraft. Varför dom inte är det, har jag ingen aning om, någon kan kanske upplysa mig?

  Gilla

 • Wolfie

  Inga miljönazister som saboterar folks levnadsstandard i Australien. MP i Sverige hade givetvis stoppat sådant här.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: