En man som tycker det är riktigt att spöa sin fru ska styra en skola enligt sharialagar – i Sverige


ISLAM. Abdirizak Waberi, född 1966 i Somalia, är en moderat politiker och före detta riksdagsledamot för moderaaterna. Han är vice president för Federation of Islamic Organisations in Europe (FIOE) som är terroristorganisationen Muslimska brödraskapet representant i Europa.

Muslimska brödraskapets motto är: Allah är vårt mål; Profeten är vår ledare; Koranen är vår lag; jihad är vår väg; och döden för Allahs ära är vår högsta strävan.

Waberi har också varit ordförande för Islamiska förbundet i Sverige (IFiS) till december 2010.

Idag kom beskedet att Skolinspektionen ger klartecken för Römosseskolan att starta i Borås. Förhoppningen är att dra igång skolan redan till hösten 2017, men lokalfrågan blir avgörande.

Skolan har redan fler intresserade elever än vad man kommer att kunna ta emot vid starten.

– Jag tror att det är vår pedagogik som lockar, säger Abdirizak Waberi. Vi tittar på hela barnet och oavsett bakgrund eller sociala förhållanden så får eleverna den utbildning de har rätt till. Vi ger eleverna bästa möjliga chanser att kunna utbilda sig och integrera sig.

På papperet ska den planerade skolan, förstås, vara öppen för alla. Men hur blir det i praktiken? Det är inte svårt att tänka sig att barn som kan ha särskilt stort behov av att inte ytterligare separeras från världen utanför förhindras just detta om de placeras i den aktuella skolan.

Stadgarna bakom den planerade skolan är tydlig: ”Skolan har som syfte (…) att främja uppfostran av muslimska barn, varvid särskild hänsyn skall tagas till den islamiska kulturen och det arabiska språket”.

En daglig bönestund på rasten ska anordnas, frivillig förstås, och ”föreningen avser även att erbjuda fördjupade studier inom den egna trosläran” inom ramen för det som kallas ”elevens val” och ”skolans val”. ”Islamstudier” ska ”rymmas inom kursplanen för ämnena religionskunskap och samhällskunskap”.

Islamstudier är OK enligt lagen, men man får inte begränsa ”elevens val” till att endast handla om just detta ämne, utan eleven ska erbjudas ett allsidigt urval av ämnen, enligt Skolförordningen.

Förutom de frågetecken som ovanstående väcker är det bekymmersamt att en av skolans styrelseledamöter är Abdirizak Waberi, i dag rektor för skandalomsusade Römosseskolan i Göteborg.

2009 uppmärksammades han i SVT-programmet ”Slaget om muslimerna”. Waberi sa då att han ”definitivt” vill leva i en muslimsk stat, där Koranen och profetens traditioner styr, och att ”i islam är det självklart att män och kvinnor inte dansar med varann. Vi dansar inte med varandra”, liksom att ”vi tar inte kvinnor i hand”. Att ha sex mellan pojkvän och flickvän menade han är ”totalt förbjudet”.

En man med dessa åsikter ska alltså styra en skola i Borås som hoppas på 500 elever.

När Abdirizak Waberi var moderat riksdagsledamot (2010-2014) och satt med i försvarsutskottet samtidigt som Sverige hade trupper i och utanför Somalia frågade Pettersson herr Waberi med ursprung i Somalia om han har dubbelt medborgarskap – svenskt och somaliskt, jag fick trots flera försök aldrig något svar. Han svarar heller inte på frågan var han största lojalitet ligger – i Sverige, Somalia eller hos islam! Moderaternas kansli svarar heller inte på dessa frågor trots flera försök.

Waberi har varit med på bloggen många gånger…

...och statsministerns kallar Sverigedemokraterna extrema...

…och statsministerns kallar Sverigedemokraterna extrema, och nedan tänker Waberi kloka tankar på Twitter…

waberi twitter


35 responses to “En man som tycker det är riktigt att spöa sin fru ska styra en skola enligt sharialagar – i Sverige

 • Dubbelt medborgarskap tvingar bort toppminister | Petterssons gör skillnad!

  […] Jag skickade för några år sedan flera mejl till Abdirizak Waberi, då moderat riksdagsledamot (2010-2014) som satt med i försvarsutskottet samtidigt som Sverige hade trupper i och utanför Somalia och frågade herr Waberi med ursprung i Somalia om han hade dubbelt medborgarskap – svenskt och somaliskt, jag fick trots flera försök aldrig något svar. Han svarar heller inte på frågan var han största lojalitet ligger – i Sverige, Somalia eller hos islam! Moderaternas kansli svarade heller inte på dessa frågor trots flera försök. […]

  Gilla

 • Zahra är fånge i ett upplöst äktenskap | Petterssons gör skillnad!

