Rektor för svensk skola leder islamistparti i Somalia

ISLAM. Den kritiserade muslimska friskolan Römosseskolan i Göteborg fick i somras grönt ljus att utöka sin skolverksamhet i höst. Detta trots att tillståndet gick ut 2017. Nu avslöjar GT att skolans rektor, Abdirizak Waberi, parallellt med sin tjänst är partiledare för ett islamistiskt parti i Somalia – kopplade till Muslimska brödraskapet.

Expressen/GT stora avslöjande är dock inget nytt. Det har beskrivits av många, på den här bloggen och i böcker, Islamismen i Sverige, muslimska brödraskapet,  sidan 203-204, så som påminnelse om islam är det bra, men det är ingen nyhet.

– Vi ser mycket allvarligt på det här, säger Maria Wassén, regionchef på Skolinspektionen.

…och statsministerns kallar Sverigedemokraterna extrema…

Abdirizak Waberi är före detta moderat riksdagsledamot och satt 2010-2014 i riksdagen. I dag driver han den kritiserade och skandalomsusade Römosseskolan som under åren 2012-2019 erhållit 370 miljoner kronor i framför allt skolpeng från svenska staten och Göteborgs kommun.

Parallellt med arbetet på skolan driver han nämligen ett politiskt parti i Somalia – med kopplingar till islamistiska Milli Göruz och Muslimska Brödraskapet.

Waberi är sedan tidigare känd i muslimska kretsar i Sverige. Han har uppmärksammats för att ha varit vice ordförande för Federation of Islamic Organisations in Europe, en organisation som enligt terrorforskaren Magnus Ranstorp är en paraplyorganisation till just Muslimska Brödraskapet.

-Pettersson tror inte en sekund på att svenska myndigheter ser allvarligt på detta. Waberi har varit fullständigt öppen med att han är islamist, är emot jämlikhet mellan könen och föredrar sharialagar för demokrati. Varför är inte Römosseskolan stängd?

När Abdirizak Waberi var moderat riksdagsledamot (2010-2014) och satt med i försvarsutskottet samtidigt som Sverige hade trupper i och utanför Somalia frågade Pettersson herr Waberi med ursprung i Somalia om han har dubbelt medborgarskap – svenskt och somaliskt, jag fick trots flera försök aldrig något svar. Han svarar heller inte på frågan var han största lojalitet ligger – i Sverige, Somalia eller hos islam! Moderaternas kansli svarar heller inte på dessa frågor trots flera försök.

En man som tycker det är riktigt att spöa sin fru ska styra en skola enligt sharialagar – i Sverige

Waberi har varit med på bloggen många gånger…

Försvarsminister Karin Enström (M) och riksdagsledamot Abdirizak Waberi (M) som satt med i försvarsutskottet samtidigt som Sverige hade trupper i och utanför Somalias kust. Det är snutt på landsförräderi.
Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi islam får vi islam.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

28 thoughts on “Rektor för svensk skola leder islamistparti i Somalia

 1. Läs gärna inlägget “Waberi f.d. socialdemokrat” som postades av Stefan K här på Petterssons blogg redan den 24 december, 2011.

  Kommentarerna är också intressanta att läsa och de visar så här snart 9 år efteråt tydligt frånvaron av några förbättringar under mellantiden. I stället märker man snarare hur försämringarna fortsatt att öka dramatiskt här i Sverige.

  Länk:

  https://petterssonsblogg.se/2011/12/24/waberi-f-d-socialdemokrat/

 2. Texten nedan är hämtad från ett inlägg, som fd riksdagskvinnan Carina Hägg skrev redan 2010-01-05 om bl a den dåvarande riksdagsledamoten Abdirisak Waberi (M) och hans upprop med krav på att dåvarande socialdemokratiska kvinnoförbundets ordförande Nalin Pekgul ffa p g a hennes och förbundets åsikter om jämställdhet mellan könen mm.

  Delcitat

  CARINA HÄGG OM ISLAMISMEN I SVERIGE
  Hela kvinnoförbundet fördömer de muslimska extremisternas åsikter
  Publicerad: 2010-01-05

  Vi kan förstå att det finns många män som inte gillar S-kvinnors politik, men det här är första gången i vår drygt 100-åriga historia som män vill avsätta vår ordförande! Allra mest förvånande är att moderaternas (!) riksdagskandidat från Göteborg Abdiresak Waberi har undertecknat uppropet. Waberi som tycker att män ska ha fyra fruar och att en man kan slå sin fru och att sex före äktenskapet är förbjudet har visserligen all anledning att reta sig på vår ordförande och tar uppenbarligen tacksamt emot varje tillfälle att visa sitt avsky. Men är det möjligt att en riksdagskandidat är okunnig om att endast S-kvinnors medlemmar kan avgöra vem som ska vara vår ordförande?