  […] sharialagar i Sverige statsbidrag, vi har haft islamister i regering och riksdag, vi har en man som förespråkar rätten att spöa sin hustru som skolledare i vårt land, vi har det ena med det tredje men våra politiker och journalister kryper för […]

  Gilla

 • Borås kräver ett nej till islamiska skolan | Petterssons gör skillnad!

  […] En man som tycker det är riktigt att spöa sin fru ska styra en skola enligt sharialagar – i Sve… […]

  Gilla

 • Infiltratörer i riksdagen | Petterssons gör skillnad!

  […] Batras eget parti, Moderaterna, hade Abdirizak Waberi i riksdagen 2010-2014. Waberi är islamist, om detta råder inget tvivel. 2009 förekom han i den omtalade dokumentären ”Slaget om muslimerna” där han uttalade sig om kvinnor på ett sätt som borde få varje sann feminist att rasa. Han sade också att han vill leva i en islamisk stat där Koranen är det enda politiska verktyg som behövs. Som om detta inte borde räcka, var Waberi på tapeten redan under sin tid som rektor för Römosseskolan i Göteborg, en tid som kantades av skandaler och negativ uppmärksamhet, och nu vill denne man öppna en ny skola i Borås. […]

  Gilla

 • Hönsmamman

  För att straffa kvinnor inom sin religion använder alltså männen sin penis. Vad jag förstått så är en bestraffning att sluta ha samlag med kvinnor (t ex vid konflikt) men också en bestraffning att ha samlag (t ex om kvinnan inte paketerar in sig o tygstycken). De kan visst inte riktigt bestämma sig för om männens prestation under den sexuella akten är bra eller dåligt.

  Jag har ingen lust att lägga ner tid eller pengar på människor som har dessa livsprinciper. Skicka tillbaks dem till sitt ursprung och låt dem fortsätta i tusentals år med sina idélösa liv.

  Gilla

  • Pica pica

   Nja, jag vet inte om deras kvinnor uppfattar det som en bestraffning att slängas ut ur sängen. Dessa ”män” skulle nog tänka till och de hörde vad deras kvinnor hittar på för att slippa dem.

   Det är som den där MP:n från Egypten vill införa tvång på att stympa kvinnor för att männen har problem med potensen. Tittar man vidare på att kvinnor absolut måste vara oskulder och att många av muslimerna är pedofiler och vill ha nioåringar så får man lätt för sig att de innerst inne är värdelösa älskare med stor skräck för riktiga kvinnor.

   Gilla

 • jörgen

  Så kan vi räkna med att dessa muslimska barn får uppöva sin muslimska främlingsfientlighet mot alla oss ickemuslimer. Alla muslimska skolor i världen använder samma modell, den saudiska.
  Bemötandet av vantro skall ske med hat och hårdhet lär tioåringarna i skolan enligt läroböckerna. Man undrar hur dessa barn ser ut inuti, när de är klara med programmet. Ett hat så djupt att det måste drunkna ett barns själ.

  http://www.washingtonpost.com/wp-
  dyn/content/article/2006/05/19/AR2006051901769.html

  Klicka för att komma åt textbooks.pdf

  Gilla

 • aba

  Borås försöker överklaga tillståndet för skolan:
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=6538440

  Gilla

 • aba

  Rösmosseskolan startade 1998. Varför lyfts inte detta fram i artikeln? M fick mottaga oerhörd kritik eftersom de placerat Waberi som nummer 5 på listan till valet 2010. Tog själv kontakt med M’s kvinnoförbund och M’s högste M-politiker Johnny Magnusson och kritiserade dom men de gick naturligtvis i försvarsposition. Waberi tog dessutom ut lön både från sitt uppdrag i riksdagen samt som rektor på skolan. Detta fick ett slut så fort det uppdagades. Islamiseringen i Gbg har alltså pågått under många år under denne radikale muslim och är inget nytt. Waberi togs därför bort från M-listan inför valet 2014.

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Abdirizak Waberi är en islamist och borde inte ens få vistas i Sverige, men som Moderat politiker går tydligen alldeles utmärkt.

  Gilla

 • Observator X

  Tjaa, en muslimsk tjockneger i Sveriges försvarsutskott. Det är knappt någonting längre som kan förvåna en, i pussy-Sverige kan allt jävligt hända och händer.
  Hur kan statsmakten tillåta detta samt att inte Säpo stoppat denna fiende från att nästlas in i svensk krigsmakts inre kretsar?!?
  Är vi så blöta att vi inte kan hiva ut en somaliefläskhög ut ur Sverige och Europa?
  Pettersson, går det inte att pixla bilden samt publicera en rad artiklar så att den här artikeln hamnar långt ner i raden? Detta vansinne når ut till övriga länder där visst sunt förnuft ännu råder, det gör oss till fullständigt åtlöje.
  Ett högfungerande samhälle på väg ner i kloaken, styrt av sinnesförvirrade varelser som kallar sig feminister samt med en polismakt satt ur spel.

  …det är rätt tungt att vara svensk för tillfället.