  Jag vill upplysa herr Waberi att hela det socialdemokratiska kvinnoförbundet står bakom Nalin Pekguls fördömanden av de extrema muslimernas åsikter och att vi tänker fortsätta vår kamp för kvinnors och mäns lika rättigheter oavsett vem som leder s-kvinnorna. Vi har svårt att föreställa oss att moderaterna skulle stå bakom Waberi. Men så länge vi inte får ett officiellt avstånstagande betyder det att Waberis åsikter är sanktionerat av partiet.

  Carina Hägg

  Slut delcitat

  Mycket mer i ämnet där t ex fd partiledare Mona Sahlin (S), fd statsminister Fredrik Reinfeldt (M) m fl finns omnämnda kan läsas på arkivlänken nedan.

  OBS! Det kan ta c:a 30 – 40 sekunders väntan innan texten visas på skärmen eftersom materialet sparats på en arkivlänk med gammalt material från tiden kring år 2010.

  Läs mer på:

  https://web.archive.org/web/20100108082142/http://www.newsmill.se/artikel/2010/01/05/hela-kvinnof-rbundet-st-r-bakom-f-rd-manden-av-extrema-muslimers-sikter

 3. Minns en kvinnlig journalist som frågade en fräck muslim om könssegration på skolan han drev. Kom inte ihåg om det var ovanstående man Abdirizak Waberi eller en nära besläktad själ till honom om könsegration förekom på skolan han bedrev. Vederbörande slängde igen dörren snabbt under repliken: “Jag skall genast polisanmäla dig”. Han hade fräckheten att yttra denna replik som om han tillhörde det nya herrefolket.

 4. Som sagt, 1975 röstade Sveriges riksdag med Palme vid makten utan att fråga väljarna igenom att Folkhemmet skulle bli ett mångkulturellt land !

 5. Pk partierna är så sugna på att framstå som goda öppenhjärtade mångkultur partier, att de släpper fram nästan vem som helst, med rätt bakgrund till höga befattningar inom partiet.
  Då går det ibland så här illa.

 6. Vi borde använda oss av demonstrationsrätten oftare! Räcker inte att knyta handen i byxfickan🤔!?

 7. vad gör han då här, asyl, immigrant, flykting??
  Ja vad fan gör han här mer än lyfter bidrag efter bidrag?

 8. Jag förstår mig inte på massinvandring med tanke på svensk cirkulationsekonomi. Ekonomiska invandrare har endast ett mål i sikte. Att samla ihop kapital för att återvända till sitt hemland vid ålders höst. Det finns invandrare med ekonomiska sociala egenskaper. Det sociala består av att sända pengar till släktingar i sitt hemland. Dessa ekonomiska egenheter lär knappast stödja svenska företag eller cirkulerande ekonomi i Sverige. Ursprungssvenskar tillämpar sin köpkraft i Sverige, vilket gynnar just svenska företag. Det är alltså skillnad på olika individers konsumtion . Att stärka köpkraften i Sverige blir då en viktigt vid anställningar. Ursprungssvenskar vilka också kan benämnas som svenska medborgare har högre förmåga att konsumera i Sverige. Vilket gynnar svensk ekonomi i sin helhet. Att vara svensk borde vara en fördel vid nyanställningar , då svenskar stärker svensk konsumtion och därmed gynnar svenska företag.

 9. Ifall dom satsat mer på vetenskap så hade dom kanske bara
  varit 500 år efter sin tid istället 2000 år?
  Han var väl minister i landsförrädarens regering?

 10. Att starta muslimska skolor i Sverige är detsamma som att säga, att ” Vi ( muslimer alltså ) vill inte integrera oss i Sverige. ” Svenska skolor är tummen ner för muslimer. I min stilla undran , så undrar jag över ordet integration. Ordet integration gällde visst bara svenska medborgare i det att muslimer får tillåtelse bygga upp sina egna skolor. Muslimers barn ska tydligen inte få umgås med svenskar. Muslimer är sekterister . Men varför flyttar de då till Sverige och inte till ett muslimskt land ? Försök hitta logik !

  • Somalierna dras till de svenska bankomaterna likt flugor dras till en koskit. Livstids försörjning är svårt att motstå. Och dessutom minst 60.000 kr varje gång de blir HMF-kränkta.

  • Som svar på din fråga karlgunnareriksson
   Ideologien bygger på att deras idéer ska spridas och härska över hela världen.

 11. Hallå, vakna upp någon gång!
  Hur länge ska vi mesar stå med hängande armar och bara se på?

Kommentera