  Gilla

 • Lena

  Helena Benaouda ett av de vidrigaste man kan tänka sig i ett civiliserat land , var är hon ………..nu ?
  Tydligen har den skatan bytt namn till Hummasten.
  Borde vara helt förbjudet att byta namn, särskilt som någon är involverad med terrorister.
  En vidrig varelse är vad hon är.

  Gilla

 • Billy Boy

  Batra får väl putsa lite mer på argumenten och dessutom satsa på miljövänlig återanvändning av ett gammalt trick för att attrahera fler väljare.

  ”Lockbete” som kanske kan fungera på långtbortifrån ”anländande små ensamkommande barna-hjärtan”.

  http://nyheter24.se/nyheter/politik/786992-kinberg-batras-gamla-nakenbildstrick-flyter-upp-till-ytan

  Gilla

 • ruben

  Det känns lite som mer än en tillfällighet att han varit ledamot i försvarsutskottet. Att han dessutom är för sharialagar blir motsägelsefullt och missanpassat i ett demokratiskt land. Varför kom alla flyktingar, som på kommando och var krävande och självklara på att de skulle få sin vilja igenom? De hade kunnat varit ett helt annat scenario med beväpnade soldater vid gränserna. Har det skett en konspiration på högre nivå? Att en shariagubbe fått vara ledamot i försvarsutskottet låter för dj*vligt rent ut sagt. Har säpo kontroll på vad han vet och hur han kan använda sina kunskaper om försvaret? Finns det redan IS-trupper stridsberedda vilken dag som helst i Sverige? Eller de kanske väntar tills bidragspengarna är slut och landet redan har kollapsat?

  Gilla

  • Lena

   Han är den islamska stridsspetsen som Göteborgsmoderaterna förde fram till riksdagen.
   Jag ringde på den tiden moderaterna i Göteborg som då slängde på luren, minns inte längre vem som jag pratade med , men otrevlig var HON !
   Det var ett namn som sedan visade sig vanligt i Södertälje !

   Gilla

   • ruben

    Man kan ju tänka sig att han känner sig trygg med att starta sharia-skola för att sakerna har utvecklats enligt hans planer?
    Med hjälp av svikare och lealösa som även saknat utjämningspolitik för en levande landsbygd. Det var även ett av argumenten för en totalt misslyckad och naiv strategi med massinvandring. Men i Norge har man lyckats riktigt bra med den levande landsbygden utan massinvandring. Jag kan bara hoppas att säpo har koll på eventuellt fientliga styrkor i landet

    Gilla

 • Ruth Magnusson

  Är inte detta en friskola???
  Släng ut negern!!!

  Gilla

 • ingvar

  Någon som förstår vad han säger? Fattar inte hur de kunde utse honom att sitta i riksdagen ”ä, ä, ä, säää…kerhet… ääää”

  Gilla

 • ossie

  Och feministernas kritik lyser med sin frånvaro. Hallå Gudrun vakna !!!

  Gilla

  • Billy Boy

   Gudrun Schyman är strängt upptagen och får ej störas, tyvärr.

   Hon ligger i hårdträning inför kommande uppeldning av äkta svenska sedlar för 100 000 SEK eller mer per gång. Som vanligt kommer eventen att äga rum i kommande sommars Almedals-jippo i Visby på Gotland … såvida ryssarna inte redan har ockuperat ön.

   Gilla

 • age

  Det kan väl ändå inte vara möjligt?
  Men visst, alla muslimer är ju muslimer.
  Muslimer förstår väl inte bättre än så?

  Gilla

 • Billy Boy

  Lite kompletterande info nedan om denne ”mångkulturelle storhet” i det svenska samhället.

  Varit ledamot i Försvarsutskottet i Sveriges riksdag

  Gilla

 • Lena

  Är det han som ringer från Göteborg , den grísen ?

  Gilla

 • Pica pica

  Va? Är den där fulingen kvar i Sverige? Han vill ju leva i en muslimsk stat och enligt sharia. Varför har han inte rest hem?

  NEJ, vi ska inte lägga ett öre på religiösa skolor. Invandrarungarnas totala segregation börjar där. De kommer aldrig in i det svenska samhället.

  Gilla

  • Billy Boy

   Varför reste inte Waberi till ”huvudstaden” Raqqa i Syrien så snart det nybildade ISIS-kalifatet styrt med sharia-lagar hade utropats?

   Det var ju hans största livs-dröm att få uppleva en sådan nation.
   Han borde ha åkt dit med raketfart och välsignat kalifatet.

   Att han stannade i Sverige får betraktas som ett stort svek gentemot alla sina själsfränder i ISIS-kalifatet.

   Han tycks nu nöja sig med att bli kalifat-boss i sin Römosseskola.

   Varför kan man fråga sig?

   Gilla

 • Hönsmamman

  Det ska ju vara förbjudet med humor inom den muslimska världen. Hur blir det nu? Han är ju ett skämt hela han?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